Digital fotografering: Digital fotoforstørrelser Tips

Skulle du forstørre det billede?

Digital fotografering kan spare dig penge på film, men prints - især udvidelser - er stadig en udgift. Uanset om du udskriver hjemme (normalt 8-1 / 2 "x 11" eller mindre), eller ved hjælp af et laboratorium eller online service for dine digitale udvidelser, du stadig nødt til at betale for materialerne ... og der har råd til at betale for en udvidelse, de ikke kan bruge?

Men der er en nem måde at undgå skuffelse - og spilder dine penge - når du vil en udvidelse fra dine digitale fotos.

Åbn billedet i dit billede redigeringssoftware og nulstille billedstørrelsen til udvidelsen ønskede størrelse. Derefter nulstille antallet af pixels per inch ned, indtil den fil størrelse er den samme som den oprindelige. For eksempel:

Hvis du har et digitalt billede, der er omkring 10 "x 6,7" ved 300 ppi (pixels per inch), og du vil have en 36 "x 24" plakat, ændre størrelsen den korteste side til 24 "(og sørg for din" Begræns proportioner "boks er markeret).

Din oprindelige filstørrelse burde have været omkring 17,2 megapixel (MP). Sænk opløsningen fra 300 indtil du har omtrent samme filstørrelse. I dette tilfælde nulstille beslutning til 83 ppi giver en 17,1 MP-fil.

Med dit billede skaleres, så fortæl din imaging redigeringssoftware til at vise billedet på selve print størrelse. Ja, vil kun en del af det på skærmen, men du kan rulle for at se resten.

Rul hele ændret størrelse foto. Er billedet på din skærm acceptabel? Hvis ja, så din udvidelsen sandsynligvis vil være, også. Men hvis ikke, har du lige sparet dig selv omkostningerne og frustration for forstørrelse af et foto, der ikke vil se godt som en udvidelse.

Hjem udskrivning vs. professionel udskrivning

Foto printere er kommet langt i de sidste par år. I dag kan du få stor kvalitet digitale print fra printere koster $ 100 - eller endnu mindre. Men de fleste hjem printere har en stor ulempe.

Du ser, meget få hjem printere kan håndtere billeder større end 8-1 / 2 "bred Mens nogle printere kan gå ud over 11." Lang - typisk til 14 "eller 17" - det 8-1 / 2 "bredde er en prop.

Så hvis du leder efter udvidelser af 8-1 / 2 "x 11" eller derunder, dit hjem printer vil sandsynligvis gøre et fint stykke arbejde. Men hvis du vil noget større end 8-1 / 2 "x 11", er du nødt til at få dem fra en online seervice eller digitalt fotolaboratorium.

Men der er en anden vigtig overvejelse, før du sender den digitalt billede ud for en plakat-størrelse udvidelse. Og det er opløsning.

Den generelle tommelfingerregel er, at digitale filer vil se acceptabelt, så længe du har mindst 250 ppi (pixels per inch) i det færdige print. For eksempel vil en 3-megapixel (2000 x 1500) producerer kun omkring en 8 "x 6" print, før det begynder at se kornet. Men 5 megapixel (2500 x 2000) kan være komfortabelt blæst op til ca. 10 "x 8".

Selvfølgelig kan du stadig har en 24 "x 36" plakat lavet af dine 5-Megaixel digitale fotos, men forvent ikke plakaten til at være tack skarpe.

Montering Gør det lettere

Digitale kameraer og stort format inkjet-printere har gjort plakat-størrelse prints lettere og billigere at producere. Her er et tip, der vil hjælpe dig med at undgå dyre skuffelser med din super-sized print:

Monter dem.

Typisk billeder monteret på en let skum bord ved hjælp af en spray klæbemiddel. Processen tager nogle praksis - især med plakat-størrelse billeder - så du måske ønsker at efterlade store montering jobs til professionelle.

Men montering tilbyder nogle reelle fordele. For det første gør det vise eller indramning store udvidelser og plakater lettere. Herved undgår man også rynker og folder, der ofte opstår, når plakat-størrelse prints gemmes rullet op. Plus det gør opbevaring og transport af dine fotos nemmere - de lå fladt ud, og kan placeres oven på hinanden nemt.