Fedtstoffer bedre end Carbs

En fedt-rig kost kan være gavnligt for hjertet sundhed. Læger hævder, at kulhydrater forårsage arterierne større skade end smør eller fløde.

Fedtstoffer bedre end Carbs

Hvis du vælger at begrænse brugen af ​​fed mad til at tage sig af det kardiovaskulære helbred, vil du opnå den modsatte effekt. Eksperter mener, at en fed kost er ikke farligt for hjertet. Denne antagelse er baseret på en falsk fortolkning af en række videnskabelige undersøgelser, hvilket resulterer i millioner af mennesker over-nidkær med statiner.

Nogle lande er allerede på vej væk fra den fejl. Især udgivet Sverige nye retningslinjer for deres læger og ernæringseksperter, der anbefaler patienterne at vælge fødevarer rige på fedt, reducere mængden af ​​kulhydrater i kosten. En britisk kardiolog Aseem Malhotra sagde, at regeringen havde været at give råd til befolkningen om behovet for at reducere indtaget af mættet fedt i næsten 40 år for at bevare hjerte sundhed, hvilket paradoksalt nok ført til en kraftig stigning i antallet af hjertepatienter.

Tilbage i 1970 blev autoritative undersøgelser publiceret viser en sammenhæng mellem hjertesygdom og kolesterolindholdet i blodet, som er korreleret med mængden af ​​kalorier af mættet fedt absorberes af mennesket. Men sammenhængen er ikke en årsag, som hævdet af Dr. Malhotra af Croydon University Hospital, London.

De seneste undersøgelser har undladt at finde en sammenhæng mellem indtagelse af mættet fedt og risikoen for hjerte-kar-sygdomme. I virkeligheden er denne type fedt er endda gavnligt for hjerte og blodkar. Desuden styring af mættet fedt er en årsag til fedme. Fjerne fedt fra disse fødevarer, og de vil blive smagløst. Og for at gøre dem lækre igen, producenterne kram dem med sukker, der forårsager diabetes og overvægt.