Er der sådan noget som sundt Soda?

Når du tænker på sodavand, har du sandsynligvis mener også, at udtrykket "sund sodavand" er noget af et oxymoron. Efter alt, er sodavand typisk opfattes som kulsyreholdige drikkevarer, der har tendens til at give anledning til sundhedsmæssige dilemmaer som fedme, type 2-diabetes, hulrum og næringsstof niveauer, der er utilstrækkelige. Hvis folk ønsker at drikke noget sundt, de mere almindeligt nå til vand - uanset om fra hanen, filtreret eller flaske - eller nogle nice frugt juice. Men i de sidste par år, to af de største soda drikke virksomheder på planeten - Coca Cola samt Pepsi - har allerede lanceret typer læskedrikke, som de har været markedsføring så sundt. Disse typer af sodavand indeholder flere mineraler og vitaminer end de ellers ville.

Indsatsen af ​​både Coca Cola og Pepsi

De sodavand drikke beslutningstagere, Coca Cola og Pepsi, har været offer for mange år værd af påstande og mistanker, at deres sodavand bidrager til sundhedsproblemer, især for børn. Visse undersøgelser har endda etableret en forbindelse mellem at drikke sodavand Coca Cola og Pepsi og fedme hos børn. For at bekæmpe dette sårende opfattelse af deres mærker, begge selskaber har i de sidste par år opstået med specialiserede produkter.

Coca Cola er opstået med Diet Coke Plus i 2007, og Pepsi er opstået med Diet Pepsi Max og Tava. Mens Tava stoppede produktionen i 2009 på grund af manglende popularitet, Diet Coke Plus og Diet Pepsi Max er stadig på markedet. Førstnævnte er beriget med mineraler og vitaminer og toppede med kalorie-fri sødemiddel kaldet acesulfamkalium, mens sidstnævnte er kalorie-fri, kulhydrat-fri, sukker-fri og infunderes med ginseng.

Kritisk Reaction

Fortalere for helsekost er næsten øjeblikkelig i deres hån af sådanne forsøg fra store sodavand drikke beslutningstagere til at markedsføre angiveligt sunde sodavand. Deres opfattelse er, at det hele passere off sodavand drikkevarer så sundt - uanset hvor mange tilsatte vitaminer og mineraler, de har - stadig ikke vil være nær så sundt som at få reel ernæring og næringsstoffer fra naturlige fødevarer, såsom frugt og grøntsager.

Fagfolk som diætister er også skeptisk, og de også er hurtige til at afvise disse planer både Coca Cola og Pepsi som værende intet mere end markedsføring. Ligegyldigt hvor meget af disse såkaldte "sunde" sodavand du drikker, du vil stadig ikke være at få nogen steder i nærheden, hvad du har brug for at opfylde dine ernæringsmæssige behov.

Naturlige Sodavand

En type af sodavand, der anses for mere legitim end de såkaldte "sunde" sodavand fra de store fabrikanter er begrebet naturlige sodavand. Mærker som Blue Sky, Santa Cruz Organics og Izze har altid inkluderet økologisk sukker og reelle frugtsaft i deres sodavand sorter. Disse typer af mere præcist kaldet "sunde" sodavand vokser mere populære i de senere år, og deres popularitet har været sådan, at de selv har presset de store sodavand drikke beslutningstagere til at flytte tættere på deres retning i forhold til, hvad de lægger i deres drinks.