DSM IV

DSM IV


Når lære om autisme, er det vigtigt at forstå betydningen og funktionen af ​​DSM IV. Forældre søger diagnostisk information om autisme symptomer kan finde vigtige oplysninger i denne vejledning.

Hvad er DSM IV?

DSM IV eller DSM IV-TR er en forkortelse for Diagnostiske og Statistiske håndbog for psykiske lidelser, fjerde udgave, reviderede tekst. American Psychiatric Association udviklet DSM at fungere som den primære vejledning til diagnosticering psykiske lidelser som autisme. Både psykiske fagfolk og forsikringsselskaber Se vejledningen som diagnostisk reference.

Kategorier af Disorders

DSM IV kategoriserer autisme og beslægtede lidelser som pervasive udviklings- forstyrrelser (PDD). PDD er det udtryk bruges til at kategorisere neurologiske lidelser, som er stærkt forringer normal udvikling af sprog, sociale og kommunikative evner. Den diagnostiske manual hjælper mentale sundhedspersonale i diagnosticering af følgende PDDS:

  • Autisme (autisme)
  • Aspergers syndrom
  • GUA (PDD-NOS)
  • Retts syndrom
  • Barndom opløsende Disorder (CDD)

Hvordan man skal fortolke DSM IV

Læger bruger DSM at hjælpe med at diagnosticere autisme hos patienter ved at lede efter et bestemt antal tegn fra en specifik liste af symptomer for hver PDD. Her er en generel guide til de manuelle kriterier:

Autisme

De mentale sundhedspersonale kigge efter seks eller flere symptomer på social svækkelse, en eller flere handlinger, der demonstrerer kommunikationsproblemer og mindst en symptom på repetitiv adfærd, når screening for autisme. Eksempler på symptomer omfatter manglende øjenkontakt, præference for isolation, afvisning af at udvikle relationer med kammerater og familie, er begrænset til ingen verbale færdigheder og gentagne adfærd, såsom hånd flagrende.

Aspergers syndrom

Aspergers syndrom kan diagnosticeres, når mindst to symptomer på social færdigheder værdiforringelse og mindst en repetitiv adfærd er til stede uden væsentlige forsinkelser i udviklingsmæssige områder som almen sprog, kognitive eller selvhjælp færdigheder. Symptomerne kan omfatte manglende evne til at udvikle peer relationer, manglende evne til at deltage i en to-vejs samtale og gentagne kropsbevægelser.

PDD-NOS

Denne lidelse er i betragtning, når en patient udviser alvorlig svækkelse i kommunikation, sociale og sproglige færdigheder med gentagne adfærd, men ikke opfylder kriterierne for andre PDDS. En person med PDD-NOS kan have problemer interagere med andre, begrænsede sprogkundskaber og engagere sig i tvangspræget adfærd såsom gentagne hånd vask.

Retts syndrom

Dette PDD kan være til stede, når et barn med tidligere normal udvikling begynder at have unormal vækst hoved mellem aldre 5 og 48 måneder og begynder at miste tidligere erhvervede sociale, kommunikation og sprogkundskaber.

Barndom opløsende Disorder

CDD er mistanke, når et barn udvikler normalt i to år, og derefter begynder at miste tidligere erhvervede sprog, sociale, kommunikation og alderssvarende færdigheder som blærekontrol og fantasifuld leg.

Overvejelser

Det er vigtigt at huske, at DSM er en generel diagnostisk vejledning. Hvert tilfælde af autisme er unik og symptomer vil variere fra person. En læge vil vurdere hver enkelt patient med anbefalelsesværdige test og observation for en præcis diagnose.

Autismespektrumforstyrrelser og DSM IV

Selvom DSM IV er den officielle diagnose guide for autisme, autisme eksperter også bruge en ekstra klassifikationssystem for diagnose, Autisme spektrum forstyrrelse (ASF). ASD er ikke officielt en del af DSM-kriterierne. Den ASD klassifikation systemgrupper klassisk autisme, Aspergers syndrom, PDD-NOS, Rett Syndrom og barndom disintegrative uorden sammen som relaterede lidelser. Nogle eksperter mener, at udtrykket PDD er for vag til fuldt ud at beskrive autisme og at ASD klassifikationssystem giver flere detaljer om hver autisme lidelse.

Online Ressourcer

Internettet har en række hjemmesider, der kan hjælpe en forælder at lære mere om DSM IV. Online ressourcer omfatter:

  • Information Center: Center for Disease Control og Forebyggelse s Autisme Information Center giver en online kopi af DSM-IV-TR 's autisme sektion.
  • BBB Autisme: Sitet giver en linje for linje simpel fortolkning af DSM autisme kriterier.
  • Child Brain: Familier Brain har en detaljeret PDD sektion, der omfatter DSM og forklaringer på symptomer.

At lære at fortolke DSM IV kan hjælpe en forælder genkende tegn på autisme, så hun kan søge passende behandling for sit barn. Det kan også hjælpe en forælder bedre at forstå en læges diagnose. En forælder, der forstår symptomer og diagnostiske kriterier vil have en bedre fornemmelse af, hvordan man finder de rigtige læger og lærere til sit barn.