Difteri

Definition

Difteri er en potentielt dødelig, smitsom sygdom, der normalt indebærer næse, hals og luftveje, men også kan inficere huden. Dens mest slående træk er dannelsen af ​​en grålig membran, der dækker tonsiller og øvre del af halsen.

Beskrivelse

Ligesom mange andre øvre luftvejssygdomme, difteri er mest tilbøjelige til at bryde ud i vintermånederne. På et tidspunkt var det en stor barndom morder, men i begyndelsen af ​​2000'erne er det sjældent i de udviklede lande på grund af udbredt immunisering.

Personer, der ikke er blevet immuniseret, kan få difteri på alle alderstrin. Sygdommen spredes oftest ved dråber fra hoste eller nysen af ​​en inficeret person eller bærer. Inkubationstiden er 2-7 dage med et gennemsnit på tre dage. Det er afgørende at søge lægehjælp på én gang, når der er mistanke om difteri, fordi behandlingen kræver nødforanstaltninger for voksne såvel som børn.

Demografi

Difteri er et præsentationspligtigt sygdom i mange lande i verden. Siden 1988 alle bekræftede tilfælde i USA er involveret besøgende eller indvandrere. I lande, der ikke har rutine immunisering mod denne infektion, dødeligheden varierer fra 1,5 til 25 procent.

Difteri årsager og symptomer

Symptomerne på difteri er forårsaget af toksiner produceret af difteri Bacillus, Corynebacterium diphtheriae (fra græsk for "gummimembran"). Faktisk er toksin produktion relateret til infektioner af Bacillus sig med en bestemt bakterie virus kaldet en fag (fra bakteriofag, et virus, der inficerer bakterier). Den forgiftning ødelægger sundt væv i den øverste del af halsen omkring mandlerne eller i åbne sår i huden. Væske fra de døende celler derefter koagulerer til dannelse af den afslørende grå eller grålig grøn membran. Inde i membranen, bakterierne producerer et exotoxin, som er en giftig sekretion, der forårsager livstruende symptomer på difteri. Den exotoxin bæres hele kroppen i blodbanen, ødelægger sundt væv i andre dele af kroppen.

De mest alvorlige komplikationer forårsaget af exotoxin er inflammationer i hjertemusklen (myocarditis) og skader på nervesystemet. Risikoen for alvorlige komplikationer øges som tiden mellem indtræden af ​​symptomer, og administrationen af ​​antitoxin stiger, og som størrelsen af ​​membranen dannet stiger. Den myocarditis kan forårsage forstyrrelser i hjerterytmen og kan kulminere i hjertesvigt. Symptomerne på nervesystemet involvering kan omfatte at se dobbelt (dobbeltsyn), smertefuld eller vanskelig at synke, og sløret tale eller tab af stemmen, som alle er indikationer af exotoksinet effekt på nerve funktioner. Den exotoxin kan også forårsage alvorlige hævelser i nakken ("tyrenakke").

Tegn og symptomer på difteri variere i henhold til placeringen af ​​infektionen.

Nasal

Nasal difteri producerer andre end en vandig eller blodig udledning få symptomer. Ved undersøgelse, kan der være en lille synlig membran i de nasale passager. Nasal infektion sjældent forårsager komplikationer af sig selv, men det er et problem for folkesundheden, fordi det spreder sygdommen hurtigere end andre former for difteri.

Pharyngeal

Faryngeal difteri får sit navn fra svælget, som er den del af den øvre hals, der forbinder munden og næse med strubehovedet. Dette er den mest almindelige form for difteri, hvilket den karakteristiske halsen membran. Membranen ofte bløder hvis det skrabes eller skæres. Det er vigtigt ikke at forsøge at fjerne membranen fordi traume kan øge kroppens optagelse af exotoxin. Andre tegn og symptomer på svælg difteri er milde ondt i halsen, feber af 101-102 ° F (38,3-38,9 ° C), hurtig puls, og generel krop svaghed.

