Fedtsugning er kilden til stamceller

Voksne patienter kan stamme dobbelt gavn af fedtsugning. De slippe af med uønsket fedt og give sig selv med stamceller. Stamceller fedt viser sig at have flere celler end andre kropsvæv.

Fedtsugning er kilden til stamceller

Anvendelsen af ​​stamceller til behandling af forskellige sygdomme er en relativt ukendt, men yderst lovende spørgsmål. Dag, vil det store flertal af forskere ikke længere tvivl om, at stamceller bliver et separat felt i medicin i den nærmeste fremtid. Mange patienter forsøger at have et lager af sådanne celler. For eksempel forældre bevare navlestrengsblod af deres babyer i tilfælde af at de skulle få brug for stamceller. For voksne er der andre muligheder: udvinding af stamceller fra fedt under fedtsugning. Et stadigt stigende antal patienter undergår denne procedure, ikke kun for at slippe af med overskydende fedt, men for at bevare de celler, der kan redde deres liv en dag.

Desuden har forskere fra University of California for nylig fundet ud af, at fedt indeholder embryonale stamceller, som er de mest alsidige celler alle. De har potentialet til at udvikle sig som helst væv i kroppen. Teoretisk set kan man anvende dem til at vokse nyrer, lever, bugspytkirtel og andre organer.