Fertilitet og følelsesmæssige sundhed Interview

Fertilitet og følelsesmæssige sundhed Interview
Jennifer Harned Adams

Par, der beskæftiger sig med infertilitet ofte har at gøre med den følelsesmæssige aspekt af at forsøge at blive gravide-fra hormonbehandling, skuffelser, og forhåbentlig den endelige glæde af graviditeten. LoveToKnow Graviditet nylig talte med Jennifer Harned Adams, Ph.D., en Denver-baserede psykolog med speciale i kvinders reproduktive sundhed og wellness.

Om Jennifer Harned Adams, Ph.D.

LTK: Fortæl os lidt om din baggrund og hvordan du har besluttet at fokusere din praksis om mental sundhed i forbindelse med graviditet og frugtbarhed.

Dr. Adams: Jeg har en Ph.D. i klinisk psykologi fra University of Houston og har altid været interesseret i psykologiske aspekter af kvinders sundhed. Som grad studerende, jeg fokuserede min forskning om kvinder diagnosticeret med brystkræft. Min interesse for graviditet og frugtbarhed er udviklet samtidig med en karriere seminar i løbet af min praktik år, hvor en taler nævnte, at der var et stort behov for klinikere at specialisere sig i at arbejde med personer under fertilitetsbehandling. Jeg begyndte at læse på min egen og indså jeg fundet min niche.

Efter at have afsluttet min stipendium på MD Anderson Cancer Center i Houston, tog jeg et fakultet stilling ved University of Colorado i Denver i Psykologi Institut, hvor jeg underviste og forskede. I 2008 jeg nedtrappet mit arbejde på universitetet til at gøre kliniske arbejde i en lokal fødselsdepression interventionsprogram og udvikle min egen praksis. I øjeblikket arbejder jeg udelukkende med kvinder og par, der står over problemer i forbindelse med frugtbarhed, kompliceret graviditet, graviditet tab, postpartum justering, work-life balance, såvel som dem, der gør livsstilsændringer af alvorlige og / eller kroniske sundhedsproblemer sådanne cancer eller autoimmune sygdomme.

Fertilitet og følelsesmæssige sundhed

LTK: Hvad er nogle af de mest almindelige følelser kvinder beskæftiger sig med i løbet af fertilitetsbehandling?

Dr. Adams: Når kvinder klarer fertilitetsbehandlinger, kan de opleve en vifte af følelser - der er ingen "rigtige" måde at tænke eller føle i løbet af denne stressende tid. De fleste kvinder forventer, at de kan opleve følelser af angst, sorg eller tab, men er overrasket over mængden af ​​vrede de føler. For mange kan denne vrede være virkelig oprørende, som kvinder er socialiseret til at dæmpe ned disse følelser. At finde et sikkert sted, og en sikker måde, at udtrykke disse ubehagelige følelser kan virkelig hjælpe kvinder håndtere stress samtidig med at gå gennem fertilitetsbehandling.

LTK: Hvordan hormon skud og medicin påvirker en kvinders følelsesmæssige sundhed?

Dr. Adams: Behandlinger kan påvirke en kvindes følelsesmæssige tilstand på flere niveauer. For det første kan de hormonbehandlinger udløse følelsesmæssige forandringer - alt fra teariness, sorg og angst for at have en "kort lunte" - lidt ligesom PMS X1000.

Bivirkninger af hormonbehandling kan også have en negativ indvirkning på følelsesmæssige sundhed. Mange kvinder klager over oppustethed, acne, og andre problemer, der påvirker, hvordan de mener om deres udseende. Nogle kvinder rapporterer at føle sig skyldig for at blive irriteret med disse symptomer, da de er relativt mindre ting til at udholde, når man overvejer det endelige mål om at have en baby - men det er OK at blive generet af dem!

Endelig kan processen med at skulle bruge sådanne behandlinger føre til frustration, vrede og bitterhed for mange Kvinder- -og de skud, piller, aftaler, og andre aspekter af behandling tjene som daglige påmindelser om en kamp for at blive gravid. Disse påmindelser kan udløse negative følelser over for en partner, det medicinske team, eller venner og familie, der ikke synes at "få det."

LTK: Hvad er nogle af de tegn på, at en kvinde kan have behov for at tale med nogen om sine følelser og følelser?

Dr. Adams: I en perfekt verden, ville jeg elske at se alle par mødes med en rådgiver, så snart de får en henvisning til en frugtbarhed specialist. På denne måde kan terapeuten mødes med parret - sammen og som enkeltpersoner - for at se, hvordan de føler om processen med at gå til fertilitetsbehandling, at tilbyde en neutral og støttende rum for at have vanskelige samtaler om medicinsk beslutningstagning, og således at terapeuten kan tilbyde parret (igen sammen og som enkeltpersoner) ressourcer og kompetencer, som vil hjælpe dem med at få igennem deres frugtbarhed rejse. Jeg tror, ​​at denne fremgangsmåde vil bidrage til at minimere stress om behandling, før det selv begynder. Denne form for tilgang vil ikke kræve en traditionel igangværende ugentlig engagement i terapi, men ville ligne en indledende vurdering af styrker og kampe i hver par og hver enkelt partner - undervisning om de "normale" følelser samtidig med at gå gennem fertilitetsbehandling og måder at håndtere dem sammen med nogle ekstra møder for at finde løsninger eller hjælp med beslutningstagning, når behovet opstår. Dette vil også forhindre kvinder og par fra at skulle finde en terapeut, når de er på højden af ​​nød.

Typisk, men jeg ser kvinder (med eller uden deres partnere), når de er godt i fertilitetsbehandling og har nået en følelsesmæssig bristepunktet. Denne bristepunktet indebærer sædvanligvis kvinden har problemer med fokus på arbejde (eventuelt til det punkt, hvor det bliver et job sikkerhedsproblem), trække væk fra familie og venner, og masser af stridigheder i den ægteskabelige forhold. Kvinder typisk føler sig hjælpeløse og uden håb og helt stresset. Selvom have går en stress-fri livsstil ikke nødvendigvis at løse sine fertilitetsproblemer, er det virkelig svært at lave en baby, når alle ens energi går til at styre følelsesmæssige stress. Ræk ud efter hjælp, før du kommer til dette punkt !!!

Yderligere ressourcer

LTK: Hvad er nogle ressourcer (websteder eller bøger), som du anbefale?

Dr. Adams: For patientuddannelse materialer og udbyder henvisninger:

  • American Society for Reproductive Medicine
  • Løse - The National Infertilitet Association
  • Frugtbare Hope (for kræft overlevende)
  • Håb for Two (for kvinder diagnosticeret med kræft, mens gravid)

Bøger:

  • Erobring Infertilitet - Alice Domar, ph.d.
  • Kærlighed og Infertilitet: overlevelsesstrategier for Balancing Infertilitet, Ægteskab og Life - Kristen Magnacca
  • Hvis først du ikke blive gravide - William Schoolcraft, MD
  • Venter på Daisy - Peggy Orenstein (memoir)