Feber af ukendt oprindelse

Feber af ukendt oprindelse

Definition

Feber af ukendt oprindelse (FUO) henviser til tilstedeværelsen af ​​en dokumenteret stigning i kropstemperaturen til en bestemt tid, for hvilke der ikke er fundet en årsag efter grundlæggende medicinsk vurdering. FUO er kategoriseret som klassisk, hospital erhvervede FUO; FUO forbundet med lavt antal hvide blodlegemer (immunosuppression); og HIV-associeret (AIDS-relateret) FUO.

Beskrivelse

Feber, en højde på normal kropstemperatur, er en naturlig reaktion af kroppen, der bidrager til at bekæmpe off fremmede stoffer, såsom mikroorganismer (bakterier og vira), parasitter, svampe og toksiner. Krop temperatur indstilles ved termostatreguleringssystemet center, beliggende i et område i hjernen kaldet hypothalamus. Kropstemperaturen er ikke konstant hele dagen, men faktisk er lavest klokken 6 og højest omkring 4 to 06:00 Temperatur varierer også i forskellige regioner af kroppen; for eksempel rektale og urin temperaturer er omkring en grad Fahrenheit højere end oral temperatur og rektal temperatur er højere end urin. Visse normale forhold kan også påvirke kroppens temperatur, såsom mad indtagelse, alder, graviditet, samt visse hormonelle forandringer.

Stoffer, som forårsager feber er kendt som pyrogener, som enten kan være eksogent (oprindelse uden for legemet, såsom bakterielle toksiner) eller endogene (dannet af kroppens egne celler som reaktion på en ekstern stimulus, såsom et bakterielt toksin). Forskere har opdaget, at der er flere endogene pyrogener, hver består af små grupper af aminosyrer, byggestenene i proteiner. Når disse naturlige pyrogener, kaldet cytokiner, injiceres i mennesker, feber og kulderystelser udvikle sig inden for en time. Interferon, tumornekrosefaktor og forskellige interleukiner er de store feber-producerende cytokiner.

I den komplekse proces, der producerer feber, cytokiner forårsager varmeregulerende center i hypothalamus at nulstille normal temperatur niveau. Kroppens første reaktion er at bevare varme ved vasokonstriktion, en proces, hvor blodkarrene indsnævre og forhindre varmetab fra huden og andetsteds. Denne proces alene hæver temperaturen med to til tre grader. Visse adfærdsmæssige aktiviteter også forekomme, såsom at tilføje mere tøj og søger varmere omgivelser. Hvis hypothalamus kræver mere varme, der opstår kuldegysninger.

Hos børn er definitionen af ​​FUO anvendes, når feberen har været til stede i 14 dage uden nogen åbenbar årsag, selv om fysiske undersøgelser er foretaget og laboratorieundersøgelser udført. Læger være særlig opmærksom på ører, næse, hals, bihuler og bryst som lokaliteter af infektion, da de fleste børnesygdomme er respiratorisk i naturen. De fleste børn med FUO til sidst viste sig at have en af ​​flere infektionssygdomme eller en autoimmun sygdom. I mange tilfælde sygdommen er almindelige, og i nogle tilfælde en allergisk reaktion forårsager feber. Feber øger kroppens stofskifte og ilt forbrug, hvilket kan have en ødelæggende virkning på personer med dårlig cirkulation. Desuden kan feber føre til anfald i de helt unge. Nogle mulige infektiøse årsager vist i studier af børn med feber af ukendt oprindelse er som følger:

 • akut otitis media (mellemørebetændelse infektion)
 • bakteriel meningitis
 • blastomycosis
 • brucellose
 • cystisk fibrose
 • ehrlichiosis
 • endocarditis
 • tarminfektion
 • herpesinfektion
 • HIV-infektion
 • infektiøs mononukleose
 • nedre luftvejsinfektion
 • malaria
 • osteomyelitis
 • Rocky Mountain spotted fever
 • strep infektion (streptococcus infektion)
 • systemisk viral syndrom
 • tonsillophyaryngitis eller tonsillitis
 • tuberkulose
 • tularemia
 • urinvejsinfektion
 • viral meningoencephalitis

Transmission

Det er muligt for et barn med FUO at sprede infektion eller sygdom til andre individer, især hvis en smitsom organisme er den underliggende årsag. Hvis et barn har FUO, er det bedst at reducere kontakt med andre små børn eller immunsvækkede familiemedlemmer indtil årsagen til feberen er blevet identificeret.

