Ehlers-Danlos syndrom

Definition

Ehlers-Danlos syndrom (EDS) refererer til en gruppe af arvelige sygdomme, der påvirker kollagen struktur og funktion. Genetiske abnormiteter i fremstillingen af ​​kollagen i kroppen påvirke bindevævet, får dem til at være unormalt svag. Ehlers-Danlos syndrom er også omtalt som nedarvet bindevæv.

Beskrivelse

Collagen er en stærk, fibrøst protein, der egner styrke og elasticitet til bindevæv, såsom hud, sener, organer vægge, brusk og blodkar. Hver af disse bindevæv kræver kollagen skræddersyet til at opfylde de specifikke formål. De mange roller collagen afspejles i antallet af gener dedikeret til sin produktion. Der er mindst 28 gener i mennesker, der koder mindst 19 forskellige typer collagen. Mutationer i disse gener kan påvirke grundlæggende konstruktion samt finjusteret behandling af collagen.

EDS er en gruppe af arvelige bindevæv, der normalt påvirker huden, ledbånd, led og blodkar. Klassificering af EDS typer blev revideret i 1997. Den nye klassificering indebærer kategorisere de forskellige former for EDS i seks store undertyper, herunder klassisk, hypermobilitet, vaskulær, kyphoscoliosis, arthrochalasia og dermatosparaxis, og en samling af sjældne eller dårligt definerede sorter. Denne nye klassificering er enklere end det tidligere klassifikationssystem og er primært baseret på beskrivelser af de aktuelle symptomer.

Klassisk Type

Under det gamle klassificeringssystem blev EDS klassisk type, opdelt i to separate typer: type I og type II. De vigtigste symptomer forbundet med EDS klassisk type, involverer huden og leddene. Huden har en glat, fløjlsagtig konsistens og let får blå mærker. Ramte personer har typisk omfattende ardannelse, især på knæene, albuerne, pande, og hage. Samlingerne er hyperextensible, hvilket giver en tendens til forskydning af hoften, skulder, albue, knæ, eller kravebenet. På grund af nedsat muskeltonus, kan ramte spædbørn opleve en forsinkelse i at nå motoriske milepæle. Børn kan have en tendens til at udvikle brok eller andet organ forskydninger i maven. Forstuvninger og delvise eller totale fælles forskydninger er også almindelige. Symptomerne kan variere fra mild til svær. EDS klassisk type er nedarvet i en autosomal dominerende måde.

Der er tre store kliniske diagnostiske kriterier for EDS klassisk seværdighed: hud hyperextensibility, usædvanligt brede ar, og fælles hypermobilitet. Der er ingen definitiv test til diagnosticering af klassisk EDS. Både DNA og biokemiske undersøgelser er blevet anvendt til at identificere de ramte personer. I nogle tilfælde har hudbiopsi fundet nyttig til bekræftelse en diagnose. Desværre er disse tests ikke er følsomme nok til at identificere alle personer med klassisk EDS. Hvis der er flere berørte individer i familien, kan det være muligt at udføre en prænatal diagnose under anvendelse af en DNA-information, der er kendt som en binding undersøgelse.

Hypermobilitet type

Udpræget løse samlinger er kendetegnende for denne EDS art, tidligere kendt som EDS type III. Både store led, såsom albuer og knæ og små led, såsom tæer og fingre, der er berørt. Delvise og samlede fælles forskydninger er almindelige, især involverer kæben, knæ og skulder. Mange enkeltpersoner har kronisk lem og led smerter, selv om x stråler af disse led forekommer normalt. Huden kan også lettere få blå mærker. Slidgigt er en fælles forekomst hos voksne. EDS hypermobilitet type er nedarvet i en autosomal dominerende måde.

Der er to store kliniske diagnostiske kriterier for EDS hypermobilitet type. Disse omfatter hud involvering (enten hyperextensible hud eller glat og fløjlsagtig hud) og generaliseret fælles hypermobilitet. Der er ingen test for denne form for EDS.

Vaskulær Type

Tidligere kaldet EDS type IV, EDS vaskulær type er den mest alvorlige form. Bindevævet i tarmene, arterier, uterus, og andre hule organer kan være usædvanlig svag, hvilket fører til et organ eller blodkar brud. Sådanne brud sandsynligvis forekomme mellem alderen 20 og 40, selv om de kan forekomme til enhver tid, og kan være livstruende.

