East Coast Swing Dancing

East Coast Swing Dancing


East Coast swing dans er blevet en af ​​de mere populære af de sociale dansende typer. Udviklet sig fra Lindy Hop, kan det findes i balsale over hele verden, samt romantiserede i film som Swing Kids. Med sin egen endelige stil, meget forskellig fra sin søster vestkyst swing, den livlige dans vokser stadig og forandring.

Roots & Origins

Dansen er især amerikansk, har sit tilblivelse i dansehaller swing æra starter i begyndelsen af ​​30'erne. Det er ironisk, at denne dans, nu en grundpille i den sociale dans verden, der oprindeligt blev afvist af American Society of Dance Lærere som en "dille". De forsøgte først at ignorere det, håber det ville fade ud, og derefter latterliggjort det.

Det tog balsal dans pioner Arthur Murray for at se dansen til hvad det var: det næste skridt i udviklingen af ​​amerikansk dans. Han sendte sine danselærere (på et tidspunkt var der over 3.000 Arthur Murray studios i USA) ud til klubberne til at lære trinene og begynder at undervise dem. Det eneste problem med dette var de mange forskellige trin, forskellige i hver by. Med hjælp fra Dean Collins, Hollywood koreograf og swing dans konkurrent begyndte Arthur Murray instruktører at standardisere østkyst Swing dans. Det var ikke indtil 1951, at den grundlæggende repertoire blev kodificeret i et pensum af Lauré Haile, en anden Arthur Murray instruktør og konkurrent. Hun ændrede version af dans fra de otte-trins-version til en ændring af Foxtrot med en seks-trins grundlæggende, selv om flere af de mere komplicerede bevægelser har otte trin i mønstret.

Dansen blev præsenteret i mange film, der starter i 1937 med Way Out West og herunder flere John Wayne-film som The Fighting Seabees og en dame tager en chance. I nyere tid har det været omtalt i Swing Kids og flere af den populære dans viser såsom So You Think You Can Dance og danse med stjernerne. Denne genopblussen i popularitet har ført til dansen bliver fremhævede på "Swing nætter" og konkurrencer på klubber rundt omkring i verden.

Grundlæggende East Coast Swing Dancing

Den grundlæggende mønster af East Coast swing kan gøres på tre måder, afhængigt af tempoet i musikken og dygtighed af danserne:

  1. Triple Step - tælles "1-2-3, 1-2-3, rock-step" dette bruges til langsommere danse eller dansere med meget hurtige fødder.
  2. Touch Trin (dobbelt Lindy) - en foreløbig kvalifikationsniveau på vej til den tredobbelte trin, dette tælles "one-touch to-touch, rock-skridt."
  3. Single Step (Single Lindy) - tælles "en, to, rock-step" dette mønster er mest almindelige for meget hurtig musik eller folk lige begyndt at lære østkyst swing dans.

"Rock-step" i alle disse gøres ved den ledende lægge al vægten tilbage på venstre fod, så flytte vægten frem på højre før at bringe venstre fod tilbage under kroppen for det indre, touch eller begynder af den tredobbelte trin. Efterfølgeren ville afspejle dette, rokke frem på højre fod, frem til venstre, derefter træde tilbage på rette for den næste fase af dans.

East Coast swing falder ind under kategorien af ​​danse kendt som "rytme danse", og som sådan danses i en lukket ramme med vægten normalt afbalanceret på tæerne (i modsætning til fører ind trin med hælen). Bortset fra, at der er mange andre former for trin i standard "Bronze" pensum skabt af Haile, såsom:

  • Åbent Break
  • Frue Underarm Turn
  • Gentleman Underarm Turn
  • Tuck-In med Underarm Turn
  • Tuck-In med gratis Turn
  • Dobbelt Tuck-In

Watch Professionals Udfør østkysten Swing

Forvent at finde nogle Variationer

Selv som en del af østkysten swing repertoire, vil der være stilistiske variationer afhængigt af del af verden dansen udføres. For at blive betragtet som en "swing danser," selv, man behøver kun at vide det grundlæggende og et par af mønstre. Vigtigst er en kærlighed til dansen, en vurdering af musikken, og en vilje til at have det sjovt.