Fik en Summer Cold? Måske har du brug for at ændre din kost

Tænk immunitet er lige prisgivet dine gener? Til en vis grad er det. Men stress-niveau, faktisk spille mængden og kvaliteten af ​​søvn, og kost en langt større rolle, end du tror. Husk på disse tip i tankerne at øge din immunitet og holde forkølelser og andre sygdomme i skak.

Fik en Summer Cold?  Måske har du brug for at ændre din kost

Vitamin D

Aktiveret i huden af ​​solen, denne pro-hormon plejede at være kendt primær sideløbende calcium for at give knogle sundhed og forebygge rakitis. Nu er de fleste forskere og sundhedspersonale ved, at D-vitamin eller cholecalciferol, påvirker vores immunforsvar så godt. Du kan få D-vitamin mest direkte fra solen selv. Men du kan spise det op for ved at tilføje torskelevertran, berigede mælk, korn, æg og fisk i din kost.

Andre vitaminer og mineraler

Fundet i kød, fisk, østers, nødder, fuldkorn, gær, og bønner, zink er en af ​​de største stjerner i verden af ​​immunitet. Men det er vigtigt at undgå at tage enten for lidt eller for meget det: den nuværende anbefalet daglig tilførsel er 11 mg / dag for mænd og 8 mg / dag for kvinder. Mange andre mineraler og vitaminer, såsom B-vitaminer, selen, jern og C-vitamin, er også nyttige for immunitet, minder os om, hvor vigtig en varieret og afbalanceret kost er at den generelle sundhed. Vær opmærksom på: de fleste af de B-vitaminer og C-vitamin er modtagelige for at blive ødelagt ved kogning, så sørg for nogle af dine daglige chow er rå.

Intestinal Health

Hvis din krop er alt for travlt beskæftiger sig med inflammation (som IBS og migræne), fødevareallergi, og forsinkede fødevarer følsomheder, vil det have svært ved at holde op med immunitet så godt. Da en stor del af en persons immunforsvar styrke ligger i deres tarmkanalen, er det vigtigt at holde dine tarme sunde. Et par måder at gøre dette er at spise en hel, uforarbejdede kost med additiver begrænset eller ingen mad eller ingredienser, du kan være allergisk over for. En måde at hjælpe med at holde dine tarme sundt er at tilføje pro-antibiotika (gavnlige bakterier), såsom yoghurt eller kefir, men sørg for at de ikke har for mange tilsætningsstoffer og sukker.

Tilsætningsstoffer og raffineret sukker

Tilsætningsstoffer, såsom sulfitter, kan hæmme effektiviteten af ​​vitaminer i den mad, du spiser - de selv samme vitaminer, der hjælper med at holde dit immunforsvar fungerer korrekt. Ekstra sukker, især raffineret sukker, har brug for din dyrebare næringsstoffer til at fordøje det. Således raffineret sukker kan berøve kroppen af ​​næringsstoffer ved at udnytte kroppens vitaminer og mineraler for sukker fordøjelsen - vitaminer og mineraler, der normalt ville have været brugt til din immunitet.

Selvom jeg ikke vil anbefale det, kan du prøve dette eksperiment: tillader dig selv at blive rigtig stresset, og samtidig gøre det forbruge masser af dine foretrukne sukkerholdige desserter. Chancerne er du vil være ringer i syge i et par dage! Der er intet som både en intens mængde af stress og slik til at bringe ned dit immunforsvar.

Fik en Summer Cold?  Måske har du brug for at ændre din kost

Krydderier og krydderurter

Nogle af de bedste immun-bygning værktøjer lå højre lugter Moder Natur egen sukkerfri krydderihylde. Frisk rå hvidløg har længe været kendt for at have antibakterielle egenskaber, og nogle hævder det er et anti-viral også. For det at være mere effektivt, så prøv at tage det rå, når det er muligt. Desuden oregano (ofte findes på pizzaer og i pasta saucer) og gurkemeje (krydderi bruges i sennep og i nogle indiske opskrifter) har været kendt for at hjælpe med at holde din immunitet revved op.

Andre Foods

Der har været en masse af de seneste rygter om svampe bliver en "Power Player" i verden af ​​immunitet. Mens vi venter, er det helt sikkert ville ikke skade mange af os til at omfatte flere af dem i vores kost. Andre Power Foods, der har flere undersøgelser bag dem for sygdom-kampe potentiale er te, soja, og korsblomstrede grøntsager, som broccoli, som indeholder kræft-bekæmpelse sulforaphane.