En Silver Tea Set Mystery

En Silver Tea Set Mystery
Læser Meg spørger, "Jeg har en fem stykke sølv testel plus bakke med navnet Sir John Bennett nedenunder. Bare gad vide om det er noget værd? "Lad os se, hvad vi kan finde ud af om Meg te service.

Sir John Bennett

Det mest logiske sted at starte er med signaturen. Slår ud, er der en masse oplysninger om Sir John Bennett og hans selskab. John Bennett blev født i England, hvor hans far var en urmager. John fulgte i hans fodspor og viste sig at have en ganske håndelag for håndværket. Han var mest kendt for sine ure, som har vundet priser på udstillinger over hele verden. Af 1872 John var "Sir" John og urmager til dronning Victoria. Hans butik var berømt for et stort ur over hoveddøren (som nu placeret på Henry Ford Museum) og hans firma trivedes indtil sin død. Selskabet gjorde ure og plade (sølv-plade i form af bestik, bakker og te sæt). Det er den berømte Sir John Bennett.

Tallerken

Men det kan ikke være der gjorde Meg te service. Efter Sir John død selskabet skiftede hænder samtidig med at hans navn. Så i 1907 en Sir John Baker Bennett startede en ny engros virksomhed, der er registreret varemærket, "Sir John Bennett." Dette selskab ikke fremstiller alle sine varer, men beordrede porcelæn, bestik og testel til at sælge i detailforretninger. Mærkningen på sølv sæt klart bemærkede "Sir John Bennett," men om sælgeren er bestemt det at bedazzle købere med en gammel, respekteret navn, eller om John Baker var ære selv er uklar.

  • Te sæt (tekande, kaffekande, varmt vand pot, creamer, sukker og bakke) var lavet af plade eller sølv-plade, som er en base metal med en meget tynd belægning af sterling sølv, hvilket gør sættene dejlige at se på og overkommelige for middelklassen.
  • Ligesom sin sterling fætter, havde sølv-plade, der skal poleres, men der var et problem: for meget polering kunne fjerne sølv og afsløre slagger nedenunder.

Te Services

Victorian (og senere, Edwardian) te tjenester var meget populære. Den "cuppa" eftermiddagste skulle klare sig sultne familier mellem frokosten og senere, aften middag. Betjener te var en kunst, og damer måtte beslutte mellem lave eller høje te, te med venner eller blot familie, de rigtige forfriskninger (og te) for at tjene og myriader andre detaljer. Well-to-do familier havde sterling sølv testel, mens sølv-plade gjorde for alle andre, men de indstillede designs var ofte det samme med klassiske, Blomster, frugt og kinesiske stilarter bliver meget populære. Te sæt blev ofte givet som bryllup gaver, og hvert stykke havde en særlig anvendelse:

  • Engelsk te var brygget stærk, så det varme vand potten blev tilsat; vand blev anvendt til at fortynde te og varme op kopper.
  • En kaffekande i et testel synes malplaceret, indtil du huske, at kaffen havde været den mest populære drik i England i det 18. århundrede, før te overtog i det 19..
  • Creamers, sukker og bakker består sættet, men nogle gange et spild skål blev tilføjet. Det var her i værtinde tømte tekopper, før du tilføjer frisk te til koppen.
  • Bakkerne var store nok til, at børn kan bruge dem til at "slæde" ned ad trappen; dette blev kaldt "trappe kælkning", og blev rapporteret i Munsey s Magazine i 1897.

Den Bennett Tea Set

En Sir John Bennett sølv-plade te sæt kan være noget værd mellem $ 75 og $ 250, efter en ransagning af de seneste online auktionssider. Værdien af ​​Meg te sæt afhænger tilstand (ingen slid på sølv, ingen buler eller dings), design (usædvanligt eller udarbejde kan bringe mere), og begær (der ønsker at eje sættet.) Men uanset sættet er værd Det har en lang og rig historie gennemsyret af te og tradition.