Discoid Lupus og Gluten

Discoid Lupus og Gluten


Forbindelsen mellem discoid lupus og gluten er ikke blevet fast etableret af det medicinske samfund. Har heller ikke en sammenhæng mellem cøliaki og discoid lupus blevet udtalt. Men fordi gluten er et stof, der kan være stærkt allergifremkaldende for nogle mennesker, kan det være en forværrende faktor for discoid lupus samt mange andre sygdomme.

Virkningerne af gluten

Proteinet gluten er faktisk et komplekst molekyle. Gliadin er et specifikt protein, der findes i gluten, der er blevet anset som causational faktor i cøliaki symptomer. Gliadin udløser en autoimmun reaktion i en gluten intolerante individ, og denne reaktion kan resultere i alvorlige fordøjelsessymptomer sammen en generel spild af kroppen over tid. Ubehandlet cøliaki kan være invaliderende og nogle gange endda dødelige.

For personer, der har cøliaki eller en ikke-cøliaki intolerance over for gluten, kan dette protein langsomt ødelægge tarmkanalen. Når tarm villi er beskadiget eller ødelagt, malabsorption sætter ind. I sådanne tilfælde, kan kroppen ikke optage vigtige næringsstoffer ordentligt og et syndrom kaldet "utæt tarm" også forekommer. Utæt tarm er en betingelse for tarmpermeabilitet hvor alle mulige ufordøjet mad molekyler passere gennem tarmene og ind i blodet. Bakterier, biprodukter af fordøjelse og toksiner kan alle væve deres vej ind i blodbanen og anrette skade på kroppen. Har vist neurotoxiner produceret af candida gær at påvirke hjernens funktion hos modtagelige individer, og i nogle tilfælde kan være en grundlæggende faktor i den berygtede Attention Deficit Disorder.

Ud over malabsorption spørgsmål vil alvorlig fejlernæring forekomme over tid. Da kroppen ikke længere kan fordøje og optage næringsstoffer ordentligt, er det ingen overraskelse næringsstoffer mangler, der er i. Når kroppen er udsultet for essentielle næringsstoffer bliver det endnu mere sårbare over for sygdom.

Discoid Lupus og Gluten

Så hvad betyder noget af dette har at gøre med forbindelsen mellem discoid lupus og gluten? Til Vid, når et system er blevet så kørt ned på grund af evig gluten eksponering, er det nu modtagelige for en række udløsende faktorer. Både cøliaki og diskoid lupus menes at være autoimmune sygdomme. Den nøjagtige årsag til autoimmun sygdom er ukendt, men genetiske komponenter er blevet identificeret og forskning tyder på, at betingelserne er anlagt af miljømæssige udløser, der påvirker kroppen under perioder med stress.

Da en manglende evne til at fordøje gluten kan faktisk være en stressor i en disponeret person, kan denne betingelse forværre eller endda bringe på angreb af discoid lupus. I nogle tilfælde kan glutenallergi være den faktiske udløser faktor for discoid lupus. I almindelighed kan ubehandlet cøliaki være en udløser faktor for adskillige sygdomme, da det svækker kroppen, så dramatisk.

En behandlingsmetode

En glutenfri diæt er blevet foreslået som en mulig behandling for mange betingelser, herunder discoid lupus. Faktisk er en gluten-fri kasein-fri diæt hurtigt ved at blive et populært supplerende behandling plan for flere mistænkelige sygdomme såsom ADHD, lupus, arthritis, og uforklarlige hudsygdomme. Både kasein og gluten er store proteiner, der kan være svært for kroppen at fordøje. Derfor vil nogle mennesker oplever en forringelse, eller endog eftergivelse af deres symptomer, når disse to proteiner er slået ud deres kost.

På nuværende Internet Begejstring bære disse teorier mere end egentlig medicinsk forskning. Selvom forbindelsen mellem gluten og ADHD stadig tydeligere, proteinets virkning på lupus er mere tåget. Når dette er sagt, er der ingen skade i forsøget på en faste bruttoinvesteringer kost for at overvåge din krops reaktion. Hvis du bemærker en positiv ændring i din discoid lupus derefter, med alle midler, skal du fortsætte med afskaffelse kost. Stadig, på dette tidspunkt, en glutenfri kost ikke bliver udråbt som en kur mod discoid lupus. I bedste fald er det en supplerende behandling, der kan i fremtiden vise positive resultater med yderligere medicinsk undersøgelse.