En Liste over de smarteste Hunderacer

En Liste over de smarteste Hunderacer


Selv om mange mennesker tror måske deres hunds race er den smarteste, er der faktisk en liste over de smarteste hunderacer. University of British Columbia professor Dr. Stanley Coren bog, The Intelligence of Dogs, betragtes som den gyldne standard til bestemmelse af hunde intelligens. Tjek listen for at se, om din hund gjorde snittet.

En Liste over de smarteste Hunderacer

10. De australske Cattle Dog

Den australske Cattle Dog er avlet til at vogte kvæg og blev grundlagt i 1830'erne i Australien. Ejere af australske Sennenhunde kender denne race er nem at træne og har en naturlig evne til at køre kvæg over store områder.

9. Rottweileren

Rottweilere er ofte tænkt som en voldsom vagthunde, men de er også loyale og aktive. Denne race er bedst egnet til ejere, der vil forpligte sig til træning og socialisering deres hund ordentligt, siden rottweiler loyalitet og bevogtning måde lover ikke godt for ubudne gæster.

8. Papillon

Ligesom Rottweiler, Papillons er rethaverisk af deres ejere og fungerer godt som vagthunde. Deres opretstående ører kantet med lange flagrende hår giver dem deres navn, som betyder "sommerfugl" på fransk. En lille hund, denne race vejer mindre end ti pounds, når fuldt udvokset. Bred i Italien under renæssancen, Papillon var en favorit blandt adelen grund af dens høje intelligens.

7. Labrador Retriever

Labrador Retriever er en flerårig favorit blandt familier og jægere både. Disse hunde er ofte brugt af organisationer som seende øje hunde eller som søgning og redningshunde. En stor hund, der kræver regelmæssig motion, denne race er venlig og nem at træne.

6. Shetland Sheepdog

Shelties, ligesom australske Sennenhunde er avlet til at hyrde og oftere brugt til hyrdning får end kvæg. Shetland Sheepdogs kræver regelmæssig motion for at holde fra at kede. En mellemstor hund, Shelties er ekstremt adræt og er en af ​​de mest vindende racer i sporten hunde agility.

5. Doberman Pinscher

Aggressiv og frygtløs, er Dobermans bruges som en del af mange politi hunde enheder på grund af deres evne til at lære hurtigt og køre i lange perioder. Denne race er også brugt som vagthunde, fordi deres alarm natur og tendens til bark er perfekte til sikring.

4. Golden Retriever

Golden Retriever er meget venlig. Denne race bruges som både seende øje hunde og terapi hunde til plejehjem. Lydig mod en fejl og hurtige elever, blev Golden Retrievere oprindeligt avlet til jagt i det skotske højland.

3. Schæferhunden

Mens ikke øverst på listen, den tyske Shepherd er toppen af ​​klassen i lydighedstræning. Mest brugt til politi og militær hunde enheder, denne race udfører lige så godt med familier og i faglige indstillinger.

2. Poodle

Mens måske mest tænkt som en skødehund eller følgesvend dyr, pudlen er faktisk yderst intelligent. Super let at træne, nogle Poodle ejere insisterer deres hund forstår alt, hvad de siger.

Top Dog

Hænder ned, Border Collie er # 1 på en liste over de smarteste hunderacer. Avlet til at hyrde kvæg i løbet af 1800'erne i Storbritannien, denne race har høj energi og utrolig udholdenhed. Vejret er sjældent afskrækkende, og Border Collie naturlige instinkt kombineret med overlegen intellekt gør det til det smarteste hund. Ofte ses i konkurrence, Border Collie er fremragende på både agility og forhindringsbaner og udfører begge uden problemer. Den intelligens af denne race ikke bør overses, og der skal sørges for at holde hunden aktiv, så kedsomhed ikke forårsager hunden til at blive destruktiv.

Parting Tanker

Hvorvidt din hunds race gjorde top ti, er der naturligvis variationer i intelligens fra hund til hund. Så længe hunden er elsket og velplejet, bør uddannelse ikke være alt for svært. Start tidligt, når hunden er stadig en hvalp for de bedste resultater, fordi ordsprog: "Du kan ikke lære en gammel hund nye tricks", har nogle fortjeneste.

.