Larynx

Laryngeal difteri, der involverer strubehovedet eller larynx, er den form mest tilbøjelige til at frembringe alvorlige komplikationer. Feberen er normalt højere i denne form for difteri (103-104 ° F eller 39,4-40 ° C) og personen er meget svag. Folk kan have en alvorlig hoste, har åndedrætsbesvær, eller mister deres stemme helt. Udviklingen af ​​en tyr hals indikerer et højt exotoksin i blodbanen. Obstruktion af luftvejene kan resultere i respiratorisk kompromis og død.

Hud

Denne form for difteri, som kaldes kutan difteri, tegner sig for omkring 33 procent af alle difteri sager. Den findes hovedsagelig blandt mennesker med dårlig hygiejne. Enhver pause i huden kan blive smittet med difteri. Den inficerede væv udvikler en sårområdet og et difteri membran kan dannes over såret, men er ikke altid til stede. Såret eller mavesår er langsomme til at helbrede og kan være følelsesløs eller ufølsom ved berøring.

Hvornår skal ringe til lægen

En læge skal kaldes, når der er mistanke om et tilfælde af difteri.

Diagnose

Fordi difteri skal behandles så hurtigt som muligt, læger normalt stille diagnosen på grundlag af de synlige symptomer uden at vente på testresultater.

Ved diagnosen, lægen undersøger den påvirkede persons øjne, ører, næse og hals for at udelukke andre sygdomme, der kan forårsage feber og ondt i halsen, såsom infektiøs mononukleose, en sinus infektion, eller halsbetændelse. Den vigtigste enkelt symptom, der tyder difteri er membranen. Når en person udvikler hudinfektioner under et udbrud af difteri, vil lægen overveje muligheden af ​​kutan difteri og tage en smøre for at bekræfte diagnosen.

Laboratorieundersøgelser

Diagnosen difteri kan bekræftes af resultaterne af en kultur opnået fra det inficerede område. Materiale fra vatpinden er sat på et objektglas og farves med en procedure kaldet Grams pletten. Den difteri bacillen er Gram-positive, hvilket betyder, det holder farven, efter at slide skylles med alkohol. Under mikroskopet, difteri baciller ligne beaded stavformede celler, grupperet i mønstre, der ligner kinesiske tegn. En anden laboratorietest indebærer voksende difteri bacillen på en særlig materiale kaldet Loeffler medium.

Behandling

Difteri er en alvorlig sygdom, der kræver hospitalsbehandling i en intensivafdeling, hvis personen har udviklet luftvejssymptomer. Behandlingen omfatter en kombination af medicin og understøttende behandling.

Antitoksin

Det vigtigste skridt er hurtig administration af difteriantitoksin, uden at vente på laboratorieresultater. Det antitoksin er lavet af hest serum og virker ved at neutralisere enhver cirkulerende exotoxin. Lægen skal først teste folk for følsomhed for dyrs serum. Folk, der er følsomme (ca. 10%), skal desensibiliseres med fortyndet antitoxin, da der fra 2004 den antitoksin er den eneste specifikke stof, der modvirker difteri exotoxin. Intet menneske antitoksin er til rådighed for behandling af difteri.

Dosis varierer fra 20.000 til 100.000 enheder, afhængigt af alvorligheden og varigheden af ​​symptomer, der forekommer før behandling. Difteriantitoksin er normalt gives intravenøst.

Antibiotika

Antibiotika er givet til at udslette bakterier, for at forhindre spredning af sygdommen, og for at beskytte folk fra at udvikle lungebetændelse. De er ikke en erstatning for behandling med antitoksin. Både voksne og børn kan gives penicillin, ampicillin eller erythromycin. Erythromycin synes at være mere effektiv end penicillin til behandling af mennesker, der er bærere på grund af en bedre indtrængning i det inficerede område.

