Ernæring af Amaranth

Amaranth er en slægt af urter, der indeholder mere end 60 arter med en bred vifte af farver og anvendelser. Mange af disse arter betragtes som ukrudt; men hele verden mange individer forbruge det i form af korn, grøntsager og korn på grund af dens mange sundhedsmæssige fordele. Amaranth har en lang historie og har været i brug i mange århundreder af mange forskellige kulturer. Grain amaranth er let at lave mad, er meget velsmagende, og kan nemt indgå i snacks og retter. Amaranth er vokset og indtages som en grøn grøntsag i mange lande rundt om i verden. Det er almindeligt kogt, dampet eller medtaget i supper og røre-frys. Kogte amaranth er 90% fordøjeligt.

Amaranth Around the World

De fleste arter af amaranth menes at være opstået i Sydamerika og Mexico. Aztekerne i Præcolumbiansk tanken om amaranth som havende overnaturlige kræfter og brugte det i religiøse ceremonier. De forskellige arter er nu solgt gennem mange lande, herunder Indien, Kina, Malaysia, Indonesien, Taiwan og Caribien. Mens stadig ny til Europa og USA, amaranth frø, såsom boghvede og quinoa, bliver mere og mere populære i restaurant retter og fødevarebutikker. I Mexico, en sukkerholdig snack, kaldet Alegria, er lavet af de poppet frø. Amaranth er lavet til en grød kaldet sattoo i Nepal. I Peru mennesker fermentere frøene til at producere en type øl. I Afrika, korn amaranth er en almindelig fødekilde og er værdsat for sin evne til at forbedre ernæring og samtidig støtter udviklingen af ​​landdistrikter og bæredygtigt landbrug. I Afrika er denne grøntsag endda anbefalet af læger til folk, der har et lavt antal røde blodlegemer. Andre sundhedsmæssige fordele af amaranth nævnes:

Vitaminer & Mineraler

Amaranth er meget vitamin-rige og er en god kilde til vitamin A, B6, K og C, A og folat og riboflavin. Amaranth indeholder en række mineraler. Det er en fantastisk kilde til mangan og også jern, calcium, kobber, magnesium, phosphor og kalium.

Protein

Amaranth indeholder store mængder af protein, op til 30% mere end hvedemel, ris og havre. Det indeholder heller ikke gluten, et protein, der kan findes i mange sande kerner. Nogle mennesker er allergiske over for dette protein og deres kroppe er i stand til at fordøje det.

Kostfibre & Aminosyrer

Kostfibre og essentielle aminosyrer, herunder lysin, som har klinisk vist potentiale til behandling af cancer, er fremtrædende i amaranth. Den indeholder også relativt lave kolesterolniveauer.

Forebyggelse & Sygdom Immune Support

Olierne i amaranth har vist sig at medvirke til forebyggelse og behandling af hypertension og hjertesygdomme. Regelmæssig indtagelse af amaranth kan bidrage til at reducere kolesteroltallet og lavere blodtryk. Amaranth er også blevet sagt at bidrage til at øge immunforsvaret.

Grey Hair Forebyggelse

Nogle undersøgelser har endda fundet, at korn amaranth selv kan hjælpe med at forhindre grå hår.

Advarende Rådgivning

Amaranth har en moderat højt oxalsyre, som hæmmer meget af absorptionen af ​​calcium og zink. Det bør undgås eller indtages i moderate mængder af dem med sygdomme som gigt, nyreproblemer eller leddegigt.