Dykning: Scuba Regulators Tips

Scuba Regulatorer og overvejelser for dybere dyk

Du må ikke tage chancer med en leje regulator eller en låner. Din dyk regulator er din mest vitale stykke scuba udstyr, da det forsyner dig med luft under vandet. Investering i dit eget scuba regulator og scuba udstyr signaler, at du er en seriøs dykker forpligtet til sporten. At eje dit eget udstyr kan du maksimere din nydelse samt din sikkerhed. Træk vejret lettere. Køb din egen regulator.

Din Dive Regulator Skal føle sig godt tilpas i munden

Den virkelige test for en regulator er, hvor godt det fungerer på 60 meter og dybere. Den type scuba regulator du køber vil afhænge af, hvor meget du kan tillade sig at bruge, hvordan du planlægger at bruge regulatoren, og hvor ofte du dykke. Spørg dine kolleger dykkere om deres favorit regulator mærker og derefter prøve dem for dig selv.

Tage ordentlig pleje af Regulator Slanger

Forvent din regulator slanger til at være robust og pålidelig. Men de har også brug for ordentlig vedligeholdelse for at sikre, at de når deres fulde levetid.

Her er en tjekliste til at sikre din slanger få TLC de har brug for:

 • Kontrol slanger bør være en del af en rutinemæssig pre-dive plan. Kig efter revner, slidte områder og bøjninger eller buler.
 • Hvis du finder et problem, eller hvad der ligner et potentielt problem, udskifte slangen. Du vil spare dig selv en masse hovedpine i det lange løb.
 • Fold aldrig dine slanger. Hæng slangerne lige når du gemmer dem. Opbevar dem væk fra solen.
 • Skyl din dykke regulator slanger i ferskvand efter hver dykke. Det er god praksis at spule fleste alt dit udstyr til at beskytte det fra salt skader.
 • Undgå at stable tunge objekter på slanger som du rejser til dykkersteder. Nøglen er ikke at bøje, knuse eller beskadige slangerne.

Lidt eddike og vand vil vaske væk saltaflejringer

Hvis din Warhorse af en regulator virker lidt træg, give det et bad. Det kunne være den scuba regulator har en opbygning af saltaflejringer fra hyppig brug.

Bare få fat i en flaske eddike fra køkkenet kabinet og hæld en kop eller to i en balje med vand. Soak regulatoren i den fortyndede blanding i ca 10 minutter. Vask derefter regulatoren i varmt sæbevand.

Hvis regulatoren stadig ikke fungerer godt - eller hvis det lækker - du måske nødt til at tage det til din lokale dykkerbutik eller mail den til producenten for inspektion, service og reparation.

Tjek producentens garanti på Regulators

Det er afgørende, at din dykke regulator fungerer korrekt. Mens en krakket segl på en maske er et ubehag, kan en dårligt fungerende regulator være dødelig.

Før du køber en regulator, skal du kontrollere producentens garanti. Hvilket niveau af reparation giver det? Kan du få regulatoren serviceret? Hvor skal du sende regulatoren til vedligeholdelse?

Sørg for at bruge en autoriseret forhandler for service og reparation. Bed den tekniker, eller servicecenter til at tage regulatoren ad og kontrollere hver komponent til korrosion og slid.

Sørg for, at regulatoren er indstillet til fabrikantens specifikationer og derefter testet for korrekt funktion.

Diver Regulators: Simpelt men Genial

Din dyk regulator er en enkel, men genial enhed: Når du inhalerer, får du frisk luft fra tanken. Når du udånder luften går ud af gennem regulatoren i vandet. Sporet af bobler over en dykker er det afslørende tegn på, at han eller hun bruger scuba udstyr.

Kommercielle og militære dykkere bruger nogle gange et mere avanceret system kaldet en rebreather. Det tillader dykkeren til "rebreathe" hans eller hendes egen luft, og det producerer ingen bobler.

Rebreathere genvinde udåndede oxygen og sende kuldioxid i en cannister hvor det absorberes af en harmløs fast kemikalie. Forarmet oxygen er erstattet med oxygen eller en oxygen-mix fra en lille tank.

Rebreathere er effektive, kompakte og fascinerende enheder, at en dag kan anvendes mere bredt af dykkere. I dag, de er for højt specialiserede anvendelser, såsom hemmelige Navy Seal operationer. Men de er ikke for rekreativ dykning. De kræver specialiseret uddannelse til at bruge. De er også enormt dyrt, koster så meget som $ 15.000.

Regulators tage presset ud af Breathing

Regulators er monteret på luftcylindre og handle for at mindske trykket og indblæsning som dykkeren ånder. Der er en-og to-trins regulatorer, med ét-trins regulatorer anvendes til kortere dyk.

Et-trins regulatorer bruger et skridt for at mindske trykket i cylinderen til et anvendeligt niveau. To-trins regulatorer har en to-trins proces. De to-trins regulatorer betragtes overlegne, fordi de giver mere præcis trykregulering.

Her er, hvordan totrinsprocessen virker:

 1. Første fase: Første fase tillægger cylinderen. Det reducerer højt tryk fra tanken til et mellemliggende tryk.
 2. Anden etape: En slange forbinder det andet trin til det første trin. Det reducerer endvidere mellemliggende tryk til omgivende vandtryk. Den anden fase leverer også luft til dykkeren.

Din Dive Regulator Skal føle sig godt tilpas i munden

Din dyk regulator har brug for at føle sig godt tilpas i munden. Hvis din mund og kæber er ømme efter et dyk, kan regulatoren ikke være en god pasform.

Vejrtrækning bør føle sig temmelig ubesværet - med mindre du er en ny diver og vænne sig til at trække vejret under vandet. Ellers, hvis vejrtrækningen er besværet, kan problemet være med din regulator.

Scuba Regulatorer og overvejelser for dybere dyk

Når dykkere indånder gennem deres scuba lovgivere, er de ikke trækker vejret ren ilt fra scuba cylindre, så mange mennesker antager.

Dykkere typisk inhalere trykluft - hvilket er 78 procent kvælstof og 21 procent ilt.

I dyb dives, ilt mix er højere for at reducere risikoen for dykkersyge og forlænge dykke tid. Nitrox, som normalt omtales som Enriched Air (EANx), er 64-68 procent kvælstof. Det er effektivt i afværge dykkersyge op til 130 meter. Tidligere denne dybde, skal en dyb dykning gas, såsom tri-Mix anvendes.

Kig efter Regulators at udføre vitale funktioner

Regulators styrer lufttrykket fra cylindre til dykkeren. Målere på regulatoren lader dykkere kontrollere og overvåge trykket. Her er funktioner til at kigge efter i en dykke regulator:

 • Du ønsker regulatoren kunne sikkert rumme indkommende gastryk.
 • Regulatoren skal være i stand til sikkert at reducere gastrykket fra tanken til en brugbar plan for dykkeren.
 • Regulators brug for at beskytte renheden af ​​gasforsyningen til dykkere.
 • Hvis du ønsker at måle eller kontrollere gasstrømmen, skal du bruge en regulator, der er specielt udstyret med en doseringsventil eller flowmåler.

Regulators tage presset ud af Breathing

Dykkere kan ikke trække vejret luft direkte fra tankene, det udfører, fordi det høje tryk vil skade deres lunger. Scuba regulatorer løse problemet. Kig efter den højtydende GT3 Oceanic regulator. Oceanic regulatorer tillader ubesværet vejrtrækning på alle dybder og under alle slags forhold.