Dyrkning frugttræer og bær: Interview med Stella Otto

Dyrkning frugttræer og bær: Interview med Stella Otto

I dagens økonomiske hårde tider, hvilken bedre måde at strække dit budget end voksende frugttræer og bær? For nylig LoveToKnow talte med forfatter og gartner Stella Otto om hendes omfattende bøger, The Backyard Berry Book og The Backyard Orchardist. Begge bøger er uundværlige how-tos på voksende dine egne bær og frugter til at holde din familie og din bankkonto sund.

Author Stella Otto

Stella Otto er en dygtig forfatter og gartner. Hun fik sin bachelorgrad i havebrug med speciale i frugtavl (voksende frugt) fra Michigan State University. Efter endt uddannelse, Stella arbejdede som assistent planteskole og specialopgaver manager på et stort frugttræ planteskole.

I ti år har hun og hendes mand kørte en travl frugtplantage voksende frugttræer og bær. De rejste og solgt æbler, pærer, jordbær, hindbær, abrikoser, ferskner, kirsebær og blåbær. I dag, efter at have solgt deres plantage, Stella fortsat undervise andre om glæderne ved voksende frugttræer og bær i deres egen baghave.

Kan Home Gardener virkelig dyrke deres egne frugttræer og bær?

Absolut! Nøglen er at vælge typer frugt og sorter, der er mest egnet til din klima, vækstsæson længde og jordbundsforhold.

Frugthaver er mulige på selv de mindste partier. Det er først og fremmest et spørgsmål om at være kreativ i, hvad du vælger at vokse og hvad der passer i rummet. Jordbær kan dyrkes i et rum så lille som en halv whisky tønde eller en anden beholder. Bare indse, at du bliver nødt til at være meget opmærksom på vanding, som beholdere vil tørre ud hurtigt.

Også, vil jeg anbefale dages neutrale sorter, for en lille, men temmelig kontinuerlig afgrøde over det meste af vækstsæsonen. Jordbær kan også anvendes som grænserne planter i et landskab. Berry buske såsom korender eller blåbær kan anvendes i stedet for en blomster landskab busk og vil producere en afgrøde samt være attraktiv. Grape eller kiwier vinstokke kan låne nogle skygge til en gårdhave lysthus i ikke mere plads end lysthus selv tager. Dwarf frugttræer fungerer godt i lukkede rum. For den ambitiøse og kunstneriske grøn tommelfinger, kan de endda beskæres som en attraktiv espalier.

Kan Frugt Grow i et koldt klima?

Kold, per se, er ikke et stort problem. Jeg, her i det nordlige Michigan, er i zone 5 borderline zone 4. Vi har haft masser af encifrede dage denne vinter. Nøglen er at vælge den rigtige anlæg til de betingelser og styre det, så det bliver tilstrækkeligt hårdføre gå i vinter.

Det betyder at plukke sorter, modner tidligt, eller som kræver temmelig korte vækstsæsoner at modnes. Ingen Granny Smith æbler i de nordlige områder, men vores køligere fald er fremragende til sorter som Macintosh og Cortland, f.eks. Også ikke over-befrugte og over-vand sent på efteråret eller planter vil stadig vokser for aktivt når kulden kommer. Du ønsker planten at begynde at gå i dvale, så den kan modstå kulden at komme. Mest ordentligt hvilende tempererede zone planter kan tåle helt kolde temperaturer.

Også ved, at de fleste tempererede frugtplanter faktisk kræver en hvileperiode under 40 F for flere hundrede timer for at blomsten ordentligt. Det er derfor, du ikke kan se mange æbler og pærer, der dyrkes i Florida, for eksempel

Hvad med Indoor Frugttræer?

Jeg typisk ikke anbefale disse for en række årsager. Først se ovenstående bemærkning om behovet for kulde. For det andet, de fleste hjem har alt for lav en luftfugtighed når varmen er tændt i træerne for at gøre godt. Forholdene er heller ikke rigtigt for tilstrækkelig bestøvning for at indstille en afgrøde.

Jeg har ikke dyrket dem, men det er min opfattelse, at nogle af de dværg citrus virker okay med en masse coddling. Hvis jeg skulle prøve dem, ville det være primært for sjov, nyhed og pynt i stedet for egentlige frugt at spise.

Hvordan kan du spare penge Voksende Fruit?

Under den rigtige pleje, kan du spare på købmand regningen. Selvom du vil have nogle nyinvesteringer, vil det blive betalt tilbage over tid. For eksempel: En flok af 25 jordbærplanter koster ikke mere end en halv snes Potter frugten købt fra butikken. Disse planter skal give nok for en række friske måltider samt et parti (eller flere) af syltetøj. Omkostningerne ved at hele partiet af marmelade, vil hvis du har frugt (seks til otte krukker) koste dig om, hvad en krukke med smarte konserves ville sælge i butikken. Husk, vil de fleste frugtplanter gå på bærende for en anden 3 til 10 år eller mere efter din første køb og beplantning.

Fordi modne bær er så skrøbelig, er det vanskeligt at opbevare og transportere dem. Så retmæssigt kan selv små mængder være dyrt i butikken. Dyrkning din egen giver dig ekstra fordele af den bedste smag, virkelig moden frugt ved hånden; viden om, hvordan de blev dyrket - hvilke pesticider blev eller ikke blev anvendt; ekstraudstyr til din landskab; og en sjov aktivitet, som hele familien kan nyde sammen. Nøglen til at spare penge er at købe planter af høj kvalitet (selv om de koster lidt mere) og omsorg for dem godt.

Hvor længe før du kan nyde frisk frugt?

Dyrkning frugttræer og bær: Interview med Stella Otto

 • Day neutrale jordbær og hindbær - Senere samme sommer, som du plante dem.
 • Juni bærende jordbær og hindbær (der har tendens til at give noget større afgrøder end dagen neutrale) - året efter plantning.
 • Ribs, blåbær og brombær - normalt to år efter plantning for en lille afgrøde og en fuld afgrøde året derefter.

Husk også, at disse planter så vil producere til en anden 10 år eller deromkring, før du vil være nødvendigt at købe nye planter igen.

 • Dwarf frugttræer - tre til fire år efter plantning
 • Standard træer (såsom kirsebær eller pære) - seks til otte år for enhver betydelig afgrøde, selv om mindre afgrøder kan blive vist tidligere.

Hvilke frugter er bedst for begyndere?

Hindbær, brombær, jordbær, ribs og dværg æbletræer tendens til at være den mest tilpasses til mange områder, og derfor nemmest at starte med. De fleste erfarne gartnere kunne sandsynligvis tackle, hvad de vil. Teknikkerne er temmelig universelle, når du forstår hovedpersonerne bag dem. Just, igen, husk at vælge planter, der er tilpasset dine forhold.

Hvor meget vedligeholdelse er nødvendig?

Den tid og indsats er temmelig ligner vegetabilsk havearbejde (uden den konstante behov for at reseed eller arbejde jorden). Du bliver nødt til at beskære eller renovere en gang om året, befrugte en gang eller måske to gange om året, vand efter behov ligesom de fleste andre haveplanter og, selvfølgelig, høst.

Beskæring hjælper frugttræer og bær planter vokser nyt træ, og det er ofte denne nye træ, der producerer frugt eller den bedste kvalitet frugt. Regelmæssig, årlig beskæring hjælper også regulere belastningen afgrøden og hjælper planten producere konsekvent.

Hvordan du effektivt at beskytte mod sygdom og skadedyr?

Dyrkning frugttræer og bær: Interview med Stella Otto

De fleste skadedyr af små frugter er mere et irritationsmoment end en sand dire trussel. Lejlighedsvis orm eller billen kan plukkes af med håndkraft i hjemmet haven. Kommercielt hævet frugt er gået til kemiske kontrol primært fordi så store mængder der skal beskyttes i en meget kort tid - at gøre det i hånden på denne skala er bare ikke realistisk. Samtidig forventer forbrugerne 100% helt billede perfekt frugt; de skyr noget mindre. Så igen, i stor skala kemikalier har været den økonomiske måde at give dette. I hjemmet haven, vil du tage en lidt uren æble og gøre sovs eller cider? Kan du leve med at smide en lejlighedsvis beskadigede bær på kompostbunken. Hver gartner kan beslutte, hvordan de værdsætter kompromiser.

Når det er sagt, det er lidt sværere at styre sygdomme uden en vis kemisk hjælp. De fleste svampesygdomme blomstre på grund af høj fugtighed og temperatur sammen. Du kan øve nogle kulturelle kontrol ved for eksempel at bruge sive (som også er vandbesparelse) kunstvanding i stedet for overliggende overbrusning der befugter blade og udvikle frugt. Du kan plante sygdomsresistente (men indse det betyder ikke helt immun) sorter. Fjernelse syge planter eller frugter hjælper lidt også. Men, hvis det regner du virkelig kan ikke stoppe at befugte dine planter.

Også indse, at økologisk ikke altid lige sikkert og kemisk betyder ikke altid dårligt. Nogle kemiske skadedyr og sygdoms- kontrol er sikrere for mennesker og kæledyr end nogle "økologiske" dem. Hver gartner (vegetabilsk og landskab også) skal vide, hvad de arbejder med, og brug den med omtanke og ifølge pakke retninger.

Nogle steder dine største skadedyr kan ikke være orme og snudebiller. De kan være fugle, egern eller hjorte. I disse tilfælde kan være nødvendigt at anvende net, hegn eller anden barriere metoder.

Yderligere Tips

 • Start små og lære dine frugter behov. Du kan altid tilføje flere i de kommende år.
 • Tag dig tid til at forberede dit plantning websted godt. Sørg for at det er ukrudt og græs fri og godt suppleret med organisk materiale eller kompost.
 • Rettidig, tidligt på sæsonen skadedyrs- og sygdomsbekæmpelse går en lang vej til at mindske problemet opbygning og reducerer arbejde senere på sæsonen.
 • Vær klar til at have nogle sjove; eksperiment. Hvis du ikke ender med at lide en bestemt sort, eller det ikke gør godt for dig, skal du ikke være bange for at prøve noget lidt anderledes.
 • Holde et par skriftlige optegnelser vil hjælpe dig med at huske dine succeser og forhåbentlig ikke gentage nogle af dine udfordringer næste år.
 • Hvis du gerne vil lære en masse om havearbejde færdigheder, som vil hjælpe ikke blot din frugthave, men alle dine landskab, træffe de Master Gardener klasser tilbydes gennem mange kooperativ udvidelse servicekontorer - det er en god omfattende program for alle gartnere.

Flere detaljer om voksende frugttræer og bær er tilgængelige i baghaven Orchardist og The Backyard Berry Book - Underskrevne kopier er tilgængelige fra mig på 13455 South Coleman Rd, Empire, MI 49630. Bogen er også tilgængelig online og i boghandlere nationalt, men de vil ikke blive underskrevet udgaver.

Også for de gartnere heldige at have den tid, rum eller overflod af høsten - Husk "Plant en række for de sultne" program iværksat af Garden Writers Association. Plant en smule mere, end du har brug for og donere overskuddet produkter til din lokale mad spisekammer. Især nu, vil det gøre en forskel!