Ernæring af Blåbær

Blåbær er en af ​​de mest populære frugter i bær familien. Frugten har en dyb lilla-blå farve. Andre sorter har en rødbrun eller violet farve. Frugten har en lysegrå vokslignende overdækning. Tiny frø findes inde i pulp. Det er en sød frugt med en let syrlig smag. Bærrene er ofte bruges i muffins øge næringsindhold. Beskrives ofte som en "superfruit" er blåbær fyldt med vitamin C, E og K. Frugten er også en god kilde til kostfibre og mangan. Den "superfruit" sikrer dig flere sundhedsmæssige fordele.

Forbedre Vision

Blåbær bidrage til at forbedre nattesyn. Dette skyldes de høje mængder af vitaminer A, C og E frugt indeholder. Disse næringsstoffer understøtter hurtig tilpasning til mørket efter udsættelse for blænding samt hurtigere genopretning af synet skarphed. De bær kan bidrage til at forebygge aldersrelaterede synsproblemer. De gør et fremragende valg af frugt til ældre mennesker, der ønsker at opretholde en sund vision. En halv kop frugt hver dag sammen med andre frugter kan gå langt i at forbedre vision.

Forbedre den mentale sundhed

Hvis du ønsker at forbedre sundheden og ydeevne af din hjerne, kan blåbær hjælpe. De beskytter hjernen mod oxidativ stress, hvilket sænker hjernens evne til at udføre. Undersøgelser har vist, at frugten kan bidrage til at mindske virkningerne af demens og Alzheimers sygdom. Regelmæssig indtagelse af blåbær kan øge de kognitive færdigheder og indlæringsevne for børn.

Beskyttelse mod Kræft

Visse phytonutrients i blåbær med til at hindre spredning af kræftceller i tilfælde af tyktarmskræft. Disse forbindelser også indlede død af kræftceller. Frugten er rig på opløselige fibre pektin, som hjælper med at forebygge tyktarmskræft. Forskning har også fastslået, at en særlig flavonoid i bær kendt som kaempferol hjælper med at reducere risikoen for ovariecancer. Frugten indeholder også ellagsyre, en fytokemiske, der har anti-cancer egenskaber. Det har vist sig nyttigt i kampen mod brystkræft. Blåbær er en god kilde til vitamin K, som spiller en rolle i forebyggelse af lever og prostatacancer. Dette gør frugten en værdifuld hjælp i kræftbehandling og forebyggelse.

Antioxidant egenskaber

Blåbær er rige på antioxidanter. Nogle af disse, såsom pterostilbene, bidrage til at reducere kolesterol i blodet. Pterostilbene er også blevet etableret som en effektiv anti-diabetisk middel. Andre fordele ved denne antioxidant udvides til at støtte hjerte sundhed, forbedre hukommelse, og forebyggelse af kræft. Den rige indhold af antioxidanter i blåbær giver dem en høj kapacitet til at bekæmpe frie radikaler.

Forbedre Elimination

De bær kan bidrage til at forbedre fordøjelsen. De fremmer også sundere tarm aktivitet. Dette skyldes den gode indhold af opløselige fibre, uopløselig fiber og garvesyre i bær. Garvesyre er forbindelser, der forekommer i planter. De beskytter planten mod forskellige mikroorganismer og bidrage til at regulere vækst i planter. Når det indtages, de tjener som astringerende under fordøjelsesforstyrrelser aktiviteter og lette ordentlig fordøjelse. Visse antioxidanter i frugt også bidrage til at fjerne bakterievækst i urinvejene. Dette hjælper til at reducere infektion og forbedrer urinvejene sundhed.