Kutan difteri er normalt behandles ved at rense såret grundigt med sæbe og vand og give en individuel antibiotika i ti dage.

Støttende pleje

Personer med difteri kræver sengeleje med intensiv sygepleje, herunder ekstra væske, iltning, og overvågning af eventuelle hjerteproblemer, luftvejene blokering eller inddragelse af nervesystemet. Mennesker med larynx difteri holdes i en krydset telt eller høj luftfugtighed; de kan også være nødvendigt hals sugning eller akut kirurgi, hvis deres luftveje er blokeret.

Folk komme sig efter difteri skal hvile hjemme i mindst to til tre uger, især hvis de har hjerte komplikationer. Desuden bør personer immuniseres mod difteri efter genvinding, fordi der har sygdommen ikke altid inducere antitoksin dannelse og beskytte dem mod reinfektion.

Forebyggelse af komplikationer

Mennesker med difteri, der udvikler myocarditis kan behandles med ilt og med medicin for at forhindre uregelmæssig hjerterytme. En kunstig pacemaker kan være nødvendig. Personer med synkebesvær kan føres gennem et rør indsat i maven gennem næsen. Personer, der ikke kan trække vejret normalt sat på mekaniske åndedrætsværn.

Prognose

Prognosen afhænger af størrelsen og placeringen af ​​membranen og tidlig behandling med antitoksin; jo længere forsinkelse, jo højere dødelighed. De mest sårbare personer er børn under 15 år, og dem, der udvikler lungebetændelse eller myocarditis. Nasal og kutan difteri er sjældent dødelig.

Forebyggelse

Forebyggelse af difteri har fire aspekter: immunisering, isolation af smittede personer, identifikation og behandling af kontakter, og rapportering sager til sundhedsmyndighederne.

Immunisering

Universal immunisering er det mest effektive middel til at forebygge difteri. Standarden forløb immunisering for raske børn er tre doser af DPT (difteri-stivkrampe-kighoste) forberedelse givet mellem to måneder og seks måneder, med booster doser givet ved 18 måneder og træder i skole. Voksne bør immuniseres på ti års mellemrum med Td (stivkrampe-difteri) toxoid. (A toxoid er et bakterielt toksin, der er behandlet for at gøre det uskadelige, men stadig kan inducere immunitet over for sygdommen.)

Isolering af berørte personer

Personer med difteri skal isoleres for én til syv dage eller indtil to på hinanden kulturer viser, at individer ikke længere smitsom. Børn anbragt i isolation er normalt tildelt en primær sygeplejerske for følelsesmæssig støtte.

Identifikation og behandling af Kontakter

Fordi difteri er meget smitsom, og har en kort inkubationstid, skal familiemedlemmer og andre kontakter personers difteri overvåges for symptomer og testet for at se, om de er bærere. De er normalt gives antibiotika i syv dage og en booster skudt af difteri / tetanus toxoid.

Rapportering Cases til offentlige sundhedsmyndigheder

Rapportering er nødvendig for at spore eventuelle epidemier, til at hjælpe læger identificere de specifikke stamme af difteri, og se, om resistens over for penicillin eller erythromycin har udviklet sig.

Forældrekontrol Bekymringer

Forældre i USA bør sikre, at deres børn har fuld immuniseringer mod difteri. Afslutning af tre-shot-serien initierer livslang immunitet mod difteri.

