Diabetes: Overvågning Glucose og andre tests Tips

Hyppighed af blodsukker Overvågning

Hyppigheden af ​​blodsukkermåling (fingerprik) vil variere afhængigt af den enkelte, og herunder:

1) Type af diabetes
2) Type af medicin
3) Medicin leveringssystem
4) Livsstil

I almindelighed vil de med mindre velkontrolleret sygdom nødt til at teste oftere.

For dem udnytte glidende skala insulin --usually nyere type I diabetikere, eller dem med skørt sygdom - det anbefales at tjekke din sukker 4 gange hver dag: en gang før hvert måltid og derefter ved sengetid.

Hvis du er stabile med kun lejlighedsvise udsving, en eller to gange dagligt kan være tilstrækkelig.

Hvis du er en type II diabetes, kan din læge ikke engang kræver fingerprik på daglig basis, afhængigt af antallet og typen af ​​anti-diabetisk medicin, som du tager.

Tal med din læge om din sygdom at se, hvad testhyppigheden ville være det bedste for dig.

Overvågning Ketoner

Når kroppen ikke har tilstrækkelig insulin til at bruge glukose til energi, vil den forsøge at bruge fedt i stedet. Efter et stykke tid, biprodukter fra fedtstofskiftet vises i blodbanen. Disse kaldes ketoner.

Ketoner er normalt bemærket, når de begynder at smitte af på din urin, eller udstødes gennem dine lunger, som kroppen forsøger at filtrere dem ud af dit blod. Når keton niveauet er højt, vil du bemærke en frugtagtig lugt til åndedrættet, der minder om alkohol. Urinen lugt også.

Ketoner er et giftigt biprodukt af fedtstofskiftet, og signalere et alvorligt problem i forvaltningen af ​​din sygdom. Høje blodniveauer af ketoner kan forårsage koma og død, hvis venstre ubehandlet.

Urin dipsticks er til rådighed, kan teste for tilstedeværelsen af ​​overskydende sukker og ketonstoffer i urinen. Velkontrollerede diabetikere sjældent spill ketoner i urinen, som keton produktion er en indikator for højt blodsukker og ustabil diabetes.

Tal med din læge om, hvor ofte han eller hun ønsker at du tjekker din keton status. Når du er i tvivl, så tjek det ud!

Overvågning af din diabetes

Der er flere tests, der normalt udføres for personen med diabetes, til at overvåge deres sundhed og bekæmpelse af sygdommen. Undersøgelserne omfatter: 1) blodsukker test, 2) hæmoglobin A1C, 3) lipid niveauer, og 4) mikroalbumin.

Blood glucose overvåges fra en gang om dagen til fire gange om dagen, under ledelse af en læge. Ved hjælp af en lancetanordning at opnå en dråbe blod til fingeren er den mest almindelige måde at kontrollere blodglucose. Desuden kan din læge have en lab draw blodprøver at sammenligne lab resultater med dine daglige fingerpriktests resultater.

Hæmoglobin A1C afspejler overalls status for din sygdom. Normale værdier er mindre end 6,0. Denne test viser, hvor godt din sygdom er kontrolleret, og vil være over normale værdier, hvis dit blod sukker tendens til at være højt på en regelmæssig basis.

Lipidniveauer vurderes at overvåge virkningerne af din diabetes på det kardiovaskulære system. Det er ikke ualmindeligt at have forhøjet kolesterol og triglycerider, når dine blodsukker ikke velkontrollerede. Dette placerer dig i risiko for hjerteanfald og slagtilfælde.

Hæmoglobin A1c og Diabetes

De røde blodlegemer i blodet indeholder hæmoglobin, som er med til at transportere ilt. Denne hæmoglobin vil også binde med andre stoffer, herunder glucose, ved en proces kaldet "glycolation."

Når en blodprøve trækkes og testet for niveauet af glucose bundet til hæmoglobin, er resultatet kendt som en hæmoglobin A1c eller glycolated hæmoglobin.

Normale værdier kan variere en smule med forskellige laboratorier, men det normale for en ikke-diabetiker på mange laboratorier er 4,0 til 6,0. Mange studier af diabetes, har vist, at diabetikere med en glukose tættere på dette mål interval har færre komplikationer.

Den Hæmoglobin A1c vil give oplysninger om den samlede gennemsnitlige vifte af glucose niveauer over de seneste tre måneder (dette er, hvor længe røde blodlegemer lever før bliver fornyet), især for de uger, før testen. Det vil give et billede af generel blodsukkerregulering, sammen med resultaterne af overvågningsværdier blodsukker.

Den Hæmoglobin A1c erstatter ikke regelmæssig glukosemonitorering, men kan være et nyttigt redskab til at lære, hvor godt en persons diabetes er kontrolleret.

Vil du ønsker at drøfte med din læge udbyder dine individuelle mål for din Hæmoglobin A1c.

