Elna Symaskiner

Elna Symaskiner

Selv om de ikke er helt så populær som big-name mærker som Singer og Bernina har Elna symaskiner havde en hengiven følgende årtier. Berømt for deres pålidelighed og brugervenlighed, har disse schweiziske symaskiner blevet solgt i USA siden 1940'erne. Du kan finde vintage modeller til salg i antikke butikker og loppemarkeder, og moderne Elna maskiner er tilgængelige fra en række forhandlere.

Hvor kan jeg købe Elna Symaskiner

Ligesom mange specialbutikker mærker, er du nødt til at besøge en godkendt Elna forhandler for at købe en maskine. Du kan bruge Elnas Dealer Locator til at finde hver autoriseret forhandler i dit lokalområde. Nye modeller sælges ikke online.

Populære Modern Elna Modeller

Ligesom mange andre producenter, Elna forstår værdien af ​​at gøre modeller for syersker med varierende behov og erfaringer niveauer. Du kan købe en enkel, billig maskine, der er perfekt til en nybegynder eller en top-of-the-line model med alle de ekstra features en erfaren syerske kunne ønske. Hver model har sine egne fordele og ulemper.

Elna Sy Fun

Designet til begynderen, den Elna Sy Fun er en mekanisk maskine, der kan producere 15 forskellige sømme. På omkring $ 200, det er overkommelig nok til at gøre en stor barns symaskine eller en første maskine til nogen bare dypning i en ny hobby. Kvaliteten og antallet af masker er imponerende, og denne maskine er designet til at være let at tråde og bruge. Den er udstyret med en integreret lys til syning, et bærehåndtag, en række tilbehør, og en dækning.

Ifølge PatternReview, et websted, der gennemgår symaskiner og mønstre, der er et par ting om Elna Sy Fun, der ikke stak op til konkurrencen. Et problem er hastighedskontrol. Selvom hastigheden formodes at være variabel, er det svært at få denne maskine til at gå langsomt nok for en nybegynder at føle sig godt tilpas. Flytning af nålen til en smal sømrum også udgør et problem.

Elna UDFORSK 320

En anden mekanisk mulighed er Elna Udforsk 320. Denne grundlæggende maskine har 21 masker og en 4-trins knaphul. Det er nemt at tråde og vinde spolen, og det kommer med en række tilbehør og en praktisk rum til at gemme dem i. På omkring $ 300 til $ 450, denne maskine er overkommelig for de fleste syersker.

PatternReview roser Elna 320 for sin brugervenlighed, især når det kommer til at vælge sting og ændre spændingen på maskinen. Sømmen kvalitet er bedre end dyrere maskiner fra andre mærker. Det er også meget nemt at skifte spoler.

Elna Excellence 740

Markedsføres mod syning kunstnere og dem, der ønsker at tilføje en ekstra kreativ touch til deres quiltning og syprojekter, Elna Excellence 740 tilbyder en række attraktive funktioner. Mest bemærkelsesværdigt, den lange arm design er fantastisk til maskine quiltere eller dem, der regelmæssigt sy uhåndterlige projekter som slipcovers. Det kommer forudindstillet med 245 forskellige masker og 11 forskellige single-trins knaphul designs. Denne maskine leveres også med mange fødder og tilbehør, der lagrer i en handy rum på forsiden af ​​maskinen.

Med en fabrikantens vejledende udsalgspris på næsten $ 4000, Elna 740 er dyrt selv for quiltning-stand maskiner. De syersker på PatternReview prise maskinens kvalitet og evne til at sy alle typer og vægte af stof. Den automatiske tråd cutter og alsidighed ved at acceptere vedhæftede filer og spoler beregnet til andre maskiner også placeret dette nær lederen af ​​flokken. Generelt er enighed om, at dette er en stor maskine, men at det er noget over-priced.

Elna 8600

Hvis du leder efter en maskine, der kan udføre dine daglige syning opgaver og også pynte dine projekter med smukt broderi, kan Elna 8600 være en glimrende mulighed. Denne maskine leveres forprogrammeret med 107 forskellige sømme, herunder flere muligheder for syning af knaphuller. Du kan også vælge mellem tre forskellige alfabeter at brodere beskeder eller monogrammer på dit arbejde. Den leveres med bøjler til broderi, ekstra fødder til mange syning applikationer, og en række andre nyttige tilbehør. Den har også en nem at læse LCD-skærm.

På $ 2400, at prisen på denne maskine er en ulempe. Men brugere på Product Review gav Elna 8600 4.3 ud af 5 stjerner, angivelse af dens evne til nemt at brodere store motiver og stadig håndtere en række stoffer, fra sarte chiffon til tunge denim. En klage er, at maskinen bruger pc-kort slots til at overføre broderimotiver, snarere end den mere moderne valg af et USB-kabel.

Vintage Elna Machines

Da Elna har solgt symaskiner til amerikanske forbrugere i mere end 70 år, kan du også finde antikke og vintage modeller. Ebay er en stor online udbyder af brugte moderne Elna maskiner, samt vintage og antikke muligheder. Du finder også disse symaskiner på antikke butikker, loppemarkeder, og endda genbrugsbutikker.

Ifølge Den Internationale Syning Machine Collectors Society, et par vintage Elna modeller er særligt ønskeligt at samlere:

  • Elna 1 - Produceret 1940-1952, er denne maskine kærligt kendt som "græshoppe" på grund af sin grønne farve.
  • Lotus - Lotus, som blev produceret fra 1969 til 1980, havde markante beskyttende flapper, der åbnes op for at afsløre maskinen eller lukket for at skabe et integreret sag.
  • Zigzag - Produceret i forskellige former 1956-1977, den Zigzag var kendt for sin evne til at producere både lige sting og zig-zag sting.

Skal du købe en Elna?

Generelt lavere priser Elna maskiner er stadig dyrere end konkurrenterne, men korrekturlæsere hævder, at de producerer en overlegen søm kvalitet. Højere-end modeller gøre store quiltning eller broderi maskiner, men er stadig dyrt for mange forbrugere. Hvis du overvejer en Elna symaskine, undersøge funktionerne på hvert enkelt model og afgøre, om varemærket og søm kvalitet er værd at de ekstra penge til dig.