Fedme fører til astma

Kvinder, der lider af overvægt eller fedme er mere tilbøjelige til at udvikle astma. Desuden har en normal vægt, men en stor talje øger risikoen for at udvikle astma.

Fedme fører til astma

Nordlige Californien Cancer Center undersøgelse viste, at større kvinder var langt mere tilbøjelige til at lide af astma end kvinder på en sund vægt med væsentlig risikofaktor er en talje størrelse. At have en livvidde mere end 34 inches (88 cm) øger risikoen for astma.

I hendes interview til Reuters Health, Julia Von Behren at vide, at fedme gjort astmasymptomer mere alvorlige. Blandt 88.304 deltager i undersøgelsen kvinder, dem, der led af fedme var mere tilbøjelige til at modtage akut lægehjælp på grund af astma.

Samlet set omkring 13 procent af kvinderne lidt fra fedme, som har en body mass index (BMI) på 30. En anden 1,5 procent var svært overvægtige, har BMI 40. BMI er en accepteret foranstaltning til at måle en persons vægt.

Nogen grad af fedme - hvad enten det var beskeden eller alvorlig - er forbundet med at have astma. Derudover kvinder, der ikke var overvægtige, men havde en stor livvidde var stadig større risiko for at have astma. Disse resultater bekymrede forskere, eftersom flertallet af amerikanerne er nu overvægtige eller fede.

Hele undersøgelsen er offentliggjort i Thorax desuden.