Det mest beskidte sted i Office

Det mest beskidte sted i Office
Amerikansk videnskabsmand Charles Gerba fra Arizona University mener, at typiske kontorudstyr, såsom telefoner, tastaturer og mus kan udgøre en alvorlig fare for sundheden for mennesker, der arbejder med det. Ifølge resultaterne af den undersøgelse, foretaget af Gerba nogle desktops er hundredvis gange mere beskidt end de offentlige toiletter. For eksempel kan en mus, som ikke er blevet renset i et par uger indeholde op til 1.676 bakterier per kvadrattomme, mens det samme område på tastaturet vil være vært for omkring 3300 mikrober.

Den "mest beskidte" sted på kontoret er telefonen. På grund af regelmæssige telefonopkald, møder med kolleger, besøgende eller kunder en kvadrattomme på talknapperne kan indeholde op til 25.127 bakterier.

Hver kvadratcentimeter af en gennemsnitlig kontor indeholder næsten 21 000 mikrober.

Sammenligne disse tal med dem, der er modtaget fra undersøge toiletter af samme kontorer; Det viste sig, at badeværelser er 400 gange renere og indeholder kun 50 bakterier per kvadrattomme.

Here're nogle numre til sammenligning:

  • Telefon: 25127;
  • Desktop: 20961;
  • Computer tastatur: 3295;
  • Computer Mouse: 1.676;
  • Toilet sæde: 49.

Forskeren understreger, at mikroorganismerne transmission virale sygdomme, såsom influenza, kan overleve på forskellige overflader på kontoret i tre dage. På samme tid kaffe-udslip, krummer af fødevarer, og beskidte kopper tilbage på bordet stede stor miljø for mikroorganismerne til at vokse og formere sig. Løsningen for dette problemer er let at gætte: regelmæssig desinfektion bør gøre det trick og dræbe mikrober. Sådan en simpel procedure som tørre telefoner og tastaturer med alkohol vil dræbe 99% af bakterier på dem.