Ernæring til børn

Ernæring til børn


Mens sund kost er vigtige for alle, god ernæring til børn er kritisk. Fra dag ét, i livmoderen, en ny baby er ikke bare vokser, men udvikler også. Da disse små kropsdele er skabt, vil næring forudsat i høj grad påvirke hans ultimative succes.

Børn vs voksne

Da det ofte er nævnt, er børn ikke miniature voksne, og denne kendsgerning er endnu vigtigere, når det kommer til ernæring til børn. Du kan ikke bare tage de standard voksne retningslinjer for ernæring og sund kost og skære det med en procentdel baseret på et barns størrelse. Det er mere kompliceret end som så.

Børns kroppe er i færd med hurtig vækst og udvikling. Denne progression skaber et ernæringsmæssigt behov, der er anderledes end en voksen behov. Et perfekt eksempel findes i behovet for fedtstoffer. En hjerne udvikler kræver en tilstrækkelig forsyning af fedt i kosten til at vokse ordentligt. I en voksen kost, på den anden side, er fedt fjenden. For et barn, kan det være forskellen mellem høj intelligens og gennemsnitlige. Med bekymring over vægtøgning, er mange forældre forsøger at erstatte lavere fedt fødevarer til deres børn. Dette sømmelig smarte valg kan faktisk være skadeligt for deres helbred i det lange løb. Derfor er det vigtigt at studere og lære de korrekte retningslinjer for børns ernæring.

Korrekt ernæring til børn

Når det kommer til ernæring for børn, at holde det simpelt er altid bedst. Raising børn er kompliceret nok uden at skulle beregne anbefalede daglige tilførsel (ADT) og total op kalorier. For at sikre en sund kost for dine børn, skal du starte med disse otte vigtig ingrediens kategorier.

Fat

Hjernen består af 60% fedt. Du skal blot se på den lille hoved af en baby, og det er hurtigt at se, hvor meget dyrkning sker i tidlig udvikling barndom hjernen. Af denne grund bør spædbørn og småbørn skyde for en kost, der indeholder 50% fedt. Modermælk og formler allerede kender dette krav, men når dit barn er vænnet, er det stadig vigtigt at sikre, at de fortsætter med at modtage nok fedt også. Under en alder af tre er den mest kritiske vækst hjerne, så målrette den fulde 50%. Når de ramte børnehave, kan du skære fedtindholdet ned nogle, men stadig holde det til omkring 30% til 40%, indtil de når preteens. Derefter kan du begynde at følge de samme retningslinjer som voksen.

Ikke alle fedt gjort det samme. Når du vælger de bedste fødevarer til dine børn, undgå transfedtsyrer og hydronated olier. I stedet holde sig til mejeriprodukter, vegetabilske olier og kød til den bedste ernæring og fedt kombinationer.

Fiber

Som voksne, har fiber fået en masse presse for sin evne til at kontrollere vægten og forebygge sygdomme. Men det er en anden historie for børn. Et barns fordøjelsessystem er ikke modne nok til at håndtere en kost høj i fiber. Mens fuldkorn er absolut en god sund tendens til at få børn hooked på, ikke går overbord på de højere korn og brød fiber. De bedste kilder til fiber til børn findes i sunde korn og hele korn mel.

Kalorier

De konkrete kalorie behov af børn kan spænde bredt. Generelt er det bedst at give dem sunde fødevarer valg og ikke bekymre dig for meget om, hvor meget de rent faktisk spiser. Som en vejledning, små børn har brug for ca. 850-1600 kalorier om dagen, mens ældre børn har brug for 1000 til 2000. Disse intervaller variere baseret på dit barns faktiske størrelse og aktivitetsniveau.

Jern

Som et næringsstof, jern står alene betydning. Ud over fedt, det er nummer et vigtigste komponent af fødevarer til hjernen. Jern er ansvarlig for at bringe tilstrækkelig ilt til hjernen gennem de røde blodlegemer. Selv en lille tilfælde af anæmi i barndommen kan forårsage permanent skade på IQ derfor sikre en passende jern i kosten og teste dine børn for anæmi er kritiske tidlige sundhedsmæssige betænkeligheder.

De bedste kilder til jern for børn findes i oksekød, æg og befæstede korn.

Calcium

En oplagt ingrediens for de fleste forældre, voksende knogler brug for tilstrækkelig calcium. Med fokus på calcium fra mælkeindustrien, de fleste familier giver en rigelig forsyning hjemme.Værelserne bedste kilder til calcium for findes børn i mælk, yoghurt, berigede appelsinjuice og broccoli.

Zink

Mens calcium får al den hype, mange forældre ikke klar over, hvor vigtigt zink er for den samlede vækst så godt. Zink er afgørende for cellevækst og fuldstændig enzymfunktion. Zinkmangel kan faktisk forårsage et barn at stoppe voksende helt! Som et mineral, zink er ofte kompliceret at spore og sikre, at det er en del af ordentlig ernæring til børn. Vær opmærksom på følgende gode kilder i tankerne eller overveje en multivitamin:

  • Kalkun
  • Yoghurt
  • Æggeblomme
  • Oksekød
  • Peanut Butter
  • Berigede korn
  • Ærter

Folat og B-vitaminer

Denne kategori af vitaminer har langtrækkende konsekvenser for dit barn. Korrekt ernæring til børn mindsker risikoen for sygdomme i barndommen og senere i livet. Undgå unødvendige kemikalier, ligesom nitrat i hotdogs og bacon, og øge fødevarer med højt i B-vitaminer til et længere og sundere life.Good kilder til disse vitaminer findes i bønner, havregryn, jordnøddesmør og tun.

Antioxidanter

Denne kategori af vitaminer omfatter A, C og E. Antioxidanter har vist sig at reducere risikoen for kræft hos børn og voksne. Heldigvis de findes i overflod i de fleste sunde fødevarer som frugt, grøntsager, nødder, frø og oils.Specific kilder til antioxidanter i et barns kost omfatter søde kartofler, kiwi, appelsiner, rapsolie, gulerødder og avocado.

Konklusion

Som en forælder eller omsorgsperson for et barn, er forståelsen korrekt ernæring for børn ikke at være kompliceret. Lær dine børn om sund kost og være en god rollemodel i processen. Tilbyd en række fødevarer, holde godbidder på et minimum, og du vil finde hele din familie involveret i en sundere livsstil generelt.