Er der Salmonella risiko ved at spise Soaked spirede græskar eller Sunflower Seeds?

Er der Salmonella risiko ved at spise Soaked spirede græskar eller Sunflower Seeds?


Nyankomne til spiring kan undre "Er der salmonella risiko ved at spise gennemblødt spirede græskar eller solsikkefrø?" Ja der er, og faktisk de frø, når den spises rå eller spirede kan være forurenet med salmonella, E. coli bakterier og mange andre forureninger. Risikoen er lille, men det er der.

Er der Salmonella risiko ved at spise Soaked spirede græskar eller Sunflower Seeds

Salmonella, E. coli og mange andre bakterier forekommer på fødekilder lige fra salat til tomater. Frø er ingen undtagelse. Der findes Bakterier rundt omkring os, herunder jord, hvor planterne dyrkes. Trods mange forholdsregler, undertiden disse bakterier komme ind fødevarer. Mens vaske fødevarer kan nedsætte mængden af ​​bakterier, alt hvad du behøver, er et par under de rette betingelser for at vokse og trives.

Risk

Mad forurening fra salmonellabakterier opstår, når dyrene defecate nær marker, hvor afgrøderne dyrkes eller gødning, der indeholder sådanne bakterier er spredt på afgrøder. Typisk, når husdyrgødning anvendes som kompost eller jord ændringer, skal de ældre eller nedbryde først. Varmen under nedbrydningsprocessen dræber de fleste af de bakterier i gødningen, hvorefter slutprodukterne temmelig sikkert at spredes på markerne. Hvis man ikke passer på at alder gødning ordentligt, og de er spredt på dyrkning af afgrøder for tidligt, kan bakterierne forurene afgrøden selv.

Lande over hele verden har forskellige krav til, hvordan landmænd dyrke afgrøder. De seneste udbrud af salmonella og E.coli på græskarkerner, for eksempel, kommer fra græskar dyrket i Mexico. Blandt spirer, udbrud af salmonella opstod på forskellige pakkeprodukterne spirer købt på købmandsforretninger i 1990'erne. De fleste af de rapporterede forureningen fandt sted på lucernespirer. Medical News Today rapporterer, at salmonella er fundet på mange rå frø er pakket til direkte forbrug eller spiring, herunder solsikke og græskarkerner.

Du har omtrent samme risiko for at få salmonella fra frøene spirede derhjemme som du gør fra spirer købt i butikken, så valget om at købe frø og spirer derhjemme eller købe dem er dit. Der er virkelig ingen måde at minimere risikoen hjemme, da forureningen sker normalt på frøene selv og ikke under spiring proces.

Symptomer på salmonellaforgiftning

Salmonella forgiftning kaldes også madforgiftning, en catch-all betegnelsen på alvorlige symptomer, der opstår inden for timer efter indtagelse af fødevarer forurenet med salmonella, E. coli eller andre fødevarebårne bakterier. Symptomerne omfatter feber, opkastning, mavekramper og diarré. Sygdommen kan vare op til en uge, og folk ofte bliver dehydreret fra svær gastrointestinal sygdom, som kræver hospitalsindlæggelse. Salmonella forgiftning er alvorlig og kræver lægehjælp.

Minimere risikoen

Hvis du spirende frø derhjemme, kan du minimere risikoen for madforgiftning. Først køber kun de højeste kvalitet frø du har råd, og kun bruge frø markeret til spiring. Mens spirer og frø dyrkes i USA er blevet forurenet med salmonella, E. coli og andre bakterier, er det mindre sandsynligt ikke frø dyrket i andre lande med forskellige produktionssystemer standarder.

Hvis køber spirer på købmandsforretninger, købe de friskeste frø, du kan finde. Hold dem i køleskab og bruge dem hurtigt. Selvom der kan være nogle bakterier på spirerne, holde dem køligt til koldt stopper spredning af bakterierne.

Der er virkelig ingen måde at fortælle fra at se på rå frø eller spirer at vide, om de er forurenet eller ej. Fødevarer, der dyrkes i USA er underlagt FDA inspektion og standarder, og avlere ønsker ikke udbrud af fødevarebårne sygdomme mere end du gør. Risikoen for ordregivende madforgiftning fra spirer er minimale, men de findes. Men husk på, at alle fødevarer forsynet vis risiko. Udbrud fra salat og tomater, for eksempel, er også blevet rapporteret. Hold spise spirer, hvis du nyde dem. Er der salmonella risiko ved at spise gennemblødt spirede græskar eller solsikkefrø? Ja, men det handler om den samme risiko som at spise noget andet vegetabilsk eller frø. Vælg dine fødevarer omhyggeligt, undgå udløbne fødevarer, holde nedkølet og søge læge, hvis du tror, ​​du oplever en fødevarebårne sygdomme såsom salmonella.