Ernæring af Kiwi

Rivaliserende mange andre mainstream produkter, kiwi er en lækker tilføjelse til din daglige orange, æble og banan valg. Teknisk en bær og benævnes kiwier, er hjemmehørende i det sydlige Kina (i kinesisk det er oversat som Yang Tao eller kinesisk Stikkelsbær), og er den nationale frugt. Nogle andre lande, der kommercielt dyrker kiwi er Italien og New Zealand. Vide, hvad kiwi tilbud er en fantastisk måde at måle din daglige vitamin og mineral indtag.

Vitamin C

Næste gang du kommer til en orange tro om igen. Kiwi packs langt mere C-vitamin end appelsiner, næsten halvanden gange mere. C-vitamin har været kendt for at styrke immunsystemet, bekæmpe infektion og reparere og regenerere visse kropsvæv.

Kalium

Kiwi indeholder lige så meget kalium som en banan. Kalium regulerer kropsvæsker, elektrolytter, surhed, blodtryk og neuromuskulære funktioner.

Fiber

På grund af sin høje indhold af kostfibre, kan kiwi tider virke som en mild afførende at hjælpe med at flytte sammen affald. Det kan også bidrage til at absorbere vitaminer og mineraler til brug i hele kroppen.

Vitamin E

Dette vitamin er blevet opsøgt af mange mennesker til at bidrage til at vende aldringsprocessen. Kiwi har en rimelig mængde af vitamin E, der kan hjælpe forsinke potentielle hud degeneration samt bidrage til et sundere hjerte.

Blod

Kiwi blev undersøgt ved Universitetet i Oslo i Norge for det ene formål at dens virkning på blod. Det viser sig, at indtagelse af to KIWIER per dag for omkring en måned faktisk tyndet blodet. Dette kunne muligvis gavne fald potentielle blodpropper samt fedt, kan blokere arterier.

Lutein

Dette er en utrolig antioxidant findes i kiwi. Lutein har været kendt for at angribe frie radikaler, hjælpe kroppen afværge sygdom. Det er også et blåt lys absorber, hvilket hjælper med at forhindre øjensygdom såsom macular degeneration.

Zeaxanthin

Zeaxanthin arbejder hånd i hånd med lutein, primært bidrager til øjet sundhed.

Kiwi Frø og hud

Huden og frø af en kiwi har også væsentlige ernæringsmæssige fordele. De indeholder en olie, der er højt indhold af omega-3 fedtsyrer, samt alfa-linolsyre. Disse to essentielle syrer ikke produceres af kroppen, og derfor skal erhverves gennem kosten. De er altafgørende i at bidrage til fælles, hjerte og metabolisk sundhed. Kiwier hud er spiselige og er en anden kilde af fremragende kostfibre samt et flavonoid antioxidant.

Andre Kiwi Fakta

  • Kiwi s er omkring seksogfyrre kalorier hver
  • Mennesker, der er allergiske over for latex, ananas eller papaya kan meget vel være allergisk over for kiwi
  • Bier ikke er naturligt tiltrukket af kiwi blomst derfor bestøvning er vanskeligt at opretholde. De fleste producenter vil placere bikuber i kiwi vin langt væk fra andre blomster tvinger dem til at krydse bestøve. Dette kaldes mætning bestøvning.
  • Det anbefales ikke at tjene kiwi med mejeri, da det indeholder enzymet actinidin, som ved kontakt med mælkeprotein igen vil bryde det ned, hvilket gør det uegnet til konsum.