Demografi

Feber af ukendt oprindelse kan forekomme i alle, mand eller kvinde, i enhver alder på ethvert tidspunkt afhængig af udsættelse for smitsomme organismer, såsom bakterier eller virus eller andre årsager til sygdom, såsom svampe, parasitter eller toksiner eller underliggende autoimmun eller allergisk forhold. Fordi den underliggende årsag til feber normalt registreres som diagnose, nøjagtige statistikker for dem præsentere med FUO er ikke tilgængelige.

Feber af ukendt oprindelse årsager og symptomer

Der er mange mulige årsager til FUO; generelt selv, kan en diagnose findes. Den hyppigste årsag til FUO stadig infektion, selv om procentdelen er faldet i begyndelsen af ​​2000'erne. Tuberkulose er stadig en vigtig årsag, især når den opstår uden for lungerne. Faldet i infektioner som årsag til FUO skyldes dels forbedrede dyrkningsteknikker, der giver mere præcis identifikation af organismer og derfor mere passende behandling. Desuden har fremskridt inden diagnostiske teknologier gjort det lettere at identificere ikke-infektiøse årsager. For eksempel tumorer og autoimmune sygdomme var i 2004 lettere at diagnosticere. En autoimmun sygdom er en, der opstår, når kroppens immunsystem angriber sit eget væv, som om det var fremmede. Det sker, når immunforsvaret ikke genkender proteinmarkører (antigener) på egne celler. I nogle tilfælde kan reaktioner på medicin også forårsage langvarig feber.

I omkring 10 procent af tilfældene er ingen bestemt årsag fundet. I et andet 10 procent, "uægte feber" (enten selv induceret eller ingen feber overhovedet) identificeres.

Generelle konstitutionelle symptomer har en tendens til at forekomme sammen med feber, herunder muskelsmerter (myalgier), kulderystelser og hovedpine. Sommetider symptomer som udslæt tyder på en allergisk reaktion.

Hvornår skal ringe til lægen

Et spædbarn under tre måneder, skal ses som snart af en børnelæge som muligt, hvis en feber udvikler sig. Hvis et lille barn eller ældre barn har feber i mere end en dag eller to (48 til 72 timer), med eller uden andre symptomer, børnelæge bør høres, således at en tidlig diagnose kan stilles og behandling påbegyndt. Det er især vigtigt at holde øje med tegn på dehydrering, især hvis barnet ikke drikker væske eller synes for syg til at drikke. Et grædende barn med feber kan have smerter forbundet med en bestemt tilstand og skal ses som børnelæge så hurtigt som muligt.

Diagnose

Få symptomer inden for medicin forelægge en sådan diagnostisk udfordring som feber. Men hvis en omhyggelig, logisk, og grundig evaluering udføres, den underliggende årsag generelt kan diagnosticeres. Barnets sygehistorie først revideret sammen med rejser, social, og slægtshistorie, der kan afsløre vigtige spor.

Det første skridt lægeligt er at søge efter en smitsom årsag. Hud og andre screeningstest for sygdomme som tuberkulose og undersøgelse af blod, urin, og afføring er generelt angivet. Kan måles antistoffer til en række af infektiøse agenser; hvis antistofniveauerne stiger, kan de pege på en aktiv infektion. I nogle tilfælde kan en febril agglutination test udføres for at påvise tilstedeværelsen i blodet af visse smitsomme organismer, som kan stimulere immunsystemet til at producere antistoffer kendt som febrile agglutininer. Testen hjælper diagnosticere eller bekræfte visse febrile sygdomme, der vides at være forbundet med febrile agglutinins. Disse kan omfatte:

 • brucellose, en type af infektion forårsaget af bakterier, der tilhører slægten Brucella og kendetegnet ved intermitterende feber, svedeture, kulderystelser, ømhed og mental depression
 • rickettsiale infektioner, en gruppe af sygdomme forårsaget af bakterier Rickettsia
 • salmonellose, forårsaget af salmonella bakterier og præget af kvalme og svær diarré
 • tularemia, også kaldet kanin feber, en bakterieinfektion kendetegnet ved en høj feber og hævede lymfeknuder

Forskellige x-ray undersøgelser er værdifulde og kan udføres, især hvis organismer er identificeret, som kan indikere inddragelse af abdominale organer. Billedteknik såsom ultralyd, computertomografi (CT-scanning) og magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) kan udføres. Disse gør det muligt for læger at undersøge områder, der var engang kun tilgængelige gennem kirurgi. Endvidere kan nye undersøgelser under anvendelse af radioaktive materialer (nuklearmedicin) påvise områder med infektion og inflammation tidligere næsten umuligt at finde, selv med kirurgi.