Der er en klassisk ansigts udseende forbundet med EDS vaskulær type. Berørte personer har en tendens til at have store øjne, en tynd spids næse, tynde læber, og en slank krop. Huden er tynd og gennemskinnelige, med årer dramatisk synlige, især på tværs af brystet.

De store samlinger har normal stabilitet, men små led i hænder og fødder er løse, viser hyperextensibility. Huden let får blå mærker. Andre komplikationer kan omfatte kollapsede lunger, for tidlig ældning af huden på hænder og fødder, og sprængte arterier og vener. Efter operationen, kan der være dårlig sårheling, en komplikation, der har tendens til at være hyppige og alvorlige. Graviditet også bærer risikoen for komplikationer. Under og efter graviditet, er der en øget risiko for livmoderen sprænges og arteriel blødning. På grund af de alvorlige komplikationer forbundet med EDS type IV, døden indtræffer som regel inden den femte årti. En undersøgelse af 419 personer med EDS vaskulær typen, afsluttet i 2000, fandt, at den mediane overlevelse var 48 år med en række af seks til 73 år. EDS vaskulær type er nedarvet i en autosomal dominerende måde.

Der er fire store kliniske diagnostiske kriterier for EDS vaskulær type. Disse omfatter tynde gennemskinnelige hud, arteriel / tarm / uterin skrøbelighed eller brud, omfattende blå mærker, og karakteristisk ansigts udseende. EDS vaskulær type skyldes en ændring i genet COL3A1, der koder for et af kollagen-kæder, der anvendes til at bygge Collagen type III. Laboratorieundersøgelser er til rådighed for denne form for EDS. En hudbiopsi kan anvendes til at påvise strukturelt unormale kollagen. Denne type biokemisk test identificerer mere end 95 procent af personer med EDS vaskulær type. Anbefales Laboratorieundersøgelser for individer med to eller flere af de vigtige kriterier.

DNA-analyse kan også anvendes til at identificere ændringer inden for COL3A1-genet. Disse oplysninger kan være nyttige for genetisk rådgivning formål. Prænatal test er tilgængelig for graviditeter, hvor en berørt forælder er blevet identificeret, og DNA-mutation er kendt eller den biokemiske defekt er påvist.

Kyphoscoliosis Type

De vigtigste symptomer på kyphoscoliosis typen, tidligere kaldet EDS typen VI, er generelle fælles løshed. Ved fødslen, muskeltonus er dårlig, og motorisk udvikling af færdigheder efterfølgende forsinket. Også spædbørn med denne type af EDS har en unormal krumning af rygsøjlen (skoliose). Den skoliose bliver gradvist værre med alderen; ramte personer er som regel ude af stand til at gå efter alder 20. De øjne og hud er skrøbelige og let beskadiget, og blodkar inddragelse er en mulighed. Knoglerne kan også påvirkes som vist ved et fald i knoglemasse. Kyphoscoliosis typen er nedarvet i en autosomal recessiv måde.

Der er fire store kliniske diagnostiske kriterier for EDS kyphoscoliosis type. Disse omfatter generelt løse led, lav muskeltonus ved fødslen, skoliose ved fødslen (som forværres med alderen), og en skrøbelighed i øjnene, hvilket kan give det hvide område i øjet en blå farvetone eller forårsage øjet brister. Denne form for EDS skyldes en ændring i plod genet på kromosom 1, som koder for enzymet lysyl hydroxylase. En laboratorietest er tilgængelig, hvor urin hydroxylysyl pryridinoline måles. Denne test, udført på urin, er yderst følsom og specifik for EDS kyphoscolios type. Anbefales Laboratorieundersøgelser for spædbørn med tre eller flere af de store diagnostiske kriterier.

Prænatal test er tilgængelig, hvis en graviditet er kendt for at være i fare, og en identificeret påvirket familiemedlem har haft positiv laboratorietest. En fostervandsprøve kan udføres, hvor fosterceller fjernes fra fostervandet og enzymaktivitet måles.

Arthrochalasia Type

Dislokation af hofteleddet typisk ledsager arthrochalasia typen EDS, tidligere kaldet EDS typen VIIB. Andre samlinger er også usædvanligt løs, hvilket fører til tilbagevendende partielle og totale forskydninger. Huden har en høj grad af strækbarhed og let får blå mærker. Personer med denne type EDS kan opleve mildt formindsket knoglemasse, skoliose, og dårlig muskeltonus. Arthrochalasia type er nedarvet i en autosomal dominerende måde.

