Er lav-kulhydrat kost en effektiv og sund måde at tabe sig?

Er lav-kulhydrat kost en effektiv og sund måde at tabe sig?

I øjeblikket eksisterer kontrovers over effekten af ​​lav-kulhydrat kost planer. Mens disse planer er vokset i popularitet siden 1970'erne, mange sundhedseksperter foreslå kostvaner er ineffektiv i bedste og farlige i værste fald. Men en voksende gruppe af forskere mener helt anderledes, der peger på tegn på, at lav-kulhydrat kost er både sikker og effektiv. Hvem er rigtigt, og endnu vigtigere, hvad er en dieter at gøre?

Tilblivelsen af ​​Low-Carb kostvaner

I 1972, Dr. Robert Atkins skrev Dr. Atkins Diet Revolution. Denne bog revolutionerede dele af kosten industrien, udløste en lav-kulhydrat slankekure dille, og omrøres kontrovers blandt sine jævnaldrende i kosten industrien.

Udfordring af Calorie Hypotese

På det tidspunkt, den fremherskende kost visdom centreret omkring kalorieindhold hypotese, som var virkelig ganske simpelt at forstå: Hvis du spiser flere kalorier, end du forbrænder, du tager på i vægt. Hvis du forbrænder flere kalorier, end du spiser, du mister vægt.

Dr. Atkins var den første af mange til at udfordre denne hypotese, hvilket tyder på, at beregninger kalorieindhold arbejdet på det grundlæggende i simple termodynamik, og den menneskelige krop var ikke en simpel termodynamisk maskine. I stedet var det en kompleks biologisk mekanisme, og oversimplificering af kalorier i / kalorier ud var grunden så mange mennesker havde svært ved at tabe sig eller opretholde den ved at tælle kalorier alene.

En stigende tendens

I stedet Dr. Atkins foreslog man kunne tabe sig ved at spise, hvad han kaldte "luksuriøse" fødevarer, der traditionelt forbudt på en lav-kalorie diæt. Forbrugerne kunne godt lide tanken om at kunne spise bøf, bacon, smør og salat dressing, mens tabe vægt, og Atkins kost tog fart. I mange år, Dr. Atkins var en stemme i ørkenen. Mens tilhængere af hans kost anekdotisk rapporteret enorm succes i vægttab og vedligeholdelse, hvis de fulgte hans plan som foreskrevet, fandtes ingen undersøgelser til at bakke op Dr. Atkins hypotese, at det var kulhydrater, ikke kalorier, der førte til overfatness.

Alligevel Atkins holdt ud, og i 1992 introducerede han en ny generation til lav kulhydrat kost, da han løsladt, Dr. Atkins New Diet Revolution. Denne gang, Atkins ikke var alene. I stedet fandt han voksende støtte blandt andre læger, der havde oplevet succes ordination lignende kost til deres patienter. Mere lav-kulhydrat kost følges, herunder Protein Power, South Beach, og zonen.

Body of Evidence

Som lav kulhydrat kost vundet popularitet, undersøgelser syntes at støtte deres effektivitet. Nedenfor er blot nogle få af de mange studier med fund støtter sikkerheden og effektiviteten af ​​lav-kulhydrat kost.

Temple University 2010

En 2010 Temple University undersøgelse fulgte vægttab indsats af 300 mennesker i to år. Halvdelen af ​​de mennesker på føde, der indtages en traditionel lavt kalorieindhold, diæt fedtfattig. Den anden halvdel spiste en kost svarende til Atkins kost. Ved undersøgelsens konklusion, begge grupper oplevede næsten nøjagtig samme mængde vægttab. Begge grupper oplevede også positive ændringer i blodlipider, selv om lav-kulhydrat gruppe havde lidt bedre tal, når det kom til "gode" kolesterol, HDL.

Ben-Gurion University 2008

En 2008 undersøgelse på Ben-Gurion Universitetet fulgt 322 Dieters i to år. En tredjedel af dieters spiste en lavt kalorieindhold, diæt med lavt fedtindhold. En anden tredjedel spiste et Middelhavs-stil kost. Den sidste tredjedel spiste en lav-kulhydrat kost ligner Atkins uden kaloriefattige restriktioner. Undersøgelsen konkluderede, at alle tre diæter var effektive, og at Middelhavet og lav kulhydrat kost, forudsat en sikker, effektiv alternativ til lavt kalorieindhold, fedtfattig kost.

