Fælles temaer i Skrivning

Fælles temaer i Skrivning
Etik, ligesom god vs onde, er almindelig i skriftligt.

Der er en række fælles temaer skriftligt, hvorfor næsten alle bestsellere har visse fælles elementer. Selvfølgelig er der også en række håbløst bruger gamle og slidte tricks bedre at overlade til hacks. Lær at fortælle de to fra hinanden, og dine odds for at få et skud på big-time vil gå op dramatisk.

En liste over almindelige temaer skriftligt

Dette er på ingen måde en komplet liste; der er masser flere temaer derude. Disse er dog nogle af de mest almindelige tråde, du finder i succesfulde bøger.

Kærlighed

Næsten hver eneste bog på bestsellerlisterne har en kærlighed udgaaende. Nogle gange er det endda den vigtigste plot, selvom disse bøger normalt ikke gør New York Times liste. Hvorfor skulle så forskellige forfattere som Dean Koontz, Douglas Adams, Jane Austin m.fl. kommer alle sammen og proppe i kærlighed i horror, sci-fi, komedie og stort set alle andre tænkelige type historie?

Svaret er simpelt. Folk elsker at se relationer form og det giver mulighed for forfatteren at udvikle de tegn i en ny dimension. Dette er især vigtigt for thrillers og action-tunge historier, hvor den ledende nemt kan blive til en stereotype Rambo-klon uden en modpart, med hvem til at bekræfte en menneskelig side mellem kampe og skræmmer.

Tab

Anvendes med måde, kan en forfatter gøre en pludselig, dramatisk tab af en elsket karakter være et af de vigtigste vendepunkter i en 500-siders bog. Det kan udløse retfærdige vrede og beslutsomhed, der ansporer de resterende helten til handling, eller det kan være den nedslående begivenhed, der klipper en central karakter fra kanten af ​​sindssyge.

Venskab

Testen af ​​venskab, som regel i ansigtet af fristelsen eller svær modgang, er en anden klassisk element skriftligt. Vil løs bekendtskab optrappe i sandhedens øjeblik, og vil den bedste ven viser sig at være af fair-vejr sort det? Enten måde, det skaber grundlag for en mere filosofisk aspekt af historien.

God vs Evil

Ligesom kærlighed, næsten enhver god historie har en kamp mellem godt og ondt, med det onde som regel have overtaget. Det kan være en ond middelalderlig erobrer, en overlegen fremmed race eller en kæmpe, ansigtsløse corporation. Under alle omstændigheder, den gode side, i kraft af at være lige og retfærdige, har en kerne styrke, at det onde mangler. På den anden side, er det onde flosser indefra på grund af mistillid, grådighed og korrumperende, som har en tendens til at skabe sprækker og nedbrud på centrale tidspunkter, ligesom den gode side får et løft.

Optrævlingen

Ingen rædsel filminstruktør ville sætte titlen monster i et nærbillede i det første minut. Af samme grund bør der ikke forfatteren lægge hvert kort på bordet i kapitel et. Selv om ikke alle historier egner sig til den form for langtrukken proces med en mordgåde roman, er det normalt klogt at gemme en overraskelse eller to for den sidste halvdel af bogen.

Easy-In

Kig på den fænomenale succes Harry Potter-serien. Mens den sprøde skriftligt og stedsegrønne fascination magi sikkert var en del af sin succes, er det også værd at bemærke, at hele "pludselig sled væk fra den kedelige hverdag" aspekt sandsynligvis spillet i også.

Hvad kid, forældreløse eller på anden måde, ikke fantasere om pludselig at blive inviteret til en troldmand skole? Eller Narnia; der er ingen indkomst krav, race eller religiøs begrænsning, skole klasse indrejse kriterier, eller enhver anden begrænsning, vi står over for i virkeligheden - bare træde ind i skabet, og du er i et eventyr. Den lettere tilgængelige, jo mere "det kunne ske for mig" du kan gøre det, jo mere læseren en tendens til at blive taget i historien.

Coming of Age

Ligesom kærlighed og venskab, det kommer af alder er en anden klassiker ingrediens, der gør det muligt for hovedpersonerne at udvikle dybde og samtidig holde fokus på de større begivenheder. War historier, hvor personerne transformeres fra skødesløse og måske naive gård drenge til ydmyget endnu slidte unge mænd er et dagligt syn. Men der er stadig masser af andre scenarier, der egner sig godt til en god kommer af alder tema.

Konklusion

Igen, disse var blot nogle af de mest almindelige temaer skriftligt du vil støde på. Læs en masse forskellige bøger, der har gjort godt, aktuelle såvel som historiske, og du vil genkende disse og mange andre temaer og tricks. Det er ikke tilfældigt de succesrige bøger deler så mange af dem. Spørgsmålet er, hvordan du kan flette dem ind i dit næste projekt. Held og lykke!