Vigtige vilkår

  • Antitoksin-et antistof mod et exotoxin, sædvanligvis afledt af hesteserum.
  • Bacillus-A stavformet bakterie, såsom difteri bakterie.
  • Carrier-En person, der er i besiddelse af et gen for en unormal træk uden at vise tegn på sygdommen. Personen kan passere den unormale gen til afkom. Også henviser til en person, der har en bestemt sygdom agent til stede i hans / hendes krop, og kan videregive denne agent til andre, men som viser ingen symptomer på infektion.
  • Kutan-Vedrørende huden
  • Difteri-tetanus-kighoste (DTP) vaccine-Standarden vaccine, der anvendes til at immunisere børn mod difteri, stivkrampe og kighoste. En såkaldt "acellulær pertussis" vaccine (AP) er normalt brugt siden sin udgivelse i midten af ​​1990'erne.
  • Eksotoksin-en giftig sekretion produceret af baciller, der transporteres i blodbanen til andre dele af kroppen.
  • Gramfarvning-A farvning, der anvendes til at visualisere og klassificere bakterier. Den Gram-farvning procedure gør det muligt at identificere lilla (grampositive) organismer og rød (gramnegative) organismer. Denne identifikation hjælpemidler til at bestemme behandling.
  • Loeffler mellemfristede En speciel stof, der anvendes til at dyrke difteri baciller at bekræfte diagnosen.
  • Myocarditis-Betændelse i hjertemusklen (myocardiet).
  • Toxoid-Et præparat fremstillet ud fra inaktiveret exotoxin, der anvendes i immunisering.

Ressourcer

Bøger

Difteri:. A Medical Dictionary, Bibliography, og kommenterede Research Guide til Internet Referencer San Diego, Californien: ICON Health Publications, 2004.

Holmes, Randall K. "difteri, Corynebacterial Infektioner og Anthrax." I Harrisons Principles of Internal Medicine, 15. udg. Redigeret af Eugene Braunwald et al. New York: McGraw-Hill, 2001, side 909-14..

Lang, Sarah S. "Difteri (Corynebacterium diphtheriae)." I Nelson Lærebog of Pediatrics, 17. udg. Redigeret af Richard E. Behrman et al. Philadelphia: Saunders, 2003, pp 886-9..

Miller, Debbie S. Great Serum Race: Blazing Iditarod Trail New York:. Walker & Company, 2002.

. Salisbury, Gay The ondeste Miles:. Den Heroic Story of Dogs og mænd i et kapløb mod en epidemi New York: Norton, 2003.

Tidsskrifter

Bertuccini, L., et al. "Internalisering af ikke-toksigene Corynebacterium diphtheriae af dyrkede humane respiratoriske epitelceller." Microbial Pathogenesis 37, no. 3 (2004): 111-8.

Clarke, P., et al. "DTP immunisering af steroid behandlet præmature børn." Archives of Disease i barndommen: føtale og neonatale Edition 89, no. 5 (2004): F468-9.

Colgrove, J. "magt overtalelse:. Difteri immunisering, reklame, og stigningen af sundhedsundervisning" Folkesundhed Rep 119, no. 5 (2004): 506-9.

Netterlid, E, et al. "Vedvarende kløe knuder efter den fjerde dosis difteri-tetanus toxoid vacciner uden tegn på forsinket overfølsomhed over for aluminium." Vaccine 22, nej. 27-28 (2004): 3698-706.

Organisationer

American Public Health Association. 800 I Street, NW, Washington, DC 20001-3710. Websted: http://www.apha.org/.

Centers for Disease Control og Forebyggelse 1600 Clifton Road, Atlanta, GA 30333. websted:. Http://www.cdc.gov.

. Pan American Health Organization 525 23rd St., NW, Washington, DC 20037. websted: http://www.paho.org.

Verdenssundhedsorganisationen, smitsomme sygdomme. 20 Avenue Appia, 1211 Genève 27, Schweiz. Websted: http://www.who.int/gtb/.

Websteder

"difteri." MedlinePlus. tilgængelig online på http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001608.htm (adgang 5 Jan 2005).

"Difteri." World Health Organization. Tilgængelig online på http://www.who.int/topics/diphtheria/en/ (adgang jan 5, 2005).

"Difteri, stivkrampe, og pertussis." Centers for Disease Control og Forebyggelse. Tilgængelig online på http://www.cdc.gov/travel/diseases/dtp.htm (adgang januar 5, 2005).