Dolce & Gabbana Anklaget for Racisme deres SS 2013 kollektion

Der syntes modsatte meninger om en af de mest ventede kollektioner for forår-sommer 2013 Dolce & Gabbana, demonstreret for nylig på Milan Fashion Week. Faktum er, at nogle mennesker beskylde Domenico Dolce og Stefano Gabbana spørgsmålstegn frihed den sorte race og huske sin historiske slave status.

Dolce & Gabbana Anklaget for Racisme deres SS 2013 kollektion

Temaet for den nye kollektion i den italienske duo var mode trofæer af middelalderens riddere, anlagt af de europæiske krigere fra flerårige militære kampagner: krydderier, silke, broderede vægtæpper og eksotiske outfits, dragende orientalske figurer, folder og gardiner med farverige polstret smykker, beaded broderi, blomster Stilleben prints, afrikansk fletning, kvaster og massiv hånd smykker. Hvis at huske historien, sorte slaver var også blandt de "trofæer" bragt fra fjerne lande. Deres billeder blev også citeret i indsamlingen af ​​Dolce & Gabbana i form af store øreringe og billeder på kjoler.

Der er ingen tvivl om, at slavehandel bruges til at eksistere i hele middelalderen i Vesteuropa. I første omgang var det kongelige privilegium, og derefter blev den officielt indrømmet velhavende enkeltpersoner. Imidlertid blev reproduktion af denne historiske kendsgerning fundet offensiv, selv om hverken indsamling, eller de modeller af kjoler og øreringe blev kaldt "kjoler med slaver" eller "øreringe med slaver" i modsætning til den fejl en gang fra den italienske Vogue. Samtidig, under showet af samlingen var der ingen sorte modeller på catwalken. Det var dråben for modstanderne af Dolce og Gabbana. På den anden side er det vanskeligt at forestille sig, hvad er det for en storm der ville have været, hvis en mørklødede skønhed var kommet på catwalken i øreringe med billedet af afrikanske slaver. John Galliano antisemitiske bemærkninger, som førte til hans væsen fyret fra Dior, ville have syntes en bagatel.

Vi rejse dette spørgsmål på det tidspunkt, hvor vi allerede har brug for at droppe de resterende jordiske fordomme og tænke over, hvordan, for eksempel for at beskytte vores garderobe fra den kommende invasion af marsmænd, eller hvordan du vælger det rigtige tøj til den første ferie i en rumskib. Det er på tide, vi holdt op med omsvøb, diskutere temaet for hudfarve. Dette spørgsmål burde allerede have fået status af en dinosaur.

Men det er ikke en tilfældighed, at mode duo valgte disse udskrifter og hvide modeller. Den "forbavse at få folk til at tale om dig" princippet stadig virker (lad os huske Lady Gagas kød kjole og 54-årige Madonnas bare bryster på scenen, for at nævne nogle få).

Vi mener, at problemet er fremstillet. Tilsyneladende er reaktionen Domenico og Stefano søges. Nå, bravo! Det var fed, stilfuld, interessant, nyt og originalt. Er det ikke det vigtigste i mode?

Se den fulde Dolce & Gabbana Spring-Summer 2013 show på Milan Fashion Week nedenfor: