Fem sundhedsmæssige fordele af Chia

Chia frø er almindeligt kendt for spiring at give den "hår" eller "skind" på indkapslede Chia kæledyr. Men denne lille frø fra urten plante Salvia hispanica er faktisk et superfood med mange sundhedsmæssige fordele.

1. Forbedre Serum Kolesterol og hjertesundhed

Chia frø er højt indhold af omega-3 fedtsyrer og ALA, samt fiber, aminosyrer, antioxidanter, mineraler og andre næringsstoffer. De essentielle fedtsyrer øger HDL (gode kolesterol), mens faldende LDL (dårlig kolesterol) og triglycerider. Forbedret serum kolesterol forbedrer også hjerte sundhed, fordi dårlige kolesterol er en risikofaktor for hjertesygdom. Chia frø er høj i både opløselige og uopløselige fibre, som opløselige fibre har vist sig at medvirke til at sænke kolesterol. Ved blanding med vand, den opløselige fiber i Chia frø danner en gel. Denne gel kan anvendes som fortykningsmiddel i madlavning og som et alternativ til fedtstoffer i bagning. Brug den i stedet for halvdelen af ​​den olie, smør, margarine eller afkortning i en opskrift på at reducere skadelige fedtindhold i kosten og øge fiber og Omega-3 fedtsyrer.

2. Boost Energy Niveauer

Chia frø blev forbrugt af de gamle aztekerne, som kaldte det "kører mad" på grund af den energi boost og hydrofile egenskaber, der hjælper til at regulere elektrolytter. De komplekse kulhydrater findes i Chia nedbryde langsomt for at opretholde energiniveauet for forbedret udholdenhed og udholdenhed. Omega-3 fedtsyrer øge mental energi og humør niveauer samt.

3. Forbedre diabetes symptomer

Det glykæmiske indeks Chia frø er meget lav, så blodsukkeret ikke spike og nedbrud som med raffinerede kulhydrater. Da blodsukkeret forbliver mere stabil, er trang til højt sukkerindhold fødevarer reduceres. Proteinet, fibre og komplekse kulhydrater i Chia frø langsom fordøjelse og regulere blodsukkeret, så du føler dig fuld længere. Chia spirer kan bruges i stedet for lucernespirer på sandwich, salater og andre måltider til at levere fiber og ernæring.

4. Vægttab

Chia frø indeholder både opløselige og uopløselige fibre. De opløselige fibre i Chia absorberer vand og udvider til at danne en gel, der fylder dig op hurtigere, så du indtager færre kalorier. Fiber og protein bremse fordøjelsesprocessen så sult ikke udløses så hurtigt som med sukker, stivelse og andre simple kulhydrater. Den uopløselige fiber, som ikke fordøje, hjælpemidler til at forebygge forstoppelse og fordøjelsesforstyrrelser af "fejer" tyktarmen.

5. reducere inflammation

De høje niveauer af essentielle fedtsyrer i Chia har anti-inflammatoriske egenskaber på kroppen ved at hjælpe i absorptionen af ​​fedtopløselige vitaminer og reducere C-reaktivt protein, en betændelsesmarkør. Omega-3 fedtsyrer reducerer fælles stivhed og smerte. Undersøgelser har vist, at reduceret inflammation sænker risikoen for hjertesygdomme, gigt og visse former for kræft.

Chia frø er forskelligartet og kan spises rå, stegt, jorden eller blandes med vand. Chia gel kan blandes med citron og sødemiddel til at gøre "chia fresca", som er en populær drik i Mexico. Ved at inkorporere Chia frø i din kost på regelmæssig basis, kan du høste de sundhedsmæssige fordele.