Empatiske Listening Skills for HR-medarbejdere

Empatiske Listening Skills for HR-medarbejdere
Under effektive kommunikationsfærdigheder er afgørende for succes i en ledende eller HR rolle. At lytte er en vigtig del af kommunikationen, og det er noget, ledere og HR-medarbejdere bruger en betydelig mængde tid gør. HR-medarbejdere ofte nødt til at engagere sig i empatisk lytning, hvor dit primære mål er at hjælpe den person, der taler på en eller anden måde.

Brug Empatisk Listening

Når en leder kommer til dig for at få hjælp der beskæftiger sig med en medarbejder situation bør du lytte empatisk. Det samme gælder, hvis en medarbejder anmoder om bistand, der beskæftiger sig med en arbejdsplads konflikt eller hvis en afdeling hoved ser til dig for input om, hvordan du ændrer en vigtig parameter.

I disse typer af situationer, er du nødt til at lytte opmærksomt, at indse, at den person taler ikke blot forsøger at give oplysninger til dig, heller ikke hun forsøger at overbevise dig om noget. Hvad taleren har brug for dig til at lytte opmærksomt og kritisk proces, hvad der bliver sagt, og svare på en hjælpsom måde.

5 Typer af Helping svar

Lytte empatisk indebærer en hjælpende svar. Der er fem typer af hjælpe reaktioner, og den type, du skal bruge, er en funktion af de behov, som den person, der er kommet til dig om hjælp, og, selvfølgelig, den type bistand, det er passende for dig at tilbyde.

 1. Rådgivning - Brug denne fremgangsmåde kun hvis personen faktisk ønsker dit råd.

  • "Hvis jeg var i din position, hvad jeg ville gøre først er ..."
  • "Det forekommer mig, at det, du burde gøre først ..."
 2. Analyse - Brug denne fremgangsmåde til at hjælpe den person regne ud, hvad problemet egentlig er.

  • "Det virkelige problem synes at være ..."
  • "Her er hvordan situationen ser ud for mig ..."
 3. Afhøring - Brug denne til at hjælpe den person lokalisere detaljerne.

  • "Hvornår begyndte du at få klager?"
  • "Præcis hvad har din kollega gøre?"
 4. Støtte - Brug denne, når den person har brug for at have deres tillid opbygget.

  • "Jeg ved, du vil gøre den bedste beslutning."
  • "Du har altid vist god dømmekraft."
 5. Omskrive - Brug denne aktiv lytning teknik til at hjælpe den person adskille deres følelser fra deres tanker.

  • "Du lyder vred på Jon (tanke), men du er bange for at konfrontere ham (følelse). Er det rigtigt?
  • "Du siger, er klar til at forlade dit job (tanke), men det lader til, at du føler dig ikke værdsat (følelse), fordi ...."

Juster dine svar

Nøglen til at lytte empatisk starter med at være klar over, at der er flere måder at reagere, så du kan undgå at forlade sig på en stil til at reagere hele tiden. Sommetider folk er på udkig efter råd, men nogle gange de vil ikke have dig til at fortælle dem, hvad de skal gøre. Nogle gange de har brug for støtte og bistand afklaring deres bekymringer ved at tale dem igennem med en anden, eller bare for at blive lyttet til.