Fall Depression er sundt

Tyske forskere hævder, at efteråret depression, som mange af os er modtagelige for, er slet ikke en sygdom, men en genstart af kroppen som forberedelse til den lange vinter - The Psychological Science tidsskrift skrev.

Fall Depression er sundt

Alligevel taler vi bestemt ikke om klinisk depression, men om et fald på stemning og lys sorg, der kommer med til efteråret. Så psykologer fra Tyskland hævder, at efteråret milt, generel sløvhed og søvnighed er intet andet end blot ønsket af den menneskelige krop til at spare og spare energi, før den kolde årstid.

Hertil kommer, som de specialister, bemærkede i staten sæsonbestemt depression, den menneskelige hjerne oplever aktiv arbejde med sortering af akkumulerede information, forståelse forskellige spørgsmål og opsummering de følelsesmæssige resultater af året. Psykologer mener, at det er i efteråret depression, at man kommer til at forstå, at noget skal ændres i livet, og hvis vi rationelt og pragmatisk tilgang den sæsonmæssige milt, kan vi lære af det en masse nye planer for fremtidige liv.

Som et eksempel, forskerne giver værker af store forfattere Thomas Mann og Erich Maria Remarque som at være underlagt følelsesmæssige udsving afhængig af sæsonen, blev deres bedste værker skrevet lige på tidspunktet for faldet depression.