Fat fødevarer gør dig søvnig

Du har måske bemærket, at du ofte lyst til at falde i søvn efter frokost. Og det er ikke kun det faktum, at hjernen centre for mætning og søvn er tæt på hinanden og interagere, men det er også vigtigt at vide, hvad du spiser til frokost.

Fat fødevarer gør dig søvnig

De amerikanske forskere har fundet, at søvnighed i løbet af dagen, kan afhænge af, hvad repræsentanter for forskellige erhverv spise og om fødevaren har et højt fedtindhold. At have en god nat søvn er ligegyldigt i dette tilfælde. Fandt imidlertid, forskerne, at kulhydrat-rig kost øger den samlede tone i kroppen, hvilket gør en person mere opmærksom og fokuseret, som er så nødvendig i mange erhverv.

Det er den konklusion, at de ansatte i den medicinske kollegium ved universitetet i Pennsylvania i Hershey trak efter at have gennemført et forsøg med 30 raske mennesker, hvis alder var mellem 18 og 65 år. Inden for 5 dage frivillige sov i særlige værelser, som var i laboratoriet. Forskerne behandlede dem til forskellige fødevarer, som havde et forskelligt forhold af kulhydrater, fedtstoffer og proteiner. Graden af ​​søvnighed i dagtimerne blev målt ved anvendelse af en multipel søvnlatenstiden test, som er meget udbredt i Somnology.

Som et resultat blev det konstateret, at en høj eller lav protein diæt ikke påvirker søvnighed i dagtimerne. Men kulhydrater og fedt er i stand til at påvirke dens udseende: kulhydrater øge effektiviteten, mens fedtstoffer omvendt øge graden af ​​døsighed om dagen. Det skal bemærkes, at dette fænomen blev observeret i alle deltagere i forsøget, uanset køn, alder, varighed af søvn om natten, og antallet af forbrugte kalorier.