Engelsk Setter

Engelsk Setter

Den engelske Setter er praktisk plakaten hvalpen for jagthunde, men er de som egnet til hjem liv, som de er for feltet? Det hele afhænger af, hvordan du hæve dem.

Lidt engelsk Setter Historie

Den engelske Setter vi kender i dag, er et konglomerat af Springer Spaniel, Vand Spaniel og den spanske Pointer. Som navnet antyder, var racen oprindeligt udviklet over 4-100 år siden i England som en pegende hund, hvilket betyder at det blev avlet til at fiksere på enhver fuglevildt det opdaget i marken, og bogstaveligt vise vejen for sin herre.

Udseende

Selv om en enkelt race, kan den engelske opdeles i to forskellige former: show og område.

Showet-typen engelsk, udviklet i vid udstrækning af Edward Laverack, er lidt mere raffineret, og bærer glødende coat frynser, der gør denne race så fotogen. På den anden side, feltet-typen engelsk er lidt tungere i bygge, og bærer en mere brugbar frakke til at arbejde udendørs. Denne type er ofte omtalt som "Llewellin Setter", opkaldt efter R. Purcell Llewellin som banebrydende for denne stamme af racen.

Med de forskellige stilarter i tankerne, den engelske Setter blotter en tæt lighed med sin fætter den irske Setter. Disse hunde er temmelig strømlinet, og det generelle udseende er en af ​​elegance og atletiske evner.

Frakke

Den engelske er let at skelne fra andre setter racer efter sin enestående spættede pels: nuancer af brunt, orange, citron eller blå dapple tværs af en blank, let bølget hvid baggrund.

Pelsen er naturligvis kortere på hoveddelen, men vokser længere på ørerne, halen, bryst og undervogn. Det er også fjer ud på benene og poter.

Børstning er nødvendigt for at holde pelsen fra måtter, og hunde, der er truffet i området bør kontrolleres for grater når de vender tilbage.

Temperament og træning

Den engelske Setter er en let igangværende sjæl, selv om nogle medlemmer af denne race kan være lidt uregerlige, hvis ikke ordentligt uddannet tidligt.

Disse hunde er både kærlig og forsætlig, en noget udfordrende kombination for den gennemsnitlige kæledyr ejer. Indenfor den engelske Setter er temmelig føjelige og kompatibel, selvom indbrud tager nogle store indsats fra din side.

Udenfor er en anden sag helt. Her setter mark instinkter tage over, og dit kæledyr vil være mere fokuseret på fuglene, end han er på dig. Nogle ejere finde grave og hoppe hegn til at være et hyppigt problem med disse hunde, hvilket gør det vanskeligt at holde dem i gården.

Her er den springende punkt: engelsk Setters, for al deres energi og intelligens, er virkelig temmelig blød i temperament, og tage ethvert tegn på utilfredshed fra dig dybt til hjerte. Disse er ikke hunde, der klarer sig godt med at blive irettesat for deres fejl. I stedet er uddannelse bedst opnås gennem positiv forstærkning, som anvendes i klikkertræning metoden.

Klikkertræning indebærer markerer de nøjagtige øjeblikke af din hunds ønskelige adfærd med et klik og øjeblikkelig belønning. Uønskede adfærd er simpelthen ikke belønnes i nogen form. Udgangspunktet er, at din hund vil lære at gentage adfærd, der bringer godbidder eller ros til fordel for at spilde tid på adfærd den bringe ham noget godt, og mange ejere har fundet denne metode en succes.

Sundhed Issues

Samlet engelsk Setter racen er en temmelig sundt, selvom som med mange racer er der nogle genetiske problemer i blodet linjer.

Sundhedsproblemer kan omfatte:

  • Hypothyroidisme
  • Døvhed
  • Hip og albue dysplasi

I gennemsnit vil medlemmer af denne race leve et godt 10-12 år.

Er dette racen for dig?

Engelsk Setters kræver en god portion udendørs motion for at forbrænde deres rigelig energi, så være parat til at komme med på boltre. Forlader dem alene i gården er fristende skæbne og deres naturlige instinkter til at kigge efter spil. Bundlinjen, har brug for disse hunde nogle aktiviteter at trives.

Engelsk kan også blive generende kræmmere, medmindre du bo på toppen af ​​situationen ved at distrahere dem fra handlingen i andre adfærd, som du kan belønne.

Hvis disse udfordringer ikke skræmme din begejstring for racen, så det næste logiske skridt er at bruge tid at kende dem bedre på en ansvarlig opdrætters kennel. Denne måde vil du fuldt ud forstår, hvad du tager på, når du sætter en af ​​disse prægtige skabninger hjem.

Eksterne links

  • Den engelske Setter Association of America, en kilde til race og redning info.
  • Engelsk Setter Club of Canada