Elektrisk Guitar Forstærker Udstyr

Elektrisk Guitar Forstærker Udstyr

En af de vigtigste og mest spændende investeringer en elektrisk guitar spiller kan gøre er køb af el-guitar forstærker udstyr. Uanset om du har brug for lidt combo amp til praksis eller en 100-watt kraftcenter for stor klub koncerter, vil du helt sikkert nyde godt af at have nogle grundlæggende forskning under bæltet, før du trykker på musikbutik. Oplysningerne nedenfor er designet til at give dig et overblik over de mange forskellige typer af forstærker udstyr, der er tilgængelige på markedet, og pege dig i den rigtige retning for at hjælpe dig med at få det bedste køb.

Typer af Elektrisk Guitar Forstærker Udstyr

Når det kommer til el-guitar forstærker udstyr, er der to grundlæggende typer: rørforstærkere og faststof-forstærkere. Når elektrisk guitarforstærker blev først produceret, den teknologi, der var til rådighed på tidspunktet involveret hjælp vakuumrør for både forstærkeren og pre amp kredsløb. Optagelserne af musik fra 1950'erne gennem begyndelsen af ​​1970'erne udelukkende fremhævede denne type forstærker.

I slutningen af ​​1970'erne begyndte amp producenterne til at eksperimentere med nye teknologier, der ikke involverer vakuumrør. Disse nye forstærkere var lettere, mere pålidelig, mere overkommelig og produceret en anden tone, der gav guitarister mere tonale muligheder. I dag har nogle amp virksomheder fortsat med at bruge teknologi til at skubbe potentialet i deres forstærkere yderligere. Nogle har endda begyndt at sætte komplekse effekter processorer i ampere selv. Mens mange musikere foretrækker ældre lyde rør, der er masser af gode muligheder i dag i begge amp typer.

Rørforstærkere

Rør amp marked har et par bannerførere at alle, der er på udkig efter et rør amp bør være opmærksomme på, men for nylig, har mange flere muligheder begyndt at dukke op på scenen. Mindre amp virksomheder, der producerer "boutique amps" er begyndt at springe op over hele verden. Disse virksomheder gør unikke, fantastiske klingende forstærkere. Men de vil koste dig lidt mere end de ampere produceret af de større producenter.

  • Marshall Amps - Formentlig, den mest berømte rør amp selskab i verden er Marshall. Deres all-rør halv stack forstærkere er ansvarlig for nogle af de mest berømte rock n-roll guitar lyde i historien fra Jimi Hendrix til Eddie Van Halen til AC / DC. Virksomheden har forgrenet ud for nylig, og er begyndt at producere ampere i alle størrelser og priser, men deres brød og smør er vintage 50-watt eller 100 watt forstærkere der harken tilbage til 50'erne og 60'erne.
  • Fender Amps - Fender er så vigtigt for historien om rørforstærker som Marshall. Deres Deluxe Reverb, Twin Reverb og Bassmaster forstærkere er så meget en del af det 20. århundrede guitar musik som deres Stratocaster og Telecaster guitarer. Ligesom Marshall, har Fender begyndt at producere en bredere vifte af ampere i de seneste år, men intet kan sammenlignes med de klassiske rør modeller, at de stadig producerer.
  • Orange Amps - Orange forstærkere ikke kun lyde godt, de er de mest markante udseende amps i verden. Denne britiske selskab har fremstillet enkle, kraftfulde, klassiske rør forstærkere i årevis. Grupper som Prince, Oasis og The Black Crowes har alle spillet Orange ampere i fortiden. Køb ikke en rørforstærker uden først at give Orange forstærkere prøve.

Solid State Amps

Mens Marshall og Fender begge gør solid-state forstærkere som led i deres mere økonomisk forstærker linjer, er der andre selskaber, der er bedre kendt for deres solid state forstærkere. I det følgende fremhæves nogle af de bedste tilgængelige ampere af denne type.

  • Roland JC-120 - Roland JC-120 er en af ​​de mest succesfulde solid-state forstærkere nogensinde fremstilles. I over tredive år har denne amp produceret legendariske ren guitar toner i sand stereolyd for guitarister i alle genrer. Mens solid state forstærkere undertiden set ned på for ikke at lyde så ren som rørforstærkere, har JC-120 altid steget over dette argument.
  • Line 6 - Line 6 har været på forkant med amp design for det seneste årti. De oprindeligt produceret en guitarforstærker Modeler effektpedal kaldet POD, der var designet til at efterligne mange forskellige klassiske amp lyde. På grund af POD gennembrud succes, Line 6 begyndte at producere ampere, der havde PODs indbygget i dem. Den Flexitone III er en solid state amp, der kan modellere nogle af de mest berømte klassiske forstærkere med årsskiftet en dial. Lyden er ganske god, og de mange forskellige lyde er forbløffende. Disse forstærkere kan være nogle af de mest sjove ampere på markedet i dag.

Hvor finder Forstærker Udstyr

Følgende online forhandlere bære et bredt udvalg af elektrisk guitar forstærker udstyr. Linkene nedenfor vil tage dig direkte til selskabernes guitar forstærker sektioner.

  • Musiker s Friend
  • Sam Ash
  • Guitar Center