Finasteride og fertilitet

Finasteride og fertilitet
Kunne Finasteride være påvirke din fertilitet?

Kunne der være en sammenhæng mellem Finasteride og frugtbarhed? Finasteride er et lægemiddel til at forhindre forstørrede prostata kirtler samt behandle mandlig skaldethed, er sat under lup. Spørgsmålet er, om ikke det nedsætter fertiliteten.

Om Finasteride og fertilitet

Studier hævder, at der ikke er en signifikant sammenhæng mellem Finasteride og frugtbarhed. Tidligere har der været bekymring seksuel dysfunktion som et resultat af at tage Finasteride, et lægemiddel der anvendes som en forebyggende foranstaltning mod benign prostatahyperplasi (udvidelsen af ​​prostata) og måske med tiden, prostatacancer (FDA har endnu ikke godkendt lægemidlet til forebyggelse af prostatacancer). Ved vejning af fordelene ved forebyggelse benign prostatahyperplasi mod alle odds for at forårsage seksuel dysfunktion, er det vigtigt at gøre dit hjemmearbejde og rådføre sig med din læge.

Finasteride virker ved at bremse det enzym, der omdanner testosteron til dihydrotestosteron. Dihydrotestosteron (DHT) er det hormon, der forårsager forstørrelse af prostata.

Medical News dag berettede om en undersøgelse om Finasteride og frugtbarhed, hvor 17.000 mænd i alderen 55 og op fik enten Finasteride eller placebo stof. Dem, der havde virkelige medicin gjorde rapportere mere seksuel dysfunktion end dem, der fik placebo, men at effekten varede ikke evigt. I løbet af de syv år af undersøgelsen faldt effekterne.

I dette særlige undersøgelse havde forskerne ikke at tage hensyn til alder af de emner, allerede eksisterende medicinske tilstande eller livsstilsvaner. Denne undersøgelse viser, at der ikke er en betydelig langsigtet risiko for frugtbarhed.

Ikke uden risici, men

En af de vigtigste advarsler på Finasteride har at gøre med gravide kvinder. Selv om det er ikke at blive taget af gravide eller ammende kvinder på alle, selv håndterer de brudte eller knuste piller kan forårsage skade på en mandlig foster.

Mens juryen er stadig tilsyneladende ud af, om Finasteride forårsager fertilitetsproblemer og seksuel dysfunktion, andre advarsler finder du med den medicin omfatter:

 • Impotens
 • Tab af interesse for sex
 • Nedsat mængder af sæd

Du vil blive bedt om at indberette disse symptomer til din læge, især hvis de er alvorlige eller vedvarende. Den gode nyhed for din fertilitet ifølge Mayo Clinic hjemmeside, er, at et fald i mængden af ​​sæd du producerer ikke nødvendigvis signalere en ændring i din fertilitet. Det ser ud til, at Finasteride effekt på fertiliteten er minut.

En anden alvorlig bivirkning har at gøre med klumper eller smerter i brystet eller udledning. Denne bivirkning bør behandles omgående, hvis den opstår.

Andre bivirkninger, som patienter kan opleve ikke har at gøre med fertilitet, per se, men kan stadig være ubehageligt. De omfatter:

 • Abdominal eller rygsmerter
 • Diarré
 • Svimmelhed
 • Hovedpine

Andre anvendelser af medicinen

Finasteride kan også anvendes til behandling af mandlig skaldethed. En undersøgelse viste en stigning på hårvækst i løbet af 48 uger. Placebogruppen mistet et tilsvarende beløb af hår. Det blev ikke rapporteret at have samme resultat hos kvinder.

Propecia og fertilitet

Et andet navn for Finasteride er Propecia. Bivirkninger såsom nedsat libido, nedsat sæd produktion, og svært ved at opnå en erektion er blevet rapporteret af et lille antal (omkring 2 procent) af de mandlige patienter på lægemidlet.

Andre indstillinger

Mens alle tegn vedrørende Finasteride og frugtbarhed siger, at der ikke er nok af en virkning at forårsage bekymring, kan nogle mennesker stadig ikke føle sig godt tilpas med at tage stoffet. Der er alternativer, selvom, både til forebyggelse af godartet prostatahyperplasi og behandling af mandlig skaldethed.

Til forebyggelse af benign prostatahyperplasi

 • Savpalme er et naturligt produkt, der kan hjælpe i forebyggelse og behandling af en forstørret prostata. Der er ingen negative seksuelle indberettede bivirkninger; i virkeligheden er det siges at øge libido. Det anbefales at give Savpalme 1-3 måneder at producere resultater i krympning af prostata og, hvis der rapporteres ingen, at afbryde brugen.
 • En hurtigere alternativ er varme terapi. Det er ikke så nemt som at bruge en varmepude, der er sikker, men det er en ambulant medicinsk procedure, der er hurtig og nem at komme sig.
 • Kirurgi, selvom det ikke er almindeligt, da der er andre effektive måder at håndtere en forstørret prostata.

Til behandling af skaldethed

 • Rogaine, et apotek opløsning.
 • Corticosteroider, månedlige injektioner af kortison ind i hovedbunden. Cremer kan anvendes, men de har tendens til at være mindre effektive.
 • Anthralin (Drithocreme) er noget, du er nødt til at forpligte sig til dagligt. Det er tjæreholdige og anvendes til andre hudsygdomme oftere, men det kan også hjælpe iværksætte hårvækst.
 • Kirurgiske muligheder som hår transplantationer eller hovedbund reduktion.

Sidste ord

Enigheden er, Finasteride ikke nedsætte fertiliteten i nok patienter til at blive betragtet meget af en risiko. Din læge kan diskutere det med dig alligevel, dog. Hvis du stadig er utryg ved udsigten til at blive mindre frugtbar, impotent, at miste din libido, eller har problemer med at opnå en erektion, undersøge andre løsninger først.