Essential Haveredskaber

Essential Haveredskaber
De rigtige værktøjer gør hele forskellen.

Brug de rigtige haveredskaber kan hjælpe med at gøre havearbejde lettere og sjovere. Have kataloger og butikker er fulde af forsyninger. Det synes der er et specielt værktøj til enhver opgave. Men der er et par, hver gartner skulle have, fordi de gør mange job lettere.

Essential Haveredskaber

Grundlæggende typer at enhver gartner bør have omfatter en skovl eller spade, hakke, rive, murske og grensakse.

Udgravning

En skovl er afgørende for enhver opgave, der involverer flytte rundt jord, barkflis eller andre materialer. Skovle kommer i mange stilarter. En rund spids skovl med et langt håndtag fungerer bedst for de fleste grave og plantning job. Til lettere opgaver såsom at transplantere du kan finde en skovl med en kort håndtag nemmere at bruge. En skovl med en firkantet ende fungerer godt for nivellering områder for terrasser eller gangbroer, kvadrat off skyttegrave, og øse op bunker.

En spade har en lang smal hoved og fladt blad, der er designet til skæring. En spade er ideel til omplantning og dividere stauder og buske, nedgravning, og kantning senge.

En spading gaffel er et andet nyttigt grave værktøj. Det ligner en pitchfork, men har en kortere håndtag og bredere tænder. En spading gaffel er ideel til at løsne hård jord. Spading gafler bruges også til at dreje kompost, spreder dækningsmaterialer, og grave op rødder.

Hoes

En hakke er anvendelig til fremstilling af frø senge, lugning, og dyrke haver. Flere forskellige stilarter er tilgængelige. Den traditionelle lugejern består af et langt skaft med en flad indstillet i en ret vinkel på enden. Bladene kommer i forskellige bredder. En hakke med en spids, hjerteformet blad er nyttig til åbning frø furer og luge i smalle mellemrum mellem planter. Kultivator har påpeget tænder, der ligner en rive og bruges til at fjerne overfladiske rødder ukrudt og opbryde jordoverfladen.

River

River også kommer i mange stilarter. Du vil have en god bue rake, som har korte metal tænder på den ene side er fastgjort til en metalramme. Bow river anvendes til nivellering jord og fjerne jordklumper og sten før plantning. Du kan også bruge den flade side af en bue rake at udjævne jorden før plantning.

En græsplæne eller blad rake anvendes til at samle op letvægtsmaterialer såsom blade, græs og ukrudt. Lawn river normalt har trekantede hoveder og er fremstillet af metal, bambus, eller plast. Vælg en anden varig rake, der føles behageligt for dig.

Trowels

En murske er som en lille skovl og kommer i handy for små jobs. Trowels er perfekte til plantning kimplanter og løg eller grave små ukrudt.

Beskæresakse

Du skal bruge et par beskæresakse eller neglesaks, for at forme planter og fjerne brugt blomster og døde eller beskadigede blade og grene. Vælg et par beskæresakse, der passer din hånd komfortabelt. Det er værd at investere i et par gode grensakse, fordi de kommer til at arbejde bedre og holder længere.

Andre nyttige Havemaskiner

Der er mange andre haveredskaber, der er rart, men ikke nødvendigt. En trillebør have indkøbskurv er praktisk til at flytte materialer omkring værftet. Ud over dine grensakse, værktøj, der vil gøre at fastholde træer og buske lettere omfatte hækkesakse, grensakse og beskæring save. En pick hakke er praktisk til at grave gennem hårdt pakket jord og ler. Den roterende rorpind er et af elværktøj mest anvendte af gartnere. Når du er blevet en erfaren gartner, vil du lære, hvilke specialiserede typer vil være nyttigt for dig at eje.

Omsorg for

Haveredskaber fås i mange prisklasser. Bargain prisbillige værktøjer ofte slides hurtigt. Kvalitetsværktøjer er dyrere, men vil holde i mange år, hvis du passe dem ordentligt.

Fastholdelse regelmæssigt forsikrer, at de vil være klar til din næste have projekt. Efter et par grundlæggende regler vil tilføje leveår til dine haveredskaber.

 • Fjern altid jorden fra dine grave værktøj efter brug.
 • For at undgå rust og rådne, aldrig sætte dit værktøj væk våd.
 • Efter brug tørres metaldele beskæresakse med en olieagtig klud.
 • Skærp dine skærende værktøjer og bladene på skovle og spader i hele boligen, havearbejde sæsonen.
 • Vær sikker på at rengøre enhver, der er blevet anvendt til kemiske anvendelser. Gødning og andre kemikalier kan korrodere metaldele.
 • Når hver haven sæson, gnide linolie i dine træhåndtag for at bevare dem.

Relaterede emner

 • Havehandsker
 • Garden Hose
 • Sådan at plante et træ
 • Plantning Løg
 • Opdeling Stauder

Fed tekst