Fjernelse og mikroskopisk undersøgelse af små bidder af væv (biopsi) fra eventuelle mistænkelige områder, der findes på en x-ray eksamen kan udføres af en traditionel ordning eller nyere kirurgiske teknikker. Materiale opnået ved biopsi derefter undersøgt af en patolog, for at lede efter spor til årsagen til feber. Tegn på infektion, tumor eller andre sygdomme kan findes på denne måde. Dele af biopsi også sendes til laboratoriet for kulturen i et forsøg på at vokse og identificere en smitsom organisme.

Feber i et individ med HIV, primær immundefekt, nylig transplantation, om kemoterapi eller andre, der er immunkompromitterede udgør et særligt vanskeligt problem, da disse patienter lider ofte af mange usædvanlige infektioner. HIV i sig selv er en potentiel årsag til feber.

Behandling

De fleste børn, der gennemgår evaluering for FUO modtager ikke behandling, indtil en klar årsag er fundet. Antibiotika eller medicin designet til at undertrykke en feber som antipyretika (acetaminophen) eller ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), vil kun skjule den sande årsag. Når læger er tilfredse, at der ikke infektiøse årsag, kan de anbefale medicin såsom acetaminophen, NSAID eller kortikosteroider at reducere inflammation og mindske konstitutionelle symptomer. Forældre rådes til ikke at give børn aspirin for feber på grund af en bivirkning kaldet Reyes syndrom, som kan forårsage leversvigt. Væsker efterfyldes ved at barnet forbruge klare væsker. Et barn for syg til at drikke, kan blive indlagt og givet intravenøs væske.

Udviklingen af ​​FUO i bestemte indstillinger, som når den er erhvervet af patienter på hospitalet eller i immunsupprimerede individer med et lavt antal hvide blodceller, ofte har brug for hurtig behandling for at undgå alvorlige komplikationer. Derfor kan i disse tilfælde gives antibiotika efter et minimalt antal af diagnostiske undersøgelser. Når testresultaterne er kendte og de sygdomsfremkaldende mikroorganismer identificeret, kan behandlingen justeres korrekt.

Alternativ Behandling

Udøvere af komplementær medicin anbefaler urter til behandling af feber. En te lavet med katteurt, lobelia, og mælkebøtte vil reducere feber eller katteurt te lavement administreret dagligt. Resten anbefales og store mængder af klare væsker til at skylle ud toksiner og hjælpe med at forhindre dehydrering. Nogle praktiserende læger anbefaler at lade en feber køre sit løb eller afkøling af kroppen med cool svamp bade.

Støtte immunsystemet er en måde at hjælpe med at undgå infektion ved udsættelse for bakterier, virus og toksiner som en potentiel kilde til feber. Grønne drinks lavet med unge byg menes at rense blodet og levering klorofyl og næringsstoffer for at opretholde sundt væv. Fordi stress er kendt at fremstille biokemikalier, der reducerer hvide blodlegemer funktion, er det vigtigt at få tilstrækkelig søvn og reducerer stress for at holde immunsystemet fungerer godt. Terapeutisk massage, yoga, og andre typer af programmer for begrænsning af stress er tilgængelige i de fleste samfund.

Prognose

Udsigterne for børn med feber af ukendt oprindelse afhænger af årsagen til feber. Hvis den grundlæggende sygdom er let behandles, og kan findes ret hurtigt, potentialet for en kur er ganske god. Nogle børn kan fortsat have en forhøjet temperatur støt eller intermitterende i seks måneder eller mere. Hvis der ikke alvorlig sygdom er fundet, er medikamenter, såsom NSAID'er bruges til at mindske virkningerne af feber. Omhyggelig opfølgning og revurdering anbefales i disse tilfælde.

Forebyggelse

Selv FUO faktisk ikke kan forhindres, fordi kilderne er ukendte, kan immunsystemet styrkes for at undgå infektion fra bakterier, vira og toksiner. Flere kosttilskud er rapporteret at hjælpe med at opbygge immunforsvaret. Disse omfatter hvidløg (indeholder det essentielt sporstof germanium), essentielle fedtsyrer (som findes i hørfrøolie, kæmpenatlysolie, og fiskeolie), hav grøntsager såsom tang, acidophilus at levere naturlige bakterier i fordøjelseskanalen, og vitamin A og C, begge kraftige antioxidanter, der forbedrer immunfunktionen og øge modstanden mod infektion. Zink er et andet næringsstof afgørende for immunsystemet funktion.

