Elizabethan Era Kina

Elizabethan Era Kina
Dronning Elizabeth den Første

Under den elizabethanske æra kina blev betragtet som en luksus forbeholdt royalty og nogle medlemmer af overklassen.

Den elizabethanske æra: The Class Divide

Det regeringstid af dronning Elizabeth den første fra 1558 - 1603, er kendt som den elizabethanske æra. I denne periode var den engelske renæssance på sit højeste som kunst og kultur blomstrede. Også kendt som guldalder England, var der store forskelle mellem de klasser, der delte folk i tiden. Denne klasse division blev endda set i spiseforstyrrelser redskaber, der anvendes af de forskellige klasser.

Måltider serveres i hjemmene af de fattige lavere klasse bestod af en enkel morgenmad, det vigtigste måltid på dagen, som var middag ved middagstid og en lys nadver spises på 7 eller 8 om natten. Deres måltider blev forkyndt på skibe af træ eller tin.

Måltider i den rige var meget forskellige. Dagen startede med en let snack til morgenmad, middag var en stor udførlige måltid, der varede tre timer eller mere, og blev efterfulgt af en mindre aftensmad omkring 6 i aften. De spiste deres måltider fra sølv, Delft fra Holland og glas. Der var også fartøjer fremstillet af keramik, kendt som grovsandet Ware. Disse stykker var generelt brun eller grøn med en almindelig simpel bly glasur. Elizabethanske mennesker stadig ikke havde set de fine porcelæn bagværk produceret i Kina.

Indførelsen af ​​Kina til Elizabethans

I 1557 etablerede den portugisiske en handelsstation på øen Macao. Derfra blev de første stykker af porcelæn fra Kina til Europa og England, hvor det blev straks værdsat. Det blev hurtigt klart, at disse produkter var meget finere end nogen af ​​den europæiske keramik, der eksisterede og var ofte omtalt som hvide guld. Stykkerne blev kaldt kina-ware, som i sidste ende blev forkortet til Kina, det navn, som er udskiftelige og acceptabel til porcelæn, uanset hvor det er lavet.

I hele Europa håndværkere forsøgte at skabe stykker som det fine porcelæn fra Kina. For det meste, deres forsøg var forgæves, indtil 1570'erne, hvor god kvalitet porcelæn blev produceret af Medici retten i Firenze, Italien.

Kinesisk porcelæn Monteret i elizabethanske Sølv

Yderst sjælden og udsøgt smukke er stykker med kinesisk porcelæn monteret i vidunderlige elizabethanske forgyldt sølv arbejde. Disse dyrebare stykker er meget eftertragtede af samlere, der drømmer om at tilføje dem til deres samlinger. Mange af de overlevende stykker fra den elizabethanske æra er opstaldet på museer, men der er også stykker i private samlinger.

En af de største private samlinger af disse prægtige antikviteter tilhørte JP Morgan og blev erhvervet af Metropolitan Museum of Art fra sin ejendom efter hans død. En storslået eksempel fra Mr. Morgan samling er en kande fra Wanli periode Kina stammer fra 1585. Den porcelæn af denne spektakulære blå og hvid vandkande er monteret i indviklede og delikat sølv forgyldt arbejde en London sølvsmed.

Elizabethan Era Kina: Ming Porcelæn

Mange fine eksempler på porcelæn anvendes under den elizabethanske æra er blevet fundet forskellige steder i England, herunder Exeter, Berry Pomeroy Castle og Plymouth. De fineste bevarede stykker er fra Exeter og blev fundet i 1974 under opførelsen af ​​Guildhall Shopping Center. De store fragmenter er fra Ming-dynastiet, der stammer fra circa 1600. De hårde porcelæn resterne af en skål og underkop-skål er begge malet i en underglasur af smukke nuancer af kobolt blå. Skålen viser en fredelig scene fiskere på øer med træer og klipper. Skålen har en fersken-farvet kant med blomster symboliserer udødelighed. Scenen på underkoppen-skålen er en fugl stående på en klippe.

Blev fundet to andre smukke eksempler på Ming Kina fra Elizabethan England i en sten grube under opførelsen af ​​et indkøbscenter i 1972-3. En kop og underkop-fad både malet i underglasur nuancer af kobolt blå er også blandt de fineste stykker af Elizabethan Kina nogensinde inddrevet i England. Den underkop viser en populær scene af kinesisk porcelæn, der kan dateres til 1585-1600. Scenen er af en fugl under et fyrretræ med to spankulerende rådyr. Koppen er enkelt indrettede med linjer og datoer fra early1600s.

Konklusion

Eksisterende stykker af elizabethanske æra porcelæn viser den avancerede udvikling af kinesisk porcelæn med sin smukke håndværk. Stykkerne er sarte men robust og når den er monteret i omstændigt detaljerede elizabethanske forgyldt sølv arbejde, eksemplificerer skønheden af ​​gange.