Dokumenter behov at rejse til Kina

Dokumenter behov at rejse til Kina
Kinesisk Rejsedokumenter

Der er kun et par dokumenter, der er nødvendige for at rejse til Kina, men at tage et par yderligere dokumenter kan være uvurderlig, hvis du har en nødsituation. At nyde din Kina ferie, eller sørg for at have alt på plads for en vellykket forretningsrejse, sørg for at have de nødvendige dokumenter og præparater forud for rejser.

Dokumenter behov at rejse til Kina

At rejse til Kina alt du behøver, er et gyldigt pas og eventuelt en kinesisk visum:

 • Passet beviser statsborgerskab
 • Den kinesiske visum beviser, at de kinesiske myndigheder har givet dig tilladelse til at komme ind og rejse gennem Kina.

Reglerne om rejsedokumenter kan ændres til enhver tid, så sørg for at tjekke den kinesiske ambassade hjemmeside for de seneste oplysninger.

Pas

Et pas er udstedt af det land, som den rejsende har statsborgerskab. I USA, er et pas udstedt i ti år. Passet kan fornys. Besøgende på det kinesiske fastland, vil blive bedt om at vise et pas, der er gyldigt i mindst seks måneder. Så hvis dit pas udløber snart, kan du gå videre og få det fornyet.

Har du brug for en kinesisk visum?

Et visum er en påtegning stempel, der er placeret på dit pas for at vise, at du er på forhånd godkendt af regeringen i en bestemt til at indtaste deres land. Kina udsteder flere typer af visa, hver designet til en bestemt type af rejsende eller rejse formål:

 • C-visum - For besætningsmedlemmer og deres familier på international transport
 • D-visum (Resident visum) - For udlændinge planer om at blive indbyggere i Kina
 • F visum (Business / Besøg visum) - For udlændinge, der har en invitation til Kina for et besøg, hvis varighed er mindre end seks måneder
 • G visum (Transit visum) - For rejsende går gennem Kina
 • J visum (Journalist visum) - For udenlandske journalister udstationeret i Kina
 • L visum (turist / familie visum) - For dem, der træder Kina for turistrejser, for at se familiemedlemmer eller andre personlige årsager
 • X visum (Undersøgelse / studerende visum) - For udlændinge, hvis besøg omfatter studere i Kina i en periode på under seks måneder
 • Z visum (Work visum) - For udlændinge og deres familier, som har lovlig beskæftigelse i Kina

Kinesisk visumfritagelse

Mens de fleste besøgende til Kina får brug for et visum, der er rejsedestinationer og situationer, hvor der ikke kræves en kinesisk visum. Disse omfatter amerikanske borgere, der kommer til Hongkong for mindre end 90 dage og flypassagerer og besætning, der er i en kinesisk lufthavn for mindre end 24 timer. Andre undtagelser omfatter de rejsende, der er bosat i Shanghai i 48 timer eller derunder, eller som rejser gennem Shanghai Pudong eller Hongqiao lufthavn, der er borgere i:

 • USA og Canada
 • South Korea
 • Australien og New Zealand
 • Tyskland, Frankrig, Holland, Belgien, Luxembourg og Østrig
 • Portugal, Spanien, Italien og Grækenland

Få udleveret dokumenter

Du skal udfylde et par formularer til at ansøge om dit pas og visum. Sørg for at give tid nok til de formål, der skal behandles. Vent ikke til sidste øjeblik. Og husk, at det normalt tager længere tid at få din ansøgning godkendt i månederne lige før tunge rejsetider.

USA Passport

Borgerne kan søge om et pas ved at udfylde et pas ansøgningsskema, som findes på posthuse og de fleste biblioteker. Send din udfyldte formular og en check til adressen på ansøgningsskemaet. Det kan tage op til seks uger for at modtage dit pas, så sørg for at give tilstrækkelig tid.

Erhvervelse en kinesisk Visa

Visumansøgninger er tilgængelige fra de kinesiske ambassader og Konsulat-generaler i Washington DC, New York, Chicago, Houston, Los Angeles og San Francisco.

Du skal indsende et udfyldt ansøgningsskema, din gyldige [Få en ny amerikansk pas | pas] og to kopier af en nylig en 2-tommer, fuld-face, barhovedet sort og hvid eller farvefoto. Det tager normalt kun fem til syv dage til at modtage dit pas med den kinesiske visum stempel.

Hvis du ikke bor tæt på en ambassade eller generalkonsulat, kan du få dit rejsebureau eller et visum bureau sende din ansøgning, pas og fotos til dig. Hvis du planlægger at være en del af en Kina rejse tour selskab, kan din touring selskab håndtere visumansøgningsproces for dig.

Andre dokumenter, for Travel

Passet og kinesisk visum er nødvendige for at komme ind i landet. Flere andre dokumenter kan også være nyttige, selv om de ikke er nødvendige.

Internationalt kørekort

Hvis du kun vil være i et land, for et par måneder, kan du være i stand til at få et kørekort spørgsmål af den lokale regering. Den lokale amerikanske ambassade vil være i stand til at give dig detaljerne. For at opnå en lokal kørekort skal du være parat til at vise en:

 • Gyldigt pas
 • Gyldigt kørekort
 • Gyldig kinesisk visum

Du kan normalt bruge USA kørekort for at leje en bil. En international førerbevis (IDP), kan fremskynde leje proces, men det er ikke påkrævet. Du kan få flere oplysninger om de internt fordrevne online og ansøge om en IDP online.

Internationalt certifikat Sundhed

Der er ingen særlige sundheds- eller vaccination krav for indrejse i eller rejse i Kina. For at gøre din rejse så ubekymret som muligt, bør du overveje at gøre følgende:

 • Vær up-to-date på dine vaccinationer (som en rabies skud), før du forlader på din rejse.
 • Få en gul feber vaccination, hvis du vil indtaste Kina efter at have rejst til et land, der har gul feber.
 • Spørg din læge for et internationalt sundhedscertifikat, efter du har modtaget dine vaccinationer. Dette vil være nyttigt at vise på kinesiske toldmyndigheder at bevise, at du har modtaget de nødvendige vaccinationer.
 • Medbring en komplet journal med dig, herunder din blodtype, allergier, medicin, vaccinationskort og kontaktoplysninger til din læge og dit forsikringsselskab.

Beskyttelse dine rejsedokumenter

Hvis du mister dit pas, visum, kørekort, flybilletter, ATM-kort, rejsechecks eller journal, kan din rejse blive alvorligt afbrudt og det kan blive meget vanskeligt for dig at fortsætte din rejse. For at beskytte dig selv, overveje at gøre følgende:

 • Lav tre kopier af dine dokumenter. Hold et sæt med dig, et sæt i din bagage og give et sæt til en ven eller et familiemedlem, som du kan kontakte hurtigt.
 • Email dig selv et sæt af dine dokumenter, som du kan hente online, hvis du nogensinde har brug for dokumenterne.

Andre dokumenter Nødvendig

Kravene om dokumenter, der er nødvendige for at rejse til Kina kan ændre sig hurtigt. Sørg for at tjekke den kinesiske ambassade hjemmeside samt USA udenrigsministerium hjemmeside for de nyeste oplysninger om dokumenter, der er nødvendige for at rejse til Kina.