Elektroniske Cigaretter unhealthier end almindelig cigaretter

Omtales ofte elektroniske cigaretter som en harmløs alternativ af rygning. Imidlertid har dette spørgsmål været tvivl af forskerne.

Elektroniske Cigaretter unhealthier end almindelig cigaretter

Forskerne fra University of California har opfordret til at forbyde salg af elektroniske cigaretter. De har evalueret fem brands og opdagede masser af ulemper. Den mest harmløse af dem var konstruktionsfejl og manglende tilsvarende mærkning.

I modsætning til sædvanlige cigaretter, elektroniske cigaretter producerer nikotin med damp, og ikke med røg. Således bortset fra nikotin, giftige stoffer også indtaste rygerens organisme. De opstår i processen til opvarmning af en speciel holder, som er i bunden konstruktion af e-cigaretter.

Ifølge forskerne kan elektroniske cigaretter føre til en stærkere nikotinafhængighed fordi producenterne har tendens til at gøre dem "velsmagende" på grund af forskellige duftende tilsætningsstoffer. Forbrugerne er sikkert ikke informeret om konsekvenserne.

Tidligere, den videnskabelige gruppe af World Health Organization, som regulerer tobaksvarer nået til den konklusion, at der ikke kunne være nogen beviser, der viser, at rygning elektroniske cigaretter er ufarlige for menneskers sundhed. Har afprøvet elektroniske cigaretter sidste år, US Food and Drug Administration fundet en forskel mellem det angivne niveau for nikotin i e-cigaretter, og den eneste ene.