Kom en passende kapillærprøve

Til tider kan det være vanskeligt at få en god blodprøve fra en fingerspids, især på en kold dag, eller hvis cirkulation er dårlig til fingrene. Her er nogle tips til at hjælpe:

1) Drej fingre: hvis en person altid
får en blodprøve fra samme
stedet, kan en callus opbygge og
nålen kan ikke punktere tilstrækkeligt.
Det er bedst at opnå en blodprøve
lidt til side og lige
under spidsen af ​​fingeren, ikke
på spidsen direkte, for at forhindre
ømhed.
2) Vask eller suge hånden i varmt
vand lige før overvågning: dette
bringer blod til overfladen af
fingre
3) forsigtigt "mælk" blodet ind i en runde
falde, begyndende ved bunden af
finger, og klemme forsigtigt til
tip
4) Placer hånden under hoftehøjde for
30 sekunder til at øge blod til
hånd og fingre eller ryste din hånd
ned for at bringe blodet til fingeren

Mange af de nyere skærme har brug for mindre blod for at få en nøjagtig aflæsning, og nogle faktisk væge en lille prøve i sensoren strip.

Hvis ingen af ​​disse til stadighed er effektive i at få en god prøve, så tal med din læge om alternative prøveudtagningssteder.

Fejlagtige blodglucoseaflæsninger

Nøjagtige blodsukkermålinger er vigtige, da beslutninger om medicin justeringer måltid planer eller aktiviteter er baseret på dem. Men, hvad der kan forårsage en fejlagtig læsning?

1) forældede eller ubrugelige strips - kontrol
udløbsdatoen på dine strimler.
Strips, der er forældede, vil ikke
giver en nøjagtig måling.
2) Bruger fejl - lære at bruge din
glucose monitor. Det er bedst at have
en sygeplejerske eller andet sundhedspersonale
professionel lære dig den bedste måde
at bruge din skærm, især når
du får en ny.
3) Forkert kalibrering chip / kode for
strimler, der anvendes - check koden på
flaske stips, og sørg for
at kalibrere din skærm til
korrekte kode
4) Kilometerstand behov rengøring - undertiden
blod kan formørke sensoren,
afhængigt af måler man
har. Følg producenten, er
instruktioner til rengøring
maskine og oprette en tidsplan for
rutinemæssig maintenence.

Hvis du har forsøgt disse tips og du kan stadig ikke få en præcis læsning, skal du kontakte din sundhedsplejerske for en udskiftning skærm eller yderligere vejledning i problemløsning.

Mikroalbumin og Diabetes

Albumin er et protein, der forekommer i blodet. Normalt nyrerne filtrere det ud af urin, men når nefropati (nyresygdom) opstår som en komplikation af diabetes, kan de ikke længere gør dette, samt. Dette resulterer i protein være unormalt stede i urinen.

Mikroalbuminuri er tilstedeværelsen af ​​små mængder af protein i urinen. Regelmæssig testning for dens tilstedeværelse er vigtig, da det er en af ​​de første indikatorer for tidlig nyresygdom.

Tidlig behandling af nefropati er vigtigt, da nyrerne indvirkning ikke kun affald, filtrering og fjernelse, men også blodtryk. Tidlig indgriben kan være med til at spare nyrefunktion.

For den person med type 1-diabetes, bør screening gøres for mikroalbumin inden for 5 år for at blive diagnosticeret. For den person med type II diabetes, bør denne test udføres, når de er diagnosticeret, og derefter på årsbasis.

Tal med din læge om at teste for mikroalbuminuri.

Brug dit blodsukker aflæsninger

Formålet med blodsukker overvågning er at lære aktivitet, måltider, og medicin påvirker blodsukkeret.

Generelt du vil have dit blod glucose værdier mellem 80 og 120. Evaluering dit blodsukker aflæsninger kan hjælpe dig ordentligt justere din medicin, kost og aktivitet for at holde dig sund og fri for potentielle komplikationer.

Hvis du har type I diabetes og din aften værdier tendens til at være høj, se på din frokost måltid. Øget eftermiddag aktivitet kan hjælpe med at regulere dette, så godt. Morgen insulindosis skal muligvis justeres, hvis kost og aktivitet ændringer ikke sænke dine glukose aflæsninger.

For type I, hvis din morgen glukose værdier er høj, se på din sengetid snack, og aften insulindosis.

Da insuliner har forskellige længder af aktivitet mellem- eller langtidsvirkende typer giver dig bedre 24-timers dækning end glidende skala med mindre udsving. Dette er et godt sted at fokusere, når der træffes beslutning om en insulin.

Korttidsvirkende insulin hjælper med at regulere udsving i dine sukkerarter relateret til kost begivenheder, perioder med sygdom eller ændringer i fysisk aktivitet.

For dem med type II diabetes, er der fokus på fødevarevalg og aktivitet.

Uanset hvilken type diabetes du har, så tal med din læge om, hvordan du bedst stabilisere dit blodsukker gennem en kombination af kost, aktivitet og medicin.