Der er to store kliniske diagnostiske kriterier for EDS arthrochalasia type. Disse omfatter svær generaliseret fælles hypermobilitet og bilateral hofte dislokation til stede ved fødslen. Denne form for EDS skyldes en ændring i en af ​​to komponenter af kollagen type I, kaldet proa1 (I) type A og proa2 (I) type B. En hudbiopsi kan udføres for at påvise en abnormitet i begge komponent. Direkte DNA-test er også tilgængelig.

Dermatosparaxis Type

Personer med denne type af EDS, engang kaldte typen VIIC, har ekstremt skrøbelig hud, der let får blå mærker, men ikke ar alt. Huden er blød og kan synke, hvilket fører til en gammel udseende selv hos unge voksne. Enkeltpersoner kan også have brok. Dermatosparaxis type er nedarvet i en autosomal recessiv måde.

Der er to store kliniske diagnostiske kriterier for EDS dematosparaxis type. Disse omfatter alvorlige hud skrøbelighed og flænge eller alderen forekommende hud. Denne form for EDS skyldes en ændring i enzym kaldet procollagen I N-terminal peptidase. En hudbiopsi kan udføres for en endelig diagnose af dermatosparaxis type.

Andre typer

Der er flere andre former for EDS, der ikke er så klart defineret som de førnævnte typer. Symptomer på EDS i denne kategori kan omfatte bløde, mildt strækbar hud, forkortede knogler, kronisk diarré, fælles hypermobilitet og dislokation, blære brud eller dårlig sårheling. Arv mønstre i denne gruppe omfatter X-bundet recessiv, autosomal dominant, og autosomal recessiv.

Demografi

EDS blev oprindeligt beskrevet af Dr. Van Meekeren i 1682. Dr. Ehlers og Dr. Danlos yderligere kendetegnet sygdommen i 1901 og 1908 henholdsvis. Ifølge Ehlers-Danlos National Foundation, en i 5000 til en ud af 10.000 mennesker er berørt af en form for EDS.

Ehlers-Danlos syndrom årsager og symptomer

Der er mange typer af EDS alle som følge af ændringer i et af flere gener. Den måde, hvorpå EDS nedarves afhænger af den specifikke gen involveret. Der er tre mønstre af arv for EDS: autosomal dominant, autosomal recessiv og X-bundet (yderst sjældent).

Kromosomer består af hundredvis af små enheder er kendt som gener, der indeholder det genetiske materiale er nødvendig for et individ til at udvikle og funktion. Mennesket har 46 kromosomer, som matcher i 23 par. Fordi kromosomer arves i par, hver enkelt modtager to kopier af hvert kromosom og ligeledes to kopier af hvert gen.

Ændringer eller mutationer i gener kan forårsage genetiske sygdomme på flere forskellige måder, hvoraf mange er repræsenteret i spektret af EDS. I autosomal dominant EDS, må kun én kopi af et specifikt gen ændres for en person at have EDS. I autosomal recessiv EDS, skal ændres begge kopier af et specifikt gen for en person at få EDS. Hvis kun en kopi af en autosomal recessiv EDS-gen ændres, den person, der er nævnt som en bærer, hvilket betyder, at han eller hun ikke har nogen tegn eller symptomer på selve sygdommen, men bærer muligheden for at overføre sygdommen til et kommende barn . I X-bundet EDS skal et specifikt gen på X-kromosomet ændres. Men dette påvirker mænd og kvinder forskelligt, fordi mænd og kvinder har et forskelligt antal X-kromosomer.

De få X-bundne former af EDS falde ind under kategorien af ​​X-linked recessive. Som med autosomal recessiv, indebærer dette, at begge kopier af et specifikt gen skal ændres for en person at blive påvirket. Men fordi mænd kun har ét X-kromosom, bliver de påvirket, hvis en X-linked recessive EDS-gen er ændret på deres enkelt X-kromosom. Det vil sige, de er berørt, selv om de har kun én ændret kopi. På den anden side må det samme gen ændres på begge X-kromosomer i en kvindelig for hende at blive påvirket.

Selv om der er mange oplysninger om de ændringer i gener, der forårsager EDS og deres forskellige nedarvningsmønstre, er den nøjagtige genmutation for alle typer af EDS ikke kendt.

Hvornår skal ringe til lægen

Lægen bør kaldes, hvis et barn har symptomer på Ehlers-Danlos syndrom. Bør også søges lægehjælp, hvis en person har en familie historie af Ehlers-Danlos syndrom og har planer om at undfange et barn.

Diagnose

Kliniske symptomer som ekstrem fælles løshed og usædvanlige hud kvaliteter, sammen med familiens historie, kan føre til en diagnose af EDS. Specifikke tests, såsom hudbiopsier, er til rådighed for diagnose af visse typer EDS, herunder vaskulær, arthrochalasia og dermatosparaxis typer. En hudbiopsi indebærer at fjerne en lille prøve af huden og undersøge dens mikroskopiske struktur. En urintest er til rådighed for kyphoscoliosis type.

Behandling

Medicinsk behandling er afhængig af at styre symptomerne og forsøger at forhindre yderligere komplikationer. Der er ingen kur for EDS.

Seler kan ordineres til at stabilisere leddene, selv om kirurgi er undertiden nødvendigt at reparere ledskader forårsaget af gentagne forskydninger. Fysioterapi lærer individer hvordan man kan styrke musklerne omkring leddene og kan hjælpe med at forhindre eller begrænse skaden. Elektiv kirurgi frarådes på grund af den høje muligheden for komplikationer.

Der er anekdotiske beretninger, at store daglige doser (0,04-0,14 oz, eller 1-4 g) af C-vitamin kan hjælpe med at mindske blå mærker og støtte i sårheling. Forfatningsdomstolen homøopatisk behandling kan være nyttige i at bevare et optimalt helbred hos personer med diagnosen EDS. Inden du begynder disse typer af behandlinger, bør et individ med EDS drøfte dem med hans eller hendes læge. Terapi, der ikke kræver lægekonsultation indebærer at beskytte huden med solcreme og undgå aktiviteter, sted stress på leddene. Sår og infektioner skal behandles med forsigtighed, fordi vævsheling kan være dårlig. Suturering kan være svært, for huden kan være yderst skrøbelige.

Prognose

Udsigterne for personer med EDS afhænger af typen af ​​EDS, som de er blevet diagnosticeret. Symptomerne varierer i sværhedsgrad, selv inden for en undertype. Nogle personer har ubetydelige symptomer, mens andre er alvorligt begrænset i deres daglige liv. Extreme fælles ustabilitet og skoliose kan begrænse en persons mobilitet. De fleste individer vil have en normal levetid. Men dem med blodkar inddragelse, især personer med EDS vaskulær type har en øget risiko for fatale komplikationer.

EDS er en livslang tilstand. Berørte personer kan stå over for sociale hindringer i forbindelse med deres sygdom på en daglig basis. Nogle personer med EDS har rapporteret at leve med frygt for væsentlige og smertefulde hud brud, at blive gravid (især dem med EDS vaskulær type), oplever forværring af deres tilstand, blive arbejdsløse på grund af fysiske og følelsesmæssige byrder, og undergår social stigmatisering generelt.

Nogle mennesker med EDS ikke diagnosticeret indtil langt ind i voksenalderen, og i tilfælde af EDS vaskulær type lejlighedsvis ikke før efter dødsfald som følge af komplikationer af sygdommen. Diagnosen kan være ødelæggende for den enkelte og i mange tilfælde, at andre familiemedlemmer, når de lærer, de er i risiko for at blive påvirket.

Selv børn med EDS står over for betydelige udfordringer, er det vigtigt at huske, at hvert barn er unikt med sine egne fornemme kvaliteter og potentiale. Personer med EDS gå på at få familier og karrierer, og at blive respekteret borgere, overvinde udfordringerne i deres sygdom.

Forebyggelse

Hvis et par har haft et barn diagnosticeret med EDS, chancen for, at de vil have et andet barn med samme sygdom, afhænger af form af EDS barnet har, og hvis en af ​​forældrene er ramt af den samme sygdom.

I klassisk autosomal dominant EDS, er risikoen for tilbagefald i forældrenes øvrige børn er en ud af fire.

X-linked recessive EDS er ledsaget af et lidt mere kompliceret mønster af arv. Hvis en far med en X-linked recessive form af EDS passerer en kopi af sin X-kromosom til sine børn, vil sønner være upåvirket og døtrene vil være bærere. Hvis en mor er en bærer for en X-linked recessive form af EDS, kan hun have påvirket eller upåvirket sønner, eller bærer eller upåvirkede døtre, afhængig af den anden sex kromosom arvet fra faderen.

Prænatal diagnose er tilgængelig for specifikke former for EDS, herunder kyphosocliosis type og vaskulær type. Imidlertid prænatal test er kun en mulighed i disse typer, hvis den underliggende defekten er blevet fundet i et andet familiemedlem.

Forældrekontrol Bekymringer

Konstant blå mærker, hud sår, og ture til hospitalet tage deres vejafgift på de berørte børn og deres forældre. Forud for diagnose, har forældre til børn med EDS befundet sig under mistanke for misbrug af børn.

Forvaltning af alle typer af EDS kan omfatte genetisk rådgivning for at hjælpe de berørte enkelte og hans eller hendes familie forstå lidelsen og dens indvirkning på andre familiemedlemmer og fremtidige børn.

Vigtige vilkår

 • Arthrochalasia-Overdreven loosness i leddene.
 • Blodkar-Generel betegnelse for arterier, vener og kapillærer, der transporterer blod i hele kroppen.
 • Brusk-A hård, elastisk bindevæv findes i leddene, ydre øre, næse, svælg, og andre dele af kroppen.
 • Collagen-Den vigtigste understøttende protein af brusk, bindevæv, sener, hud og knogler.
 • Bindevæv-En gruppe af væv, der er ansvarlige for støtte i hele kroppen; omfatter brusk, knogler, fedt, væv underliggende hud og væv, der understøtter organer, blodkar og nerver i hele kroppen.
 • Dermatosparaxis-Skin skrøbelighed skyldes unormal collagen.
 • Brok-A brud i væggen i et kropshulrum, hvorigennem et organ kan rage.
 • Homøopati-A holistisk system for behandling udviklet i det attende århundrede. Den er baseret på idéen om, at stoffer med symptomer på sygdom hos raske mennesker vil have en helbredende virkning, når det gives i meget fortyndet mængder til syge mennesker, der udviser de samme symptomer. Homøopatiske midler menes at stimulere kroppens egne helbredende processer.
 • Hyperextensibility-Evnen til at udvide en fælles ud over det normale område.
 • Hypermobilitet-Usædvanlige fleksibilitet i leddene, så de kan blive bøjet eller bevæget sig ud over deres normale vifte af bevægelse.
 • Ledskred-Forskydningen af ​​en knogle fra sin sokkel eller normal position.
 • Kyphoscoliosis-Unormal front-to-back og fra side til side krumning af rygsøjlen.
 • Ligament En type hård, fibrøst væv, der forbinder knogler eller brusk og giver støtte og styrke til leddene.
 • Slidgigt-A ikke-inflammatorisk form for gigt, som regel forekommer i ældre, karakteriseret ved degeneration af brusk, udvidelse af grænserne for knoglerne, og ændringer i membranerne i leddene. Også kaldet slidgigt.
 • Skoliose-en unormal, side-til-side krumning af rygsøjlen.
 • Tendon-A hård ledning tæt hvid fibrøst bindevæv, der forbinder en muskel med en anden del, især en knogle, og overfører den kraft, som musklen udøver.
 • Uterus-Den kvindelige reproduktive organ, der indeholder og nærer et foster fra implantation til fødslen. Også kaldet livmoderen.
 • Vaskulær-Vedrørende blodkar.

Ressourcer

Bøger

. Ikon Health Publications Ehlers-Danlos syndrom:. A Medical Dictionary, Bibliography, og kommenterede Research Guide til internettet San Diego, Californien: Icon Health Publications, 2004.

- Den officielle Patientens Sourcebook om Ehlers-Danlos syndrom:. En revideret og ajourført Directory for Internet Age San Diego, Californien: Icon Health Publications, 2002..

Massoud, Lindalee Ehlers-Danlos syndrom:.. Medicinske og praktiske oplysninger Flint, MI: SignQuest Publishers, 1997.

PM Medical Sundhed Nyheder 21. århundrede Complete Guide til Ehlers-Danlos syndrom (EDS), bindevæv, Hypermobilitet, autoritativ regeringsdokumenter, Kliniske Referencer, og praktiske oplysninger for patienter og læger Washington, DC:.. Progressive Management, 2004.

Tidsskrifter

". At leve et Begrænset Livet med Ehlers-Danlos syndrom" International Journal of Nursing Studies 37 (2000): 111-118.

Organisationer

Ehlers-Danlos Support Group -. UK PO Box 335, Farnham, Surrey, GU10 1XJ. UK. +44 1252 690 940. websted: http://www.ehlers-danlos.org.

Ehlers-Danlos National Foundation. 6399 Wilshire Blvd., Ste. 203, Los Angeles, CA 90048 (323) 651-3038. Fax: (323) 651-1366. Websted: http://www.ednf.org.

Websteder

GeneClinics Tilgængelig online på:. Http://www.geneclinics.org.