Designing en engelsk have

Designing en engelsk have

Populære engelske haver kommer i et par forskellige stilarter, såsom den engelske land garden, den klassiske engelske have og den engelske Cottage Garden. På trods af de navne, de hører i England kun så meget som impressionismen i maleriet tilhører Claude Monet. Nogen som helst i verden kan nyde haver indeholder de typiske træk ved disse tid-testet stilarter.

Den engelske Country Garden

Havearbejde i England gennemgik en række transformationer gennem tiderne. Det naturlige landskab haver i det 18. århundrede, som kom til at blive kendt som engelsk land haver, eller blot jardin Anglais, kan betragtes som en bevidst oprør i havedesign mod stivhed af de formelle fransk stil knude haver i det 17. århundredes England.

Romantisering den naturlige skønhed af engelsk landskabet, og tæmme den, der passer til livsstil af den engelske landadel, var store vidder af jord ombygget til indslag rullende græsplæner ender på lunde af træer eller fusionerende i store søer eller strømmende kilder. Blomsterbede, blomstrende buske, og sådanne andre forsøg på at tilføje farve til landskabet glimrer ved deres fravær.

Elementer af en engelsk Country Garden

Med et tilstrækkeligt stort budget, og med hjælp af store jordarbejde udstyr, engelsk land haver kan genskabes til at omfatte deres typiske funktioner såsom:

Designing en engelsk have

Veje

Godt nedslidt stier i græsset fra gang kan føre til forskellige elementer af interesse i haven. De er ikke brolagt.

Hedges

Beskårne og formede hække samt topiaries er bevidst undgået så landskabet ser åben, luftige og naturligt.

Græsplæner

Store områder af plænen modelleret efter de bølgende enge af landet udgør størstedelen af ​​denne havestil.

Havekonstruktioner

En have struktur bygget til at ligne en græsk monopteros eller en kinesisk pavillon er fælles. Statuer eller omhyggeligt konstruerede ruiner tilføje nogle interesse for landskabet.

Vand Elements

Vand funktioner, såsom en naturlig sø eller kunstig dam lavet til at se naturlig, er ofte en del af haven design. Ofte inkluderet er en gangbro over vandet, eller mole udsigt over det.

Blomsterbede, buske og træer

Blomsterbede og beskæres buske har ingen plads i det naturlige landskab stil af den engelske land garden. En blandet plantning af hjemmehørende buske langs vandkanten er overladt til at vokse og sprede sig på en naturlig måde. Lejlighedsvis trimning kan være nødvendig.

Naturligt hjemmehørende arter af træer og hvad der vokser naturligt i det omkringliggende område er foretrukket frem for eksotiske prøver fra fremmede lande. De er plantet tæt sammen for at ligne et naturligt forekommende lund.

Plant Forslag

 • Native plantearter, der vokser naturligt i omkringliggende område; buske kan omfatte Broom, Kornel, lavendel, Magnolia
 • Hjemmehørende træer plantet i klynger; kan omfatte Maple, Birch, Kastanie, bøg, eg, ask

Berømte Country Gardens

William Kent og den berømte engelske digter Alexander Pope var kendere af landet haven. Nittende århundrede amerikanske landskab designer Andrew Jackson Downing forfremmet havekunst baseret på de engelske Country Gardens. Frederick Law Olmsted, som designede Central Park på Manhattan, frit anvendt disse principper i sine værker. The Natural Garden af ​​Ken Druse giver værdifulde ideer til at replikere denne havearbejde stil på en mindre skala.

Classic English Garden

Efter den romantiske magi af de anlagte landskaber scener, der var, for at låne ord Walter Pater, "næsten offensivt grønne", til sidst i haven design tilbage til formalitet med forsigtig tilsætning af farve i den victorianske æra. Den klassiske engelske havestil låner kraftigt fra det 20. århundrede victorianske haver, der findes i alle kontinenter briterne havde en tilstedeværelse på det tidspunkt.

Forfining i design og godt velplejede udseende er de vigtigste egenskaber ved den klassiske have. Geometriske former dominerer, og de giver en pæn ramme for de forudbestemte områder af blomsterfrø, buske, træer og endda nogle grøntsager og urter. "Et sted for alt og alt på sin plads", kan meget vel være det ledende princip her.

Elementer af en klassisk engelsk Garden

Veje

Designing en engelsk have

En bred, mursten-brolagt eller grusbelagt sti forbinder indgang og udgang af haven i en lige linie danner typisk hovedaksen. Vandrette veje kan opstå fra de vigtigste vej.

Hedges

Pænt klippede hække danner geometriske rammerne af den klassiske engelske haven. De vigtigste veje, såvel som dem, der forgrener sig ud fra dem, har hedge grænser. Under hensyntagen pladsproblemer, behov for privatliv, og visning af blomsterbede ud, de kan være høje taks hække eller kortere buksbomhække.

Græsplæner

Perfekt lagt ud græsplæner har en vigtig rolle i det klassiske design. Afstanden mellem hække er beplantet med græs, medmindre der er planlagt vegetabilske patches. Hver græsplæne kan have en særlig funktion, såsom en pool, glashus, havepavillon, eller et åbent opholdsområde.

Havekonstruktioner

Strukturer som pavilloner, lysthuse og siddepladser ordninger, der letter udendørs liv i haven er samlet benævnt en "Outdoor Room" i klassiske haver, og designe et lille område for dette rum er et must i enhver klassisk engelsk have.

Vand Elements

Et springvand eller fuglebad i midten af ​​haven, eller en rektangulær eller rund pool i midten af ​​græsplænen, udgør vandet element i den klassiske engelske have.

