Ernæring af Yamsrødder

En yam er en grøntsag, der svarer til den søde kartoffel. Yamsrødder kommer fra Afrika, Sydamerika og Middelhavsområdet. Yamsrødder tendens til at være sødere end den søde kartoffel og de giver forskellige ernæringsmæssige komponenter. Yams betragtes som en "super mad" på grund af deres tætte næringsstoffer. Der er hundredvis af sorter af yams og mange måder, du kan tilberede dem. Denne artikel fokuserer på ernæring yams og fordelene ved at inkludere dem i din kost.

Vitamin C

Yamsrødder indeholder ca. 30% af dit daglige C-vitamin behov. C-vitamin beskytter din krop fra celleskader og sygdom. Vitamin C kan også reducere inflammation i kroppen. På denne måde kan yams være en god healing grøntsag, hvis du er en atlet eller lider af kroniske sygdomme som gigt eller blærebetændelse.

Fiber

Den kostfibre i yams er cirka seks gram per mellemstore yam. Den fiber i yams kan hjælpe med at forhindre kolesterol opbygge i arterierne. På denne måde fiberen i yams øger hjerte-kar-sundhed og reducerer din risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde. Kostfibre kan også hjælpe med vægttab ved at gøre du føler dig bedre og reducere absorptionen af ​​visse fedtstoffer.

Vitamin B

Yamsrødder indeholder enorme mængder af B-vitaminer; for det meste i form af B6. Vitamin B6 er nødvendig for at beskytte blodkar og hjerte. Vitamin B6 fremmer nedbrydningen af ​​aminosyren, homocystein. For meget homocystein i blodet kan bidrage til hjertesygdomme og forhøjet blodtryk. Vitamin B6 er også vigtigt for stemningen regulering og energi. Hvis du ikke får nok vitamin B6, kan du føler dig træt og deprimeret. Vitamin B6 kan også hindre vægttab indsats, hvis du er mangelfuld, fordi det er vigtigt for metaboliske andre næringsstoffer. En servering af yams kan give dig 15% af din vitamin B6 krav.

Kulhydrater

Yamsrødder er en sund kilde til kulhydrater, der kan kategoriseres som vegetabilsk stivelse og fiber. De kulhydrater, du får fra yams vil give dig langvarig energi. Yamsrødder er lavt på glykæmisk indeks, så de vil ikke ophøje blodsukker og derefter få dig til at "crash". De kulhydrater findes i yams er sunde for vægttab og generel ernæring.

Kalium

Den kalium i yams kan fremme sund blodtryk. For at opretholde en sund blodtryk, er du nødt til at opretholde en balance af natrium og kalium. Yamsrødder give dig 25% af din anbefalede værdi af kalium. Fordi der er så meget natrium i den typiske amerikanske kost, er det meget mere almindeligt at være mangelfuld i kalium end natrium. Spise yams vil hjælpe dig med at bevare denne nødvendige balance.

Det er nogle af de vigtigste ernæringsmæssige komponenter af yams. Du kan få de ernæringsmæssige fordele ved yams ved at bage dem, stegning dem eller ristning dem. En servering af yams er omtrent lig med en kop hakkede eller et medium yam. Brug yams, hvor du normalt ville bruge protein eller kartofler. Yamsrødder fås i mange købmandsforretninger eller naturlige fødevarer butikker i hele USA.