Ernæringsmæssige Bekymringer

Immunsystemet funktion kræver indtage visse essentielle næringsstoffer og undgå andre, der trykker immunitet. En kost, der forbedrer immunsystemet funktion omfatter frisk frugt og grøntsager, så mange spises rå som muligt at give de nødvendige enzymer; hele korn, brune ris, og hele korn pasta til vigtige vitaminer, mineraler og fibre; og ikke-kød proteinkilder såsom nødder, frø, tofu, bælgfrugter (bønner), og æg. Fisk, fjerkræ, og magert kød kan indtages i små mængder. Slik, især hvis sødet med raffineret sukker, bør reduceres eller helt undgås. En kost højt indhold af fedt og forarbejdede fødevarer fremstillet med raffineret mel og sukker kan faktisk undertrykke immunsystemet. Alkohol og koffein bør undgås.

Forældrekontrol Bekymringer

Når FUO er til stede, kan forældrene blive bekymret for, at en effektiv behandling vil blive forsinket ved at vente på en diagnose, der kan afhænge af at vente på resultaterne af diagnostiske tests. Afhængig af omfanget af feber, holder barnet stille og i sengen er sandsynligvis anbefales indtil alle resultater er tilgængelige og en endelig diagnose stilles. Lægen vil utvivlsomt anbefale at give klare væsker så ofte som muligt for at undgå dehydrering fra den høje kropstemperatur. Efter testene er blevet udført, kan lægen anbefale, feber-reducerende medicin såsom acetaminophen eller ibuprofen. Hvis feberen er høj nok til bekymring, kan læger ordinere en bredspektret antibiotika som indledende behandling i stedet for at vente på resultaterne af alle diagnostiske tests. Når resultaterne foreligger, vil lægen sandsynligvis ordinere en ny medicin bedst til diagnosen.

Vigtige vilkår

 • Erhvervet immundefektsyndrom (AIDS) -A sygdom associeret med infektion med human immundefekt virus (HIV), der angriber immunsystemet.
 • Antibiotika-narkotika, der er designet til at dræbe eller hæmme væksten af ​​bakterier, der forårsager infektioner.
 • Antistof-En særlig protein foretaget af kroppens immunsystem som et forsvar mod fremmed materiale (bakterier, vira, etc.), der trænger ind i kroppen. Det er unikt designet til at angribe og neutralisere det specifikke antigen, der udløste immunresponset.
 • Antigen-A stof (sædvanligvis et protein) identificeret som fremmed af kroppens immunsystem, udløser frigivelse af antistoffer som en del af kroppens immunforsvar er.
 • Computertomografi (CT) -Et billeddannelse teknik, hvor tværsnitsarealer røntgenstråler i kroppen er udarbejdet for at skabe et tredimensionalt billede af kroppens interne strukturer; Også kaldet beregnet aksial tomografi.
 • Kultur-en test, hvor en prøve af kropsvæske anbringes på materialer, der er specielt formuleret til at vokse mikroorganismer. En kultur anvendes til at lære, hvilken type bakterie forårsager infektion.
 • Immunosuppression-teknikker anvendes til at forhindre transplantation afstødning af modtagerens immunsystem.
 • Magnetisk resonans imaging (MRI) -En billeddannelse teknik, der bruger en stor cirkulær magnet og radiobølger til at generere signaler fra atomer i kroppen. Disse signaler anvendes til at konstruere detaljerede billeder af kroppens indre strukturer og organer, herunder hjernen.
 • Ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) -En gruppe af lægemidler, herunder aspirin, ibuprofen og naproxen, der er truffet for at reducere feber og inflammation og til at lindre smerter. De arbejder primært ved at interferere med dannelsen af ​​prostaglandiner, enzymer impliceret i smerter og betændelse.
 • Toxin-A giftige stof, normalt produceres af en mikroorganisme eller en plante.
 • Ultralydsscanning-A medicinsk test, hvor lydbølger er rettet mod interne strukturer i kroppen. Som lydbølger hoppe ud den interne struktur, de skaber et billede på en videoskærm. Ultralydsscanning er ofte bruges til at diagnosticere fosterskader, galdesten, hjertefejl, og tumorer. Også kaldet ultralydsscanning.

Se også HIV-infektion og AIDS; Gigtfeber.

Ressourcer

Bøger

. Hay, William Current Pediatric Diagnose & Behandling New York:. McGraw Hill, 2002.

. Matten, Grace Fever af ukendt oprindelse Durham, NC:. Oyster River Press, 2001.

Organisationer

. American Medical Association 515 N. State St., Chicago, IL 60612. websted: http://www.ama-assn.org.

Centers for Disease Control og Forebyggelse 1600 Clifton Rd, NE, Atlanta, GA 30333. websted:.. Http://www.cdc.gov.

Websteder

Chan-Tack, Kirk M., og John Bartlett. "Fever af ukendt oprindelse." Emedicine, 17. november 2004. Tilgængelig online på http://www.emedicine.com/med/topic785.htm (adgang November 18, 2004).