Dit hjerte og Kost: Hvorfor spise rigtigt er vigtigt for et sundt hjerte

For at holde sig sund, skal dit hjerte og kost supplerer hinanden. Hjertesygdom er en af ​​de vigtigste dødsårsager. Livsstil siges at være en årsag til hjertesygdomme; kost er den anden. Du lever et tempofyldt liv, og alt er færdigsyet, især de fødevarer, du spiser. Vaner såsom rygning, overdreven alkoholindtagelse, spise fed mad og mangel på motion hjælper ikke enten. Kombinationen af ​​disse vaner er faktisk en perfekt opskrift til at bære ned dit system og i sidste ende slidt dit hjerte.

Godt for hjertet

Du skal være opmærksom på, hvad du skal forbruge i overflod, som sandsynligvis vil spare dig fra at have hjerteproblemer. I simpleste form, er du nødt til at spise naturlige fødevarer såsom frugt, grøntsager og fuldkorn. Hvis du markerer madpyramide, disse fødevarer udgør den mest af en sund kost.

Frugt og grøntsager er fulde af vitaminer og mineraler samt aminosyrer, der er nødvendige for at holde dit system fungerer effektivt. De er fedtfattig og natrium, men højt fiberindhold, som hjælper skylle giftstoffer fra kroppen. Spise frugt og grønt kan endda hjælpe moderat dit blodsukker.

Næringsstofferne du får fra frisk (i modsætning til forarbejdede) fødevarer er mere let absorberes i blodbanen og hurtigt kan omdannes til energi. Når dit stofskifte stiger, du gemmer mindre fedt i din krop, og du er derfor ikke så tilbøjelige til hjertesygdomme.

Fuldkornsprodukter, såsom vilde ris, byg, brune ris og hele hvede, indeholder endosperm, som er hvor de sunde dele er gemt. Fibre, vitaminer, mineraler, antioxidanter og sunde fedtstoffer fra disse fødevarer arbejde sammen for at øge hjertets ydelse.

Dårligt for hjertet

En kost, der er dårligt for hjertet omfatter fødevarer med for meget fedt og salt. Du er nødt til at styre dit forbrug af mættet fedt, som hæver din dårlige kolesterol (low-density lipoprotein eller LDL) niveau. Ideelt set skal man have et højere niveau af high-density lipoprotein (HDL), også kendt som gode kolesterol, at skære din risiko for hjertekarsygdomme. Det betyder at begrænse dit indtag af fødevarer fra animalske kilder, såsom fede udskæringer af kød, hud fra fjerkræ og hele mælk mejeriprodukter og visse vegetabilske olier.

En kost, der er høj i natrium, især salt (natriumchlorid), der normalt tilsættes til fødevarer i modsætning til natrium iboende i fødevarer, kan forårsage blodtrykket til at stige, hvilket øger risikoen for hjerteanfald eller slagtilfælde.

Det tager vænne sig til, når du vælger en fedtfattig, lav-salt kost, især hvis du er vant til at spise forarbejdede fødevarer eller fastfood. Men det er et offer værd i sidste ende.

Vær ekstra omhyggelig med dit hjerte-kar-sundhed. Engager dig selv i en sund livsstil. Vær opmærksom på fødevarer, der kan være god eller dårlig for dit hjerte. Dit hjerte er en delikat orgel, og selv om det langsomt bryder ned, vil det ikke give dig et fingerpeg om, at den ikke længere fungerer på sit optimale, indtil du lider et hjerteanfald.