Ernæring af Rosemary

Rosmarin er en af ​​de mest populære urter til krydderier fødevarer såsom oksekød og pasta retter. Bladene kommer fra stedsegrønne busk Rosmarinus officinalis, som er en del af Lamiaceae familie af planter, der også omfatter en anden populær køkken herb - mynte. Anlægget er hjemmehørende i de europæiske regioner i Middelhavsområdet. Mindre almindelige navne for rosmarin omfatter kompas ukrudt, kompas plante, og polar plante.

Ernæring af Rosemary

Kalorier

Som med de fleste bladgrøntsager, rosmarin er et lavt kalorieindhold, fedtfattig mad. To teskefulde af urter giver kun syv kalorier. Størstedelen af ​​de samlede kalorier stammer fra kulhydrater kilder (1,4 g), primært fra kostfibre (0,9 gram eller næsten 4 procent af den anbefalede daglige værdi). Rosemary indeholder mindre end et gram hver af protein og fedt.

Vitaminer og Mineraler

Rosmarin er en god kilde til vitamin A (beta-caroten), vitamin B6, vitamin C og folinsyre. Urten er også en god kilde af flere mineraler, herunder calcium, jern, magnesium, mangan og kalium.

Vitamin A er essentielt for dannelse og opretholdelse af sunde tænder, skelet- og blødt væv, slimhinder og hud. Det er også meget vigtigt for øjet sundhed. Beta-caroten, et forstadie til vitamin A, er et carotenoid, der giver vegetabilske fødevarer deres farve. Denne antioxidant kan beskytte mod skader fra frie radikaler, som menes at spille en rolle i visse sygdomme og degenerative aldringsproces. Rosemary indeholder 68,80 IE vitamin A i hver portion, eller 1,38% af den anbefalede daglige værdi.

Vitamin B6 er et vandopløseligt vitamin også kendt som pyridoxin. Det bruges primært i protein metabolisme og gøre hæmoglobin, et protein i de røde blodlegemer, som hjælper transporterer ilt til kroppens væv. Rosemary giver 0,04 milligram de 1,3 milligram er nødvendige for raske voksne.

C-vitamin er afgørende for vækst og reparation af kroppens væv og i den optimale funktion af immunsystemet. Rosemary giver 1,36 mg i hver 2 tsk del, som er lidt over 2% af den daglige værdi for voksne. Den C-vitamin i rosmarin hjælper også kroppen bedre optage den ikke-hæm jernindhold af urter (0,64 milligram)

Kvinder, især dem i deres fødedygtige år, har brug for gode kilder til folat. Rosemary bidrager 6,76 mikrogram i hver betjener som er 1,69% af den daglige værdi. Hanner og ikke-drægtige hunner brug 400 mikrogram dagligt, og gravide og ammende kvinder har brug for mellem 500 og 600 mikrogram dagligt.

Calcium, magnesium og mangan er vigtige mineraler for både knogle sundhed og hjerte-kar-sundhed. Rosemary kan tilføje 28 mg calcium (2,8% af den daglige værdi), 4,84 mg Mg (1,2%), og 0,04 mg mangan (2,0%) til kosten.

Andre ernæringsmæssige forbindelser

Ud over velkendte vitaminer og mineraler, rosmarin indeholder andre ernæringsmæssige forbindelser, der anses for at være meget effektive antioxidanter. Disse forbindelser indbefatter rosmarinsyre, som har anti-inflammatorisk og antimikrobiel virkning ud over at være en antioxidant. Det er også blevet anvendt i fødevarer konservering for at forbedre holdbarheden af ​​fødevarer såsom friske skaldyr.