Digital fotografering: Digital Photo Software Tips

En Mobile Photo Editing Option

iPhone-ejere har lige modtaget en anden gave. Denne ene kommer i form af digital foto-redigeringsprogram. Det er en mobil version af Adobes brancheførende program, Photoshop.

Forvent ikke at være i stand til at gøre den slags detaljerede justeringer til dine billeder som altfavnende Photoshop. Eller endda nærme funktionaliteten af ​​slanket Photoshop Elements. Men Adobes iPhone app er en temmelig smart lille program.

Til at begynde med, det handler om så let at bruge som tyggegummi. Inden for to minutter efter at downloade Photoshop.com Mobile, havde jeg beskåret et foto, justeret eksponeringen, øget mætning og tilføjet en grænse. Da jeg gemte det redigerede foto, programmet automatisk gav det et nyt filnavn. Så jeg ikke mister originalen.

iPhone-brugere bør ikke have nogen problemer med at tilpasse sig den gestus-baserede redigering. Du trækker hjørner og flytte afgrøde linjer med fingrene. Justeringer Scale er lavet ved blot at trække en finger til venstre eller højre. Photoshop.com Mobile tilbyder endda sort-hvid og en håndfuld andre effekter filtre.

Hvis du har en Photoshop.com konto, kan du uploade billeder direkte fra din iPhone. Du kan også få adgang til alle fotos på din Photoshop.com konto fra din iPhone. (Adobe tilbyder 2 GB lagerplads gratis.)

Photoshop.com Mobile vil aldrig erstatte alle funktioner redigeringssoftware, men det er en praktisk måde at nappe din iPhone fotos. Og hey, det er en anden grund til at bruge tid på at bruge din avorite mobilenhed ...

Eksperimenter med filtre

Mange af nutidens fotoredigering software programmer går langt videre end disse grundlæggende funktioner som rotation, beskæring og justering af lysstyrke og kontrast. De tillader dig at forkæle din kunstneriske side.

For eksempel i Photoshop Elements, der er et menupunkt kaldet "Filter". Filtre tillader dig at ændre udseendet af dine digitale fotos. Et filter giver dine billeder en akvarel look, mens en anden tilføjer en bølgeeffekt. Der er endda en "plastic wrap" filter.

Photoshop Elements tilbyder snesevis af forskellige filtreringsmuligheder, herunder sløring, børste effekter og forskellige farveovergange. Og med plug-ins, Adobes fulde Photoshop redigeringssoftware tilbyder hundredvis af forskellige måder at tilføje en kunstnerisk touch til dine digitale fotos.

Så udforske din fotoredigering software og se om det ikke bringe ud kunstneren i dig.

Når udskrifter matcher ikke din skærm

Når du udskriver dine fotos, vil du sikkert bemærke, at farverne ikke helt svarer til det, du så på skærmen. I nogle tilfælde kan du opleve, at farverne er helt anderledes. Her er hvorfor:

Din skærm, printer, scanner - og endda dit digitale kamera er alle kalibreret til specifikke indstillinger. Men de kan ikke kalibreres til de samme indstillinger.

For de fleste af os, det er ikke rigtig et problem. Hvis vores udskrifter ikke helt matcher det, vi ser på skærmen, er det ikke nogen big deal. Men for grafiske designere og andre fagfolk, der arbejder med farver, at få nøjagtige resultater kan være kritisk. Det er her farvekalibrering kommer i.

Kalibrering systemer - som justerer din skærm til at vise farver korrekt - bruges til at være meget expensive.Nowadays dog er priserne faldet betydeligt. For eksempel PANTONE s Rip ™, et komplet farvekalibrering system koster kun $ 89.

Har du nødt til at kalibrere din skærm? Sandsynligvis ikke. Men hvis du er en pernittengryn for præcise farver, nu du ved hvordan.

Også i kassen ...

Hvis du er mere interesseret i at tage snapshots end redigering og forbedre dine fotos, så vil alt hvad du behøver for digital fotografering formentlig have ret i kameraets kassen.

Disse dage, de fleste producenter inkluderer en cd med grundlæggende fotoredigering software med kameraet. De normalt også omfatte software til at hjælpe dig med at downloade dine fotos til din pc. (Mac-brugere kan blot "trække og slippe" filer, når de lægger deres kameraer. Det er fordi Mac-computere automatisk "se" stort set alle digitale kamera som en ekstern harddisk.)

Den fotoredigering software, der følger med de fleste digitale kameraer er meget grundlæggende, men vil give dig mulighed for at rotere, beskære og gøre et par andre vigtige funktioner. Men hvis du hellere vil ikke pylre hvert billede - og bare nyde dine billeder - det er nok alt hvad du behøver.