Ernæring af Cinnamon

Kanel er et almindeligt anvendt krydderi med vigtige sundhedsmæssige fordele. Cinnamon er en sød krydderi med en mild anis smag og er ofte forbundet med desserter og varme drikke. Den kan også bruges i krydrede retter som curries eller krydrede gryderetter.

Hvad er Cinnamon?

Kanel er den tørrede bark af et lille træ, der stammer fra Sri Lanka. Kanel, der sælges i butikkerne, er imidlertid ofte faktisk Cassia bark, der markedsføres som kanel. Fast kanel kaldes undertiden en Ceylon kanel og krydderier, der kaldes kinesisk kanel eller indonesisk kanel er generelt en anden, selv om beslægtede arter. Ceylon kanel er af en højere kvalitet, bliver blødere og sødere end andre typer, men er også dyrere.

Kanel er solgt i korte, rullet op pinde af bark, kaldet fjerposer, og kan bruges hele i madlavning til at give smag fødevarer (selvom det i så fald fjernes før spisning). Kanel er også jord til et pulver, der kan drysses i eller over fødevarer og er ofte brugt som garniture på kaffe. Cinnamon anvendes også i fremstillingen af ​​chokolade og er en bestanddel af chai te.

De sundhedsmæssige fordele af Kanel

Desværre, grundet det faktum, at cassia ofte markedsføres som ægte kanel, nogle af de undersøgelser udført på kanel virkninger kan faktisk har anvendt cassia. For eksempel, en velkendt studie knyttet forbruget af små mængder af kanel med en reduceret forekomst af diabetes, og erklærede, at kanel kan sænke insulinresistens. Den viste også, at indtagelse af kanel kan sænke kolesterolindholdet i blodet. Men det viser sig, at krydderiet anvendt i denne undersøgelse var ikke ren kanel, men Cassia blandet med kanel.

Kanel er ofte brugt som et middel mod tand smerter og kan også være med til at forsøde ånde. Det har et ry blandt herbalists som en behandling for diarré. Cinnamon er også høj i antioxidant aktivitet, hvilket betyder, at det kan bidrage til at bekæmpe kræft og andre sygdomme forårsaget af frie radikaler. Det har især været knyttet til at nedbringe antallet af tyktarmskræft. Kanel har også vist sig at have en skadelig virkning på de bakterier, der forårsager mavesår, selv om dette endnu ikke er undersøgt i mennesker.

Advarsler om Cinnamon

Folk, der har diabetes, bør ikke eksperimentere med høje doser af kanel, uden opsyn af en kvalificeret læge, især hvis de tager nogen form for medicin. Ligeledes kan kanel i høje doser eller i koncentreret form af olie har en negativ indvirkning på gravide kvinder, så de bør ikke spise meget store mængder (generelt den tilsatte mængde til mad er ikke farlige). Cassia bark indeholder coumarin, som er en forbindelse forbundet med skader på lever og nyrer, og så bør spises med måde.

Cinnamon er en alsidig og lækker krydderi, som bruges i mange almindelige fødevarer og opskrifter. Det kan have nogle vigtige sundhedsmæssige fordele så godt, især for diabetikere. Dog kan kanel være potent i højere doser, så spiser det med måde at nyde sin bedre kvaliteter er den bedste fremgangsmåde.