Ernæring af Ice Cream

Is er en favorit frossen dessert af mange amerikanere og har været en del af amerikansk kultur går tilbage til tidspunktet for grundlæggerne. Is i det væsentlige frosset mejeri med tilsat frugt eller nødder. Den moderne version af is indeholder masser af fedt og konserveringsmidler. I denne artikel beskrives fire ernæringsmæssige komponenter i moderne is. Bemærk: Den portionsstørrelse for de fleste is er ½ kop.

Fat

En servering af is kan indeholde alt fra 7 til 22 gram fedt. Forskellen i fedt afhænger af, hvor meget mælk fedt is indeholder. Det meste af fedt i is er hydrogeneret olie og animalsk fedt. Disse fedtstoffer er mættet fedt. Mættet fedt øger kolesterol i blodet og menes at bidrage til fedme, hjertesygdomme og kræft.

Kalorier

De kalorier fundet i is varierer afhængigt af smag og brand. Dobbelt fudge brownie med cookie dej is vil generelt have en højere kalorieindhold tælle end vanilla ice cream. Generelt en servering af is indeholder 120-250 kalorier. Det er vigtigt at huske, at en portionsstørrelse er kun ½ kop is. De fleste mennesker spise mindst to gange dette beløb på én gang. En pint af is indeholder fire portioner. Over 50 procent af de kalorier, der findes i is kommer fra fedt (medmindre is er fedtfri eller fedtfattig). Den resterende procentdel af kalorier kommer fra kulhydrater.

Sukker

Det er en almindelig misforståelse, at fedtfattig eller fedtfri is er bedre for dig, så fuldfed is. Disse "sundere" indstillinger indeholder generelt endnu mere sukker end deres fuldfede modstykker. Årsagen til den øgede sukker er, at fedt giver smag, og når fedt reduceret, så er smag. Is fremstiller nødt til at kompensere for tab af fedt ved at tilføje mere sukker. Den anvendes i is sukker er en kombination af saccharose og majssirup.

Emulgatorer

For is at have den glat, cremet konsistens, skal en emulgator tilsættes. På denne måde er det fedt og luft fordeles på en bestemt måde at opnå den ønskede konsistens og reducere smeltning. Naturlige emulgeringsmidler indbefatter æggeblommer eller kærnemælk. De fleste is indeholder mindre dyre emulgatorer som mono- og diglycerider. Mono- og di-glycerider væsentlige hydrogenerede og delvist hydrogenerede olier. Is fremstiller også bruge polysorbat 80, en kunstig emulgeringsmiddel, der indeholder olielignende egenskaber.

Xanthangummi

Xanthangummi er en kunstig stabilisator findes i mange is. Xanthangummi anvendes i is for at forhindre adskillelse, især i glutenfri og mejeri-fri sorter af is. Xanthangummi fungerer som en mild afførende og kan forårsage abdominale kramper og oppustethed. Xanthangummi kan forårsage mere alvorlige problemer i mennesker med intestinal sygdom, såsom cøliaki eller Crohns sygdom. Xanthangummi kan også udgøre potentielle problemer, hvis du har allergi over for hvede, soja eller majs produkter.