Blomsterbede, buske og træer

Flower senge har enårige eller stauder plantet i rækker ved siden af ​​lave hække eller i en cirkel i midten af ​​græsplænen. Pasteller er foretrukket frem for lyse farver, men nye sorter i øjeblikket på mode ofte finde et sted i haven. Selv monokromatiske ordninger, såsom hvide haver, kan planlægges og kan vises med fordel mod den grønne baggrund.

Større buske plantes enkeltvis eller i små grupper spredt græsplænen eller med regelmæssige mellemrum langs længden af ​​hækken.

En generel tro er, at kronen af ​​en plante er omkring samme størrelse som sin rod spredning; hvorfor det tages i betragtning, mens fastsættelsen optimal afstand mellem de to typer anlæg. Omhu for at holde dem beskåret at opretholde ensartethed.

Nåletræer er normalt klippet ind i kolonner eller pyramider eller andre interessante topiary. Dog er eksotiske træer af særlig interesse ofte lov til at bevare deres naturlige form.

Plant Forslag

 • Hedges: Yew, liguster, tjørn, berberis

 • Træer: Holly, Krabbe Apple, Cherry, Hazel

 • Buske: Roses, Hydrangea, Hibiscus, rosmarin

 • Sæsonfisk: Stedmoderblomster, Petunias, Cosmos, Pot morgenfrue, Stock, søde Alyssum

Den engelske Cottage Garden

Hvis formalitet er kendetegnende for den klassiske stil, manglen på den definerer den engelske Cottage Garden. Deres ydmyge oprindelse ligger i de meget utilitaristiske haver bønderne og arbejderklassen familier gamle dage. Imidlertid har det store overflod og den dejlige uformelle af sommerhus haver gjort dem så populære som, hvis ikke mere end, den klassiske stil med dem i alle områder af samfundslivet. Det er det ideelle stil for dem, der gerne putter rundt i haven og nyde frugterne af deres arbejde.

Cottage Garden beplantninger kan se uformel, men det betyder ikke, at de sker tilfældigt. En masse planlægning går ind i udformningen af ​​en dejlig Cottage Garden, selvom improvisation kan nemt indpasses på ethvert tidspunkt. Geoff Hamiltons Cottage Gardens kan tage dig gennem historien og nærmere oplysninger om en række forskellige haven designs.

Elementer af engelsk Cottage Garden

Gangbroer

Designing en engelsk have

En integreret del af haven design, curvaceous gangbroer i hytten haven gør blomsterbede og siddepladser tilgængelige. De kan være noget mere end en smal mudder eller grus sti kantet med enten mursten eller en række beplantninger, der tjener som en grænse.

Græsplæner
De er ikke en væsentlig del af sommerhus haver, men unplanted områder kan være dækket af græs, der passer til personlige præferencer. Kurvede linjer kan være at foretrække frem for lige linjer for at bevare den uformelle karakter.

Havekonstruktioner

 • Tilvirket af træ eller jern og dækket med bjergbestigere, espalier, buer, og hegn tilføje charme samt lodret interesse til sommerhuset haven.
 • Roser er en traditionel favorit klatring valg, men andre blomstrende klatreplanter som klematis eller klatre hortensia kan være lige så dejligt. Vælg klatrere med duftende blomster såsom søde ærter eller jasmin at plante nær siddepladser.
 • Træ eller smedejern bænke kan placeres i områder, der tilbyder en fantastisk udsigt over haven. Urner, statuer og skulpturer også kan føje til den visuelle interesse.
 • Der er intet som et stakit at forvandle enhver have til en engelsk cottage garden. Malet hvid eller blå, kan de være den ideelle kulisse for blomsterbede eller opholdsområde i en lille græsplæne.

Vand Elements

Et fuglebad eller en lille åkandedam kan tilføje interesse for hytten haven, især når gammeldags ud af genbrugsmaterialer.

Blomsterbede, buske og træer

Stauder er rygraden i blomsterbede med et par enårige tilføjet til interesse. De er plantet tæt sammen for at vise en masse af farve, når i blomst. Lyse, iøjnefaldende blomster er velkommen, men tilsigtede farveskemaer er undgået ved sommerhus gartnere. Et par blade planter for farve og tekstur, nogle urter til køkkenet og medicinkiste, og et par frugt- og grøntsager fuldender billedet. Kortere planter udgør forgrunden og højere dem er henvist til bagsiden af ​​sengen. Enkelte frugttræer kan espaliered mod væggen for at bære maksimal frugt i minimal plads.

Plant Selection

 • Stauder: Dianthus, georginer, violer, Stedmoderblomster, geranium, Hydrangea, Roses

 • Sæsonfisk: Calendula, Candytuft, Snapdragon, Larkspur, solsikke, Poppy, Fingerbøl

 • Urter: Mint, Catmint, basilikum, peberrod, estragon, rosmarin

 • Frugt & grønt: Rabarber, Radise, jordbær, løg, salat, blomkål

 • Træer: Æbler, pærer, blomme, fersken, abrikos, Mulberry, Mock Orange

English Cottage Garden Plan

Følg denne haveplan at konstruere en smuk engelsk have i dit landskab. Hvis du har brug for hjælp at hente udskriftsområdet plan, så tjek disse nyttige tips.

Designing en engelsk have

Udskriv denne hytte design.

Garden Selection

Uanset hvilken havestil du vælger, sørg for at gøre din forskning, før du starter dit projekt. Sørg for at lave en tegning skitserer haven elementer, herunder en liste over de planter, som du ønsker at inkludere. Dette vil tjene som en model for din have og vil gøre byggeriet meget lettere.