Veterans Affairs Medical Center, 2004

I 2004 Philadelphia Veterans Affairs Medical Center fulgte 132 Dieters forfølger enten et begrænset kulhydrat (færre end 30 gram om dagen) eller begrænset kalorieindhold kost. Efter seks måneder havde lav-kulhydrat gruppe tabte mere vægt, mens begge grupper viste en markant forbedring i blod lipid profiler. Med 12 måneder, havde begge grupper tabt omtrent samme mængde vægt, selv om low-carb gruppe udviste bedre blodsukkerkontrol.

Teorier bag Low-kulhydrat kost

De fleste lav-kulhydrat kost eksperter foreslår, at disse kostvaner føre til permanent vægttab og bedre generelle sundhed af to grunde. Selv om der er debat om, hvilken teori forklarer fænomenet, de fleste forskere enige om, at lav-carb diæter er effektive.

Evolution (eller mangel på samme)

I deres bog Protein Power Lifeplan, Drs. Michael og Mary Dan Eades forklare, at de tidligste mennesker var jægere og samlere, der spiste, hvad de kunne jage eller foder. Dette sandsynligvis inkluderet bladrige vegetabilske fødevarer, små mængder af frugt, og dyr. Kurt Harris, MD, skaberen af ​​Archevore kost enig, fastslår: "... de livsstilssygdomme er i høj grad relateret til opgivelse af de metaboliske betingelser, vi udviklede under ..." Med andre ord, mennesker i dag ikke spiser ligesom deres tidligste forfædre og ikke nok tid der er gået til at tillade nutidens mennesker til at behandle de fødevarer, de i øjeblikket spiser.

Harris og den Eades også enige om, at korn og forarbejdede fødevarer sandsynligvis forårsager fedme og mange af de livsstilssygdomme, som type 2 diabetes og hjertesygdomme. Ifølge Harris, kan disse sygdomme være "bivirkninger af teknologiske og kulturelle ændringer i den måde, vi spiser og levende der har fundet sted siden begyndelsen af ​​landbruget omkring 10.000 år siden, og især i de sidste par hundrede år."

DRS. Eades også påpege, at i pre-landbrugsmæssige gange, havde mennesket ikke spise korn, og kun i de sidste 50-100 år har behandlet og sukkerholdige fødevarer blevet allestedsnærværende så godt. Derfor foreslår de, at vende tilbage til en kost mere ligner det, jæger-samlere spiste kan være vejen til at vende tilbage til sundhed. Da en nedarvet kost bestående hovedsagelig af kød, grøntsager og lejlighedsvis frugt er en lav- til moderat-kulhydrat kost, kan dette være en af ​​grundene til lav kulhydrat kost er effektive til at frembringe vægttab.

Blodsukker og insulin

Den anden teori handler om blodsukker og insulin respons, som forfatter og sundhed reporter Gary Taubes forklarer i sin bog, gode kalorier, Bad kalorier. Ifølge Taubes og andre eksperter, følgende er sandt om insulin:

 • Spise kulhydrater får blodsukkeret til at stige.
 • Din bugspytkirtlen frigiver insulin som reaktion på forhøjede niveauer af blodsukker.
 • Insulin er et fedt oplagring hormon. Når det er til stede i blodet, er det ikke kun indvarsler mad ind opbevaring som fedt, men det forhindrer din fedt celler i at frigive noget af sit fedt til energiforbrug.
 • Insulin er nøglen til at holde mad fra at blive lagret som fedt og lade din krop til at få adgang til sine fedtdepoter til brændstof.
 • I nærvær af insulin, er det meget vanskeligt at tabe.
 • Dagens kulhydrat-laden kost holder insulin niveauer forhøjede i blodbanen, hvilket er grunden til at så mange mennesker tager på i vægt eller ikke kan miste det.

Low-Carb kostvaner

I dag kan du finde en række lav- og reduceret kulhydrat kost. Mens de er baseret på de samme principper, kan gennemførelsen være lidt anderledes. Hvis du vælger at forfølge en lav-kulhydrat kost, er det bedst at finde en, der passer til din smag og derefter købe bogen og følge dens henstillinger.

Atkins

The grand-daddy af lav-kulhydrat kost, Atkins kost går i faser, og kan tilpasses.

 • Under induktion, spise mindre end 20 g kulhydrater pr dag plus ubegrænset protein og fedt. Skaf kulhydrater fra bladgrøntsager og færre end to ounce af fuldfed mejeri som ost eller tunge fløde.
 • I Igangværende Vægttab (OWL), gradvist øge dit daglige indtag af kulhydrater med 5 g hver en til to uger. Når du stopper tabe sig, tilbage fra ved 5 g per dag og spise på dette niveau, indtil du nå dit mål vægt.
 • I Vedligeholdelse, justere dit daglige indtag af kulhydrater opad med omkring 5 g. Hvis du begynder at tage på i vægt, bakke ud en smule.

Archevore

Dette er en nedarvet-stil spise plan, der antyder du spiser ligesom din jæger-samler forfædre gjorde. Det omfatter følgende anbefalinger:

 • Spis hovedsagelig vegetabilske og animalske fødevarer.
 • Undgå korn, især gluten kerner af hvede, rug, byg, og havre.
 • Undgå mejeri.
 • Eliminer forarbejdede fødevarer og frø olier.
 • Spis frugt, men ikke for meget.

The Zone

Barry Sears skabte Zone kost for toppræstationer og vægttab. Følgende er blandt principperne i denne reduceret kulhydrat plan:

 • Spis 40 procent af dine kalorier fra kulhydrater.
 • Spis 30 procent af dine kalorier hver fra fedt og protein.
 • Minimer forarbejdede fødevarer og sukker.

Medicinske problemer

På trods af beviser for, lavt kulhydratindhold kost er både sikker og effektiv, mange sundhedsprofessionelle stadig udtryk for bekymring. Ifølge MayoClinic.com, lav-kulhydrat kost har følgende risici:

 • De er højt indhold af mættet fedt og kan øge risikoen for hjertesygdomme og visse kræftformer.
 • Begrænsning frugter og grøntsager kan føre til utilstrækkelig fiber indtagelse, som kan forårsage forstoppelse og gastrointestinale problemer.
 • High-protein kost kan beskatte nyrefunktion.
 • Low-kulhydrat kost føre til ketose, hvilket kan forårsage svimmelhed og svaghed.

På grund af disse bekymringer, kan lav kulhydrat kost ikke være godt for folk med følgende betingelser:

 • Nyreproblemer
 • Gigt
 • Hjertesygdom

Tal med din læge, før at forfølge enhver kost.

Ændring Low-Carb kostvaner

Hvis en lav kulhydrat kost virker for ekstrem for dig, kan du også være i stand til at udvikle en livsstil, der understøtter kroppens naturlige tendenser uden at begrænse de store fødevaregrupper. Hvis du gerne vil forfølge en sund kost, men bekymre sig om de høje niveauer af protein eller fedt og lave niveauer af fiber forbundet med lav-kulhydrat kost, overveje følgende:

 • Stedfortræder fede kød med magre proteiner som æggehvider, fjerkræ og fisk.
 • Eliminere eller minimere mejeri.
 • Spis i sæson frugt og grøntsager.
 • Minimer korn eller spise langsomt brændende, ikke-gluten kerner, såsom quinoa eller hirse.
 • Forbruge en ounce af nødder eller frø dagligt.
 • Tilføj bælgplanter for fiber.
 • Spis en moderat mængde protein og der fyldes op kalorier med sunde grøntsager.
 • Vælg lav-glykæmiske fødevarer i stedet for lav-kulhydrat fødevarer.

Effektiv, Sund Vægttab

Den bedste vægttab kost er en, som du kan og vil følge. Mange mennesker nyder de tilgængelige på lav-kulhydrat kost fødevarer, og dermed finde dem lettere at opretholde. Undersøgelser viser disse kostvaner er både sundt og effektivt, hvis fulgt korrekt, og at så længe du forfølge en moderat kulhydrat livsstil uden en tilbagevenden til tidligere niveauer for at spise raffinerede, forarbejdede fødevarer, kan du vedligeholde dit vægttab. Hvis en lav kulhydrat kost appellerer til dig og din læge giver dig grønt lys, give det en chance. Du kan bare afvikle sundere for at have gjort det.