Er en lav kulhydrat kost Sund?

Af Aaron Ander, RNCP

Kravet er, at vægttab kan opnås blot ved at reducere eller eliminere kulhydrater. Kulhydrater er kroppens vigtigste brændstof kilde, så når vi går på en "low carb" diæt, begynder vi at bruge fedt og protein til energi. Dette vil komme fra kosten samt protein og fedtdepoter i kroppen.

Er det godt for mig?
Det er normalt for kroppen at bruge fedt, proteiner og kulhydrater som energi, men det typisk foretrækker kulhydrater. For eksempel i hjerte-kar-øvelse kroppen vil være mindre træt med en stabil forsyning af glukose fra kulhydrater. Det er derfor, løbere har sportsdrikke under en maraton. Sukker er som pilot lys i en gas ovn. Af denne grund kan det ikke være ideelt at fjerne carbohydrater, når de på en regelmæssig træningsprogram.

Komplekse kulhydrater fra fuldkorn indeholder B-vitaminer, der hjælper støtte et sundt hormonbalancen samt hjerne kommunikation og normale stofskifte. De giver også energi ved at hjælpe turn fødevarer (brændstof) til energi (ATP). Så vil tage et B-kompleks vitamin med til at gøre det lave kulhydrat kost sundere.

Hvad med kulhydrat cravings?
På en lav kulhydrat kost, kroppen har brug for at skabe sukker ud af protein. Hvis lavt blodsukker er et problem, såsom med hypoglykæmi, kan en lav kulhydrat kost faktisk øge sukker trang. Men der er nogle fordele at øge protein, som apposed til reducerende kulhydrater, for sukker cravings. Efter en kost, der er lavt på glykæmisk indeks kan også hjælpe.

Skal jeg reducere mine kulhydrater, hvis jeg ønsker at tabe?
Vægttab er en individuel affære. Den bedste fremgangsmåde er at måle dine kosten kalorier og finde ud af, hvor meget du brænder baseret på dine aktivitetsniveau. Spise færre kalorier end din krop har brug vil typisk resultere i vægttab. Også flere kalorier er brændt med større muskelmasse, så styrketræning er nyttigt. Endelig sundhed stofskiftet kommer i spil. Fastholdelse af en sund vægt kommer fra en kombination af god ernæring, motion og helbred.

Hvor meget kulhydrat er sundt?
Fitness træning sætter en stor efterspørgsel på kroppen. Afhængigt af dit træningsprogram, vil din ernæring nødt til at ændre for at opfylde kroppens behov.

Endurance - En kost på omkring 50% kulhydrater er nyttigt for at øge udholdenhed. "Kulhydrat loading" har vist sig at øge udholdenhed ved at hjælpe kroppen til at forbrænde fedt som energi. Også det er nyttigt at have kulhydratrige snacks efter en træning eller race at hjælpe erstatte lagre af glykogen til fremtidige kørsler.

Vægttræning - Færre kulhydrater i kosten betyder kroppen har brug for at konvertere mere protein til energi. Da den vigtigste næringsstof for styrketræning er protein, er det ikke meget klogt at skære kulhydrater helt. Udryddelse kulhydrater kan resultere i kroppen nedbryde muskelvæv til energi.

Vægttab - Begrænsning kulhydrater i kosten kombineret med en form for fitness-program, er en fornuftig tilgang til vægttab. Men på lang sigt, har vi brug de næringsstoffer, der kommer fra komplekse kulhydrater. Fuldkorn er fyldt med B-vitaminer, der hjælper med nedbrydningen af ​​fedt til energi. Også stivelsesholdige grøntsager hjælpe med at føle fuld og tilfreds efter et måltid.

Vælg sunde komplekse kulhydrater
Raffinerede kulhydrater tendens til at være mangelfuld i næringsstoffer. Når du har en stivelsesholdige måltid, så sørg for at du vælger fuldkorn, bønner og grøntsager i stedet for raffineret mel produkter og simple sukkerarter. Prøv og undgå ekstremisme ved at finde den balance, der giver mening for dig.