Ekspert Interview: Karriere Mapping

Ekspert Interview: Karriere Mapping


Det er en helt ny verden af ​​beskæftigelse. De ændringer, der har fundet sted siden begyndelsen af ​​internettet kræver et nyt perspektiv, når det gælder om at finde et job. Ginny Clarke, grundlæggeren af Talent Optimization partnere og forfatter til KARRIERE Kortlægning: Kortlægning dit kursus i den nye verden af arbejde, deler hendes indsigter til at udvikle og forfølge jobbet af dine drømme.

Ændringer i Career Landskab

LoveToKnow (LTK): Hvordan er den aktuelle karriere landskab forskellig fra fortiden, og hvordan påvirker jobsøgende?

Ginny Clarke (GC): Landskabet er anderledes, vil der sandsynligvis være færre traditionelle jobs fremover, end der er arbejdstagere. Organisationer lærer at gøre mere med færre medarbejdere, men det betyder ikke, at de ikke behøver konsulenter, der specialiserer sig i visse funktionelle områder. Jeg tror, ​​vi vil se en stigning i enkeltmandsvirksomheder (kontrahenterne) og små virksomheder. Beskæftigelse uopsigelighed også afkortning, så personer, der har job ikke kan forvente at bo så længe i et job som deres forældre måtte have. Dette kan være af arbejdsgiverens valg, men det kan også være af medarbejderens valg med henblik på fortsat vinder færdigheder og erfaring. Endelig er arbejdsstyrken der opererer i et globalt marked, som betyder, at du måske nødt til at være villig til at flytte til andre dele af verden til at gøre det arbejde, du ønsker at gøre.

Udvikling og forfølge din karriere drøm

LTK: Du refererer til "vage længsler" individer ofte har for et drømmejob. Har du nogen praktiske tips til drejning af disse vage længsler i en konkret karrierevej?

GC: Jeg opfordrer folk til at tænke over, hvad de har gjort i fortiden. Overgivelse til dine drømme og længsler, og undersøge, hvordan at integrere dem i noget, der kan give et levende. Husk at du ikke behøver at gøre det samme for evigt. Overvej dette en rejse hvorunder du udvide mulighederne med hver ny oplevelse og sæt kompetencer. Min karriere kortlægning rammer skal hjælpe folk med at realisere deres drømme ved at bringe deres længsler i fokus og gennemførelse af strategier, der kan vokse og ændre med hver ny fase i livet. Husk, at dine længsler ikke kunne spille ud i dit arbejdsliv, men kunne blive behandlet i dit personlige liv.

LTK: I den nuværende verden af arbejde, hvad er et par teknikker, som jobsøgende kan bruge til at identificere arbejdspladser og holdninger, der vil opfylde deres behov?

GC: Start med at identificere dine personlige og faglige behov baseret på, hvad du i øjeblikket bringer til bordet og hvad dine kort- og langsigtede mål er. Gør dit hjemmearbejde for at skabe en levedygtig liste over selskaber indenfor dit mål industrier. Sørg disse selskaber tilbyder stillinger du er interesseret i, er placeret, hvor du ønsker at leve, etc. Med andre ord, har en begrundelse for, hvorfor disse virksomheder appellerer til dig. Opret prototype jobbeskrivelser for dig selv ved at finde forskellige jobbeskrivelser fra dit mål selskabers hjemmesider, så matcher dine kompetencer med det, de leder efter. Må ikke anvendes på disse job bare endnu; få smarte først. Når du har disse prototyper lagt ud, kan du henvende disse selskaber efter muligheder, også selv om de ikke har bogført åbninger.

Ekspert Interview: Karriere Mapping

LTK: Du taler i din bog om at være en "fri agent". Hvordan er dette anderledes mentalitet en mere traditionel jobsøgende?

GC: Det er fuldstændig spejlvende scriptet. De fleste jobsøgende vente på at blive valgt til et job. Jeg foreslår, at du vælger; skabe og forfølge ting, der giver mening for dig baseret på dine mål, kompetencer og værdier på dette tidspunkt i dit liv. Find virksomheder, der er værdig til dig, og at opfylde dine behov. Du og virksomheden er bedre stillet, hvis du bringer mere bevidst, bevidst tanke til din position. Du kender din værdi og er bemyndiget med evnen til at bestemme dine behov og mål. Det betyder ikke, du er illoyale til den virksomhed, du vælger at arbejde for, bare at du ved hvad du vil og ikke venter på at komme til dig. Gå derude, bede om hvad du vil og altid være opmærksom på nye muligheder.

LTK: Mange mennesker søger at skifte karriere eller til at forfølge en karriere inden for et område end deres uddannelsesområdet. Hvad er nogle effektive strategier, som jobsøgende kan bruge til at gøre sig selv mere konkurrencedygtige i en ny karriere felt?

GC: Min karriere kortlægning er perfekt til karriere skiftere, eller som jeg kalder dem "Detour" mennesker. Du er nødt til at tvinge en kommende arbejdsgiver (eller investor, hvis blive iværksætter), at du har kompetencerne til rollen, selv om du ikke har erfaringen. Det betyder, at igen, du gør dit hjemmearbejde for at vide, hvad kompetencer er nødvendige. Disse er ikke det ansvar og tidligere erfaringer, men dygtighed elementer, du kan løfte fra andre roller, du har udført for at finde anvendelse på denne. Det er op til dig at gøre dette, da de fleste mennesker ønsker at bare scanne genoptages for relevante erfaringer og titler. Opbygning af en CV at omfatte funktionelle højdepunkter samt kronologiske beskrivelser fokuserer læseren på kompetencer først, derefter oplevelse.

LTK: Hvad er nogle af de mest effektive strategier jobsøgende kan bruge, når det kommer til at genoptage skriftligt og interview?

GC: Med hensyn til genoptage skriftligt, er det en fordel at oprette mere end én CV. Udvikle en anden CV for hver af de to eller tre funktioner eller brancher, du har valgt at stræbe efter. Du kan starte med at udvikle en længerevarende basis CV, der indeholder alle dine resultater og ansvar. Opdater denne basen genoptage mindst en gang om året. For hver rolle du holder (selv inden for samme selskab), beskrive dine ansvarsområder i løbet af kort fortælling, herunder rapportering relationer, direkte rapporter osv, så listen i punktform 3-5 resultater. Hold formatering enkel og læselig. Når du har oprettet en base CV, vil det være lettere at udvikle kortere, branchespecifikke CV'er som du kan sende ud til dine foretrukne arbejdsgivere.

Under et interview, det vigtigste er at kende dig selv. Se tilbage på din karriere kort at gennemgå dine nøglebudskaber og kompetencer. Praksis og perfekt en elevator pitch og være parat til at udvide det som en intro under et interview. Gør dit hjemmearbejde, så du ved så meget som muligt om den rolle, virksomheden og de personer, du vil interviewe med.

Flere tips fra Ginny Clarke

LTK: Har du nogen andre vigtige karriere kortlægning tips?

GC: Netværk er et kritisk element af rammen karriere kortlægning. Relationer er din bedste kilde til at identificere nye muligheder og øge din karriere. Du kan bygge et netværk i hele dit arbejdsliv med de otte forskellige typer af mennesker, jeg beskriver i min bog. Netværk strategisk og målrettet ud fra din karriere kort; vide, hvad du har brug for fra en person og ved, hvad du kan tilbyde dem. Lær kunsten at gensidighed og bevare kontakten til folk, når du ikke har brug for noget.

Hvis du vil vide mere om karriere kortlægning og finde flere tips fra Ginny Clarke, besøg MyCareerMapping.com. Du kan også deltage hendes Facebook, Twitter og LinkedIn netværk ved at få adgang til hjemmesiden. Husk, at jo mere du netværk og udvikle professionelle relationer, jo mere forberedt du vil være at forfølge karriere af dine drømme.