Ernæring af grønne bønner

Også kendt som bønner, grønne bønner er nogle af de sundeste grøntsager, som du kan spise. Hvad enten du foretrækker at spise dem rå, dampet eller stir-fried, grønne bønner er en stor kilde til mange næringsstoffer, der kan hjælpe dig med at øge din sundhed. Her er nogle af de næringsstoffer, der findes i grønne bønner, og hvordan de kan gavne dig.

Vitamin K

K-vitamin gavner kroppen ved at hjælpe til at fremskynde processen med healing. For eksempel, når du udvikler et sår eller nogen form for skader, vitamin K med til at stimulere blodpropper, så overdreven blødning ikke forekommer. Dette er den primære årsag til, at patienter, der er ved at gå gennem kirurgi gives vitamin K før operationen. K-vitamin øger også kroppens optagelse af calcium og muligvis også med til at forhindre knogletab tæthed og knogleskørhed. Så hvis osteoporose er i din familie historie, kan du ønsker at inkludere masser af grønne bønner i din kost, så du kan få den tilstrækkelige mængde af vitamin K. Mange undersøgelser har også foreslået, at K-vitamin kan spille en rolle i forebyggelsen af ​​kræft.

Vitamin C

Vitamin C er en anden vitamin, der kan findes i store mængder i grønne bønner. Ligesom vitamin K, C-vitamin hjælper også fremskynde heling af nedskæringer, blå mærker og endda forbrændinger og kirurgiske sår. Vitamin C er også en vigtig vitamin når det kommer til forebyggelse af kræft. Takket være dets antioxidante egenskaber, dette vitamin er i stand til at beskytte celle-DNA mod mutation og beskadigelse. C-vitamin øger også immunsystemet, som er kroppens første forsvar mod de fleste sygdomme, herunder kræft. C-vitamin virker også til at sænke dårlige kolesterol i kroppen, regulere højt blodtryk og forhindre slagtilfælde og hjertesygdomme.

Mangan

Grønne bønner er også rige på mangan. Bortset fra at lindre symptomer på osteoporose og slidgigt, kan mangan også hjælpe med at bekæmpe præmenstruelt syndrom. En sund dosis af mangan kan hjælpe med at lindre PMS symptomer såsom irritabilitet og humørsvingninger. Mangan hjælper også din krop til effektivt at absorbere andre næringsstoffer som vitaminer B, E og mineralet magnesium.

Vitamin A

En anden god grund til at spise grønne bønner er, at de er pakket med vitamin A. Vitamin A er en kraftig antioxidant, der kan hjælpe med at beskytte dig mod kræft, hjertesygdomme og forhøjet kolesterol. Kvinder, der ønsker at forsinke tegn på hudens ældning vil også nyde godt vitamin A, da vitamin er kendt for at fjerne tegn på hudens ældning, såsom rynker, fine linjer, trist hud og alder pletter.

Kostfibre

Hvis du lider af afføring problemer som forstoppelse eller irritabel tyktarm, kan du optage grønne bønner i din kost. Grønne bønner er rige på kostfibre, der kan tilføje bulk og vægt til din afføring, hvilket gør dem lettere at passere. Spise en kost, der er rig på kostfibre også mindsker niveauet af dårlige kolesterol i kroppen. Hvis du har diabetes eller er i risiko for at udvikle diabetes, kan fiberen i grønne bønner også hjælpe i reguleringen af ​​sukker i blodet.