Dufte & Parfumer 'Sundhedsrisici

Moderne kvinder kan ikke forestille mig deres liv uden parfume. Desuden parfumevarer er den traditionelle gave til kvinder. Men eksperter advarer om, at selv dyre parfumer kan indeholde stoffer, der kan forårsage problemer med trivsel og indflydelse på hormoner.

Dufte & Parfumer 'Sundhedsrisici

Repræsentanterne for organisationerne for sikre kosmetik husker, at tilbage i 1973 de amerikanske producenter af parfume behøvede ikke at angive det fulde indhold af produktet på emballagen. Ifølge eksperter, betød det, at fremstilling af parfume omfattede komponenter, ikke var blevet fuldt ud testet.

Uafhængig kontrol af tilfældigt udvalgte 17 slags parfume, som indehaves af de ansatte i organisationer, har vist, at hver af dem indeholdt et gennemsnit på 14 ingredienser, som producenterne af de parfumer havde "glemt" at angive blandt komponenterne på emballagen. De mestre i forhold til de "hemmelige" komponenter var Acqua Di Gio parfume af Giorgio Armani (17 af stofferne ikke blev noteret på emballagen af ​​ingredienser), Chanel Coco (18) og American Eagle Seventy Seven (24).

Det forhold, at producenterne ikke havde specificeret hele listen af ​​parfumekomponenter ville ikke være et stort problem, men testene viste ekstremt ubehagelige særpræg. Det konstateredes, at de skjulte stoffer indeholdt en masse kendte allergener, der kan forårsage hovedpine, dermatitis og astmaanfald. De fleste af disse allergener blev fundet i Giorgio Armani Acqua Di Gio parfume (så meget som 19 punkter).

I rapporten, arrangørerne af testen viste, at producenterne af parfume brugte stoffer, der kan forstyrre hormonbalancen i kroppen. I denne kategori, en flaske duft JLo Glow af Jennifer Lopez viste sig at være den leder, da den indeholdt syv komponenter, der havde alvorlige konsekvenser for hormoner: seks af dem efterlignede virkningen af ​​det kvindelige hormon østrogen, og den syvende ene forstyrret funktionen af skjoldbruskkirtlen.

I almindelighed kun halvdelen af ​​91 bestanddele i duftstoffer og parfume (til 46, være mere præcis) blev sikkert for